fbpx

Ένας χρόνος μετά το έγκλημα στα Τέμπη – Κοντά στο εκατομμύριο οι υπογραφές για άρση ασυλίας

Τέμπη. Ένας χρόνος μετά… 365 μέρες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή σε 57 άνθρωπους. 365 μέρες από τη στιγμή της τραγωδίας που σταμάτησε τον χρόνο.

Οι μαρτυρίες επιζώντων και συγγενών εξακολουθούν να συγκλονίζουν, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων πραγματοποιούν σήμερα τρισάγιο στο σημείο όπου χάθηκαν 57 ζωές, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

tovima.gr

«Δικαιοσύνη θα ήταν να γυρίζω και να είναι τα παιδιά μου σπίτι.» Ένα μήνυμα από έναν πατέρα που έχασε δύο κόρες 20 ετών. Γιατί όσοι έμειναν πίσω δεν ξεχνούν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Όσα χρόνια κι αν περάσουν.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NEWS 24/7 (@news247gr)

Με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και σε όσους ζουν από τότε με την απώλεια των δικών τους ανθρώπων, το βλέμμα είναι στραμμένο στο έργο της δικαιοσύνης για να αποδοθούν επιτέλους ευθύνες. Το οφείλουμε σε αυτές τις ψυχές που δεν έφτασαν ποτέ στο σπίτι και στις οικογένειές τους.

Εδώ και μέρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνει το ψήφισμα για άρση της ασυλίας πολιτικών προσώπων, που οργάνωσε η πρόεδρος του Συλλόγου “Τέμπη 2023” – μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, κ. Μαρία Καρυστιανού, προκειμένου να τιμωρηθούν αυτοί που ευθύνονται για το έγκλημα των Τεμπών («όσο ψηλά και αν βρίσκονται» σε θέση-αξίωμα).

Οι υπογραφές σύντομα αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο, αφού οι πολίτες απαιτούν να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης και το «μπάζωμα» των στοιχείων στον τόπο του εγκλήματος.

Instagram.com/@kourafelkythros

«Είναι αδιανόητο, ένα χρόνο μετά το δυστύχημα που κόστισε τις ζωές σε 57 -νέους επί το πλείστον- ανθρώπους, επιβάτες και εργαζόμενους του σιδηροδρόμου, να παρουσιάζονται επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος, δηλαδή αδιαφάνεια, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών», αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

«Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι», αναγράφεται χαρακτηριστικά κάτω από το ψήφισμα.

Αν δεν έχεις υπογράψει ακόμη, μπορείς να το κάνεις ΕΔΩ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending