fbpx

Όταν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου ασχολούνται με το άθλημα του Squash!

Τι κι αν είναι καλοκαίρι; Τι κι αν έχουν σταματήσει τα περισσότερα μαθήματα; Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του να επιλέξουν μαθήματα το Θερινό Εξάμηνο, στα οποία μπορούν να ασχολούνται με αθλήματα της επιλογής τους. Δηλαδή, να μαθαίνουν, να εξασκούνται και να παίζουν ενώ ταυτόχρονα θα τους αναγνωριστούν και σαν μαθήματα στις σπουδές τους. Καθόλου άσχημα, έτσι;

Ένα από αυτά τα αθλήματα είναι το Squash και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τους φετινούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, και να μάθω την άποψή τους για το συγκεκριμένο μάθημα/άθλημα.

IMG_2900

 

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο μάθημα/άθλημα;

Ο καθηγητής είναι πολύ καλός. Αν και ήταν το μόνο ελεύθερο μάθημα που είχε απομείνει, δεν είναι πολύ απαιτητικό απ’ όσο είδαμε.

Θα συνεχίσετε να παίζετε μετά το τέλος του εξαμήνου; 

Ναι, θα συνεχίσουμε να παίζουμε.

Πρέπει κάποιος να είναι σε καλή φυσική κατάσταση για να το ξεκινήσει;

Αν και δεν είναι δύσκολο, θα ήταν καλά να είναι κάποιος σε φόρμα, παρά εντελώς αγύμναστος. Είναι πολύ καλό πάντως για να εκτονώνει κάποιος τα νεύρα του!

 

Ανδρέας Παστίδης: 3ο προς 4ο έτος – Marketting

IMG_2890

Ασχολούμαι με το συγκεκριμένο άθλημα εδώ και 3 εβδομάδες. Ο καθηγητής είναι πολύ βοηθητικός, καθώς μας δίνει οδηγίες για σωστή στάση του σώματος, ελέγχου της ρακέτας και της μπάλας. Με την πάροδο του χρόνου, όλοι βελτιωνόμαστε.

 

Νικόλας Χριστοδουλίδης: 3ο προς 4ο έτος – Διοίκηση Επιχειρήσεων

IMG_2893

Έπαιξα πιο παλιά Squash, αλλά  μόνο μία φορά και μου άρεσε. Στο μέλλον, αν βρίσκω ελεύθερο χρόνο, θα προσπαθήσω να το συνεχίσω.

 

Πέτρος Βενεκτή: 3ο προς 4ο έτος – Mηχανολόγος Μηχανικός

IMG_2895 IMG_2894

Έχω κάνει γνωριμίες με αρκετούς, λόγω του συγκεκριμένου αθλήματος/μαθήματος. Έχουμε δημιουργήσει καλές φιλίες με όλα τα παιδιά. Θα ήθελα πολύ να το συνεχίσω και στο μέλλον. Μιας και οι εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου του Π.Κ. είναι πολύ καλές, θα το σύστηνα σίγουρα και σε άλλους!

 

Πέτρος Σάββα: 3ο προς 4ο έτος – Μηχανικός Υπολογιστών

IMG_2896

Μου σύστησαν το μάθημα φοιτητές που το παρακολουθούσαν πέρσι. Σκέφτηκα να το επιλέξω για να περνώ δημιουργικά το καλοκαίρι μου. Εννοείται πως θα συνεχίσω να παίζω Squash, μιας και είχα ασχοληθεί και πιο παλιά.

 

Ανδρέας Γεωργίου: 4ο προς 5ο έτος – Μαθηματικά και Στατιστική

IMG_2898

Το Squash είναι ένα άθλημα που μπορείς εύκολα να το συνεχίσεις. Αν και δεν μου το σύστησε κάποιος συγκεκριμένα, μου αρέσει σαν άθλημα επειδή είναι εσωτερικού χώρου, άρα δεν έχεις πρόβλημα με τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, χρειάζεσαι ταχύτητα, να αθλείσαι λίγο από πριν, να έχεις αντοχή και γενικά καλή φυσική κατάσταση.

 

Αλέξανδρος Αγαθοκλέους: 3ο προς 4ο έτος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός/Μηχανικός Υπολογιστών

IMG_2899

Έπαιζα λίγο πιο παλιά, αλλά επέλεξα πρόσφατα το Squash για να περνώ πιο χαλαρά το καλοκαίρι μου. Είναι πολύ ωραίο άθλημα και θα το σύστηνα σίγουρα και σε άλλους.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις ομάδες των φοιτητών στα γήπεδα καθώς και με τον καθηγητή του συγκεκριμένου μαθήματος.

IMG_2903

IMG_2908

 

IMG_2910

 

Αν δεν πείστηκες για να ξεκινήσεις το συγκεκριμένο άθλημα ακόμα, δες σίγουρα το σχετικό άρθρο: Squash: Το άθλημα για απίστευτη καύση θερμίδων και λίπους!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending