fbpx

5 λόγοι που είναι τέλειο να είσαι φοιτητής μακριά από το σπίτι σου!

Εκεί γύρω στα 16-17, όταν δηλαδή προετοιμάζεσαι για τη μεγάλη στιγμή των εξετάσεων (μία από τις χειρότερες εμπειρίες στη ζωή μας), αρχίζεις να σκέφτεσαι το αν θα ήθελες να περάσεις σε κάποια σχολή μακριά από το σπίτι σου. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να ζήσουμε για 4 (και βάλε) χρόνια μακριά από το σπίτι μας, εφόσον βέβαια αξίζει και η σχολή.

Παίρνεις τα αποτελέσματα και τελικά έχεις περάσει μακριά από το σπίτι σου και αποφασίζεις πως θα πας. Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να προσαρμοστείς στο νέο περιβάλλον και στις νέες συνθήκες της ζωής σου, όμως πραγματικά είναι πολύ ωραίο να είσαι φοιτητής σε άλλη πόλη.

 

Οι λόγοι που αυτή την περίοδο δε θα την ξεχάσεις ποτέ και θα είναι η καλύτερη σε όλη σου τη ζωή.

 

1
1. Γυρνάς στο σπίτι όποια ώρα θέλεις

Μπαίνεις και βγαίνεις, χωρίς να χρειάζεται να δίνεις αναφορά σε κανέναν. Το βράδυ (το πρωί δηλαδή)  γυρίζεις ότι ώρα θέλεις και δε σε περιμένει η μάνα σου ξάγρυπνη για να σε ρωτήσει πού ήσουν, με ποιον ήσουν  και γιατί άργησες. Ούτε, φυσικά, θα σε έχει ταράξει στα τηλέφωνα όλη τη νύχτα, γιατί απλά δεν ξέρει ότι βγήκες! Άσε που αν γυρίσεις μεθυσμένος/η δε θα το καταλάβει και δε θα το μάθει κανείς.

 

2
2. Οι φίλοι σου γίνονται σχεδόν συγκάτοικοι

Είναι μεσάνυχτα και ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι. Είναι μία ακόμη συνηθισμένη επίσκεψη του/της κολλητού/ής σου που θα κρατήσει μέχρι το πρωί. Ειλικρινά, τώρα, υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο με τους γονείς σου στο σπίτι που σίγουρα κοιμούνται τέτοια ώρα; Όχι! Όταν όμως μένεις μόνος σου μπορείς να τον/την παρηγορήσεις σε έναν χωρισμό ή να τον/την ακούσεις να σου μιλάει με τις ώρες για τη χαρά του που μόλις τα έφτιαξε με αυτόν/ην που ήθελε τόσο καιρό.

 

3
3. «Ζεις» τη σχέση σου

Έφυγες, λοιπόν, από το σπίτι σου και εκεί που πήγες έκανες σχέση. Ε μη μου πεις πως δε θα κοιμηθείτε μαζί μερικές φορές την εβδομάδα. Για να μη σου πω και κάθε μέρα. Όχι, πες… θα το έκανες ποτέ αυτό με τη μάνα σου και τον πάτερα σου να κοιμούνται στο διπλανό δωμάτιο; Ποτέ. Ενώ τώρα έχεις την ευκαιρία να μένετε μαζί όποτε θέλετε και να κάνετε ό,τι θέλετε!

 

Δες:  Όταν οι φοιτητές έχουν σχέση στην Κύπρο ή στο εξωτερικό..

 

4
4. Τρως  ό,τι θέλεις

Γυρνάς από τη σχολή, τη βόλτα, τον καφέ πεινασμένος/η. όταν είσαι σπίτι σου είσαι αναγκασμένος να φας τις φακές και τα φασολάκια που έχει κάνει η μαμά σου. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να σου κάνει καμιά μακαρονάδα. Στο σπίτι σου, όμως, τρως ότι εσύ θέλεις και εννοείται πως ποτέ δεν μαγειρεύεις φασολάκια ή φακές. Υπάρχει τίποτα καλύτερο από πίτσα, σουβλάκι και μπέργκερ; Δε νομίζω!

 

5
5. Η ακαταστασία στο σπίτι

«Γιατί δε μάζεψες το δωμάτιό σου;», «τα παπούτσια σου είναι πεταμένα ακόμα στο σαλόνι». Πόσες φορές έχεις ακούσει τις συγκεκριμένες φράσεις από τη μαμά σου; Τώρα, όμως, τέλος αυτά. Με το που θα εγκατασταθείς στο καινούργιο σου σπιτάκι δε θα τις ακούσεις ξανά για τουλάχιστον 4 χρόνια (και βάλε). Το σπίτι το μαζεύεις και το καθαρίζεις μια στο τόσο και συνήθως λίγο πριν έρθει η μαμά σου για επίσκεψη. Οπότε το βρίσκει καθαρό και τακτοποιημένο, με αποτέλεσμα να μη χάνει την ευκαιρία να λέει: «Ορίστε, εδώ μια χαρά τα μαζεύεις όλα, στο σπίτι δεν μπορούσες ούτε το ποτήρι σου στο νεροχύτη να βάλεις».

Πηγή: neopolis.gr

Δες επίσης: 12 πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι έχουν ζήσει μόνοι τους σε σπίτι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending