fbpx

UNIC: Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης για τους Υδρογονάνθρακες από Παν. Λευκωσίας

Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους υδρογονάνθρακες επισημοποιήθηκε σήμερα με την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υδρογονανθράκων (MITY).

Σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνονται η ερευνητική δραστηριότητα στους τομείς των υδρογονανθράκων, η οικολογική πλευρά του εγχειρήματος, καθώς επίσης και η άριστη κατάρτιση του τεχνικού προσωπικού που θα απαιτηθεί στην εξόρυξη και αξιοποίηση του φυσικού αερίου.

60668748

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δρ. Νίκος Περιστιάνης τόνισε πως η συμφωνία αυτή συμβάλλει στην μάθηση και έρευνα, και τη σωστή προετοιμασία για όλους τους τομείς της βιομηχανίας των υδρογονανθράκων.

Ο Γενικός Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υδρογονανθράκων Θεόδωρος Ευθυμίου, επισήμαινε την σημασία που έχει για την Κύπρο η ανάπτυξη εκπαιδευτικής κουλτούρας και γνώσεις σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του φυσικού αερίου, ο Δρ. Μάριος Βαλιαντής, Διευθυντής του Κέντρου Πράσινης Ανάπτυξης και Ενεργειακής Πολιτικής, τόνισε πως η εξόρυξη θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να υπάρξει ‘πράσινη’ ανάπτυξη.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege, Δρ. Στέλιος Μαυρομούστακος, επισήμανε πως τα σχετικά προγράμματα του εκπαιδευτικού ιδρύματος καταρτίζουν σωστά και πιστοποιημένα αυτούς που πρόκειται να απασχοληθούν στην βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending