fbpx

CAT – CYPRUS ACQUISITION TEAM

CAT – CYPRUS ACQUISITION TEAM

Το CAT ιδρύθηκε σαν ομάδα το 2009 με υπεύθυνο τον Καθηγητή Βιογλωσσολογίας  Δρ. Κλεάνθη Γκρώμαν (Πανεπιστήμιο Κύπρου).

Σκοπός του CAT

Το CAT ερευνά την απόκτηση και την ανάπτυξη διαφόρων γλωσσών όπως τα Αγγλικά, τα Ελληνικά και τα Ρωσικά που μιλούνται καθημερινά στην Κύπρο. Στην παρούσα φάση η έρευνα του CAT αφοσιώνεται στην απόκτηση της πρώτης και δεύτερης γλώσσα σε μονόγλωσσα , δίγλωσσα και πολύγλωσσα, τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά ή σε παιδιά με μαθησιακές – γλωσσικές διαταραχές, από 18 μηνών μέχρι 7 χρονών. Η ομάδα CAT ερευνά επίσης μεγαλύτερα παιδιά και έφηβους για συγκεκριμένους σκοπούς. Φέτος το CAT για πρώτη φορά παρακολουθεί βρέφοι και μικρά παιδιά προνηπιακής ηλικίας για την εξακρίβωση και την συλλογή πληροφοριών σχετικά με την πολύ νωρίς γλωσσολογική τους ανάπτυξη.

Έρευνα

ToCAT ήδη πρόσφερε αρκετά με έρευνες σε σημαντικούς τομείς:

 

Διαδικασίες της ομάδας

Το CAT διοργανώνει συχνές συναντήσεις όπου οποιοσδήποτε φοιτητής, ερευνητής, ακαδημαϊκός, ή ακόμη και ο κάθε γονιός που θέλει να μάθει για την έρευνα της ομάδας μπορεί να παρευρεθεί στις συναντήσεις αυτές. Οι παρευρισκόμενοι μπορούν να μάθουν για τα αποτελέσματα και τα στοιχεία που αφορούν τον τομέα της απόκτησης της γλώσσας και μπορούν επίσης να διδαχτούν την μεθοδολογία που χρειάζεται για να γίνει μια έρευνα.

Για να γίνει κάποιος μέλος της ομάδας πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στις ερευνητικές δραστηριότητες της ομάδας. Οποιοσδήποτε φοιτητής από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο μπορεί να παρακολουθήσει τα RMED tutorials (Research Methodology and Experimental Design) – σεμινάρια που παρουσιάζουν πώς να διεκπεραιώσεις μια σωστή έρευνα. Η ομάδα CATμπορεί να βοηθήσει και να βοηθηθεί από φοιτητές και η ανάμειξη των φοιτητών με την εν λόγω ερευνητική ομάδα δίνει αρκετά εφόδια στους φοιτητές – όπως να αναλύουν πειράματα και τυχόν αποτελέσματα, να επιλέγουν μεθοδολογία, να έρθουν σε επαφή με έμπειρους γλωσσολόγους και άτομα άλλων ειδικοτήτων, που θα τους βοηθήσουν να συνεχίσουν τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα.

 

Περισσότερες Πληροφορίες

http://www.research.biolinguistics.eu/CAT/

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το CAT, αφού οι υπεύθυνοι της ερευνητικής ομάδας είναι στην διάθεση των φοιτητών.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending