fbpx

Αθλητική Ημερίδα – Το StudentLife ήταν εκεί (PHOTOS)

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και το Συμβούλιο Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργάνωσαν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, Αθλητική Ημερίδα στην οποία έδωσαν το παρόν τους παίχτες, αθλητές, προπονητές, φορείς και άτομα από διάφορες ομοσπονδίες που δρουν στον χώρο του αθλητισμού στην Κύπρου.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ουράνιος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αθλητισμού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γεώργιος Κυριαζής, η Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κα. Κλέα Χατζηστεφάνου ενώ στο Προεδρείο ήταν ο κ. Μιχάλης Κρασιάς και η κα. Όλγα Πιπερίδου.

Αθλητική Ημερίδα 2014 6

*κ. Ουράνιος Ιωαννίδης

Αθλητική Ημερίδα 2014 8

*κ. Γεώργιος Κυριαζής

Αθλητική Ημερίδα 2014 9

*κα. Κλέα Χατζηστεφάνου

Αθλητική Ημερίδα 2014 20

*κα. Όλγα Πιπερίδου – κ. Μιχάλης Κρασιάς

Η ημερίδα ξεκίνησε με την ομιλία του κ. Σπύρου Κέλλη, Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Μακροχρόνιος προγραμματισμός αθλητών υψηλού επιπέδου». Ο κ. Κέλλης τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα για δημιουργία ομάδας εξευρέσεως «ταλέντων» ενώ επικρότησε την προσπάθεια που γίνεται για καταγραφή και ανάδειξη υποσχόμενων αθλητών. Ο κ. Κέλλης είπε χαρακτηριστικά ότι ο όρος «ταλέντο» δεν έχει ακόμη ακριβής έννοια αλλά «ταλέντο» θεωρείται ένας/μια έφηβος/η που βρίσκεται σε νεαρή ηλικία (μέχρι 13 ετών) και έχει φυσικά και πνευματικά χαρίσματα τα οποία θα τον/την βοηθήσουν να φτάσει σε επίπεδο πρωταθλητισμού με την σωστή, πάντοτε, καθοδήγηση.

Αθλητική Ημερίδα 2014 11

*κ. Σπύρος Κέλλης

Η ημερίδα συνεχίστηκε με την ομιλία του κ. Γεώργιου Τζέτζη, Καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Αθλητικό Μάρκετινγκ». Η ομιλία του κ. Τζέτζη ήταν απόλυτα ξεκάθαρη με τον τρόπο που τα διάφορα αθλήματα επωφελούντο και επωφελούνται  από τα χρήματα ενός κράτους. Αξεσουάρ, φανέλες, μάρκες, αθλητικός τουρισμός και άλλα πολλά συντάσσαν μια ενδιαφέρουσα ομιλία σε ένα κόσμο που η τεχνολογία τα προλαβαίνει όλα. Ο κ. Τζέτζης όταν τοποθετήθηκε σε ερώτηση από το κοινό για εισόδημα σε μη δημοφιλές (από το Κυπριακό κοινό) αθλήματα απάντησε χαρακτηριστικά ότι είναι καθήκον των φορέων να περάσουν το άθλημα στον κόσμο, να τους κάνουν να το αγαπήσουν και να ασχοληθούν μαζί του και μετά θα έρθει και το κατάλληλο εισόδημα ακόμα και σε αθλήματα που φαντάζει δύσκολο.

Αθλητική Ημερίδα 2014 15

*κ. Γεώργιος Τζέτζη

Η ημερίδα έκλεισε με την ομιλία του κ. Γεώργιου Κώστα, Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με τίτλο «Αθλητική Διοίκηση». Ο κ. Κώστα καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε την σημαντικότητα και την αναγκαιότητα για στήριξη και δημιουργία προγραμμάτων που αφορούν τις μικρότερες ηλικίες. Χαρακτηριστικά ο κ. Κώστα τόνισε πως η έκθεση των παιδιών σε διάφορα αθλήματα θα τους επιτρέψει να φανερώσουν την κλίση τους στο εν λόγω άθλημα και να ασχοληθούν μαζί με το άθλημα πιο συστηματικά. Επίσης ο κ. Κώστα επισήμανε την αναγκαιότητα για το πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» λέγοντας ότι ο αθλητισμός δεν έχει να κάνει πάντα με τον πρωταθλητισμό και απώτερος στόχος είναι η συνεχής εκγύμναση για υγιές μέλλον.

Αθλητική Ημερίδα 2014 17

*κ. Γεώργιος Κώστα

Και οι τρείς καταξιωμένοι ομιλητές απέδωσαν στο μέγιστο στις προσδοκίες του κοινού και πέρασαν το μήνυμα ότι αθλητισμός, επαγγελματικός αθλητισμός και πρωταθλητισμός είναι διαφορετικοί τομείς. Οι κοινωνίες πρέπει να αφοσιώνονται και στους τρείς αυτούς τομείς και να μην τους αντιμετωπίζουν σαν ένα.

Φωτογραφικό Υλικό:

Αθλητική Ημερίδα 2014 21

Αθλητική Ημερίδα 2014 20

Αθλητική Ημερίδα 2014 19

Αθλητική Ημερίδα 2014 18

Αθλητική Ημερίδα 2014 16

Αθλητική Ημερίδα 2014 15

Αθλητική Ημερίδα 2014 14

Αθλητική Ημερίδα 2014 13

Αθλητική Ημερίδα 2014 12

Αθλητική Ημερίδα 2014 7

Αθλητική Ημερίδα 2014 5

Αθλητική Ημερίδα 2014 4

Αθλητική Ημερίδα 2014 3

Αθλητική Ημερίδα 2014 2

Αθλητική Ημερίδα 2014 1

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending