fbpx

Και τώρα τι…; Τι γίνεται μετά από αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά μας;

Τέλη Φεβρουαρίου. Η τελευταία εξεταστική περίοδος για φέτος πλησιάζει. Όχι, όχι για φέτος, για τα τελευταία τέσσερα χρόνια. ” Αμάν!!!! ” 

turn the page

Και κάπως έτσι συνειδητοποιείς ότι μια ακόμη μεγάλη φάση τις ζωής σου τελειώνει. Τα ίδια πέρασες και από τη μετάβαση από την αγκαλιά της μαμάς στα χέρια της πρώτης σου δασκάλας, από το δημοτικό στο γυμνάσιο και το λύκειο και μετά από εκεί στο πανεπιστήμιο. Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις μεταβάσεις όμως ήταν ο βαθμός δυσκολίας των μαθημάτων και οι προϋποθέσεις παρακολούθησής τους.

graduate

 

 

“Τώρα όμως τι; Μεταπτυχιακό; Δουλειά; Διάλειμμα ίσως, γιατί και πολύ κουραστήκαμε, ε;”

 

Δες: Να ζει κανείς ή να μη ζει (στη χώρα του);

 

Ίσως αυτή η “φάση” είναι η μόνη εντελώς διαφορετική μετάβαση που θα ζήσεις ποτέ! Σε φοβίζει; Σε εξιτάρει; Δεν έχει διαφορά. Το θέμα είναι ότι είναι MAJOR! Μέχρι τώρα έλεγες ότι η μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή σου είναι ότι απέκτησες το πρώτο σου διαμέρισμα, ή οδήγησες το δικό σου αυτοκίνητο για πρώτη φορά. Απο’ δώ και πέρα όμως αλλάζουν τα “πρώτα” σου. Πρώτη μέρα στη δουλειά, στο γραφείο, πρώτος καφές με τους συναδέλφους. Όταν το λες ακούγεται κάπως σοβαρό, ώριμο, σε κάνει να νιώθεις αυτό που λέμε “μεγάλος“. Ο κάθε “μεγάλος” όμως κουβαλάει και ένα δικό του φορτίο, τις νέες του –και κυρίως σοβαρότερες– υποχρεώσεις. Δουλειά, αυστηρά ωράρια, χαμηλοί μισθοί αλλά περισσότερα έξοδα...

the best-far from

 

“Ουφ, κατάθλιψη! Μπαααα…Θα το εκμεταλλευτώ με τον καλύτερο τρόπο!”.  Σημασία έχει η θετική θέληση και σκέψη, εγώ σ’ αυτήν θα στηριχτώ…

 

moveoutofyourcomfortzone

Όποιος και να αποφασίσεις τελικά πως θα είναι ο τίτλος του νέου κεφαλαίου της ζωής σου, θα πρέπει να θυμάσαι μόνο αυτό. Δοκίμασε κάτι καινούργιο, όσο κι αν σε φοβίζει. Δεν θα χάσεις ποτέ δοκιμάζοντας, όπου και να σε οδηγήσει αυτό. Εξάλλου περισσότερα κερδίζεις μέσα από μια αποτυχία παρά μέσα από την συνεχόμενη επιβράβευση. Αυτή θα σου δώσει την ώθηση να πας μπροστά, να πεισμώσεις, να ταξιδέψεις και να φτάσεις στην Ιθάκη σου.
keep calm-the future

 

Πάντα στο νου σου να `χεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει.
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί, 
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο, 
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δε θα `βγαινες στον δρόμο.
Αλλά δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.
έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, 
ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.

Κωνσταντίνος Καβάφης

 

Δες επίσης: 5 σημαντικές συμβουλές που κάποτε ΠΡΕΠΕΙ να ακούσεις από κάποιον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending