fbpx

Τα 7 “ναι” & “όχι” του πρώτου ραντεβού!

Αν θέλεις η επόμενη πρώτη επίσημη έξοδος σου με το υποψήφιο ταίρι σου να είναι κι η τελευταία στην αναζήτηση σου για τον/την σύντροφο των ονείρων σου, δώσε βάση σε κάποιες μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά και να σε βοηθήσουν ν’ αποφασίσεις.

Ακόμη κι αν η ετυμηγορία σου για τον/την συγκεκριμένο τύπο/κοπέλα είναι αρνητική, θα περάσεις στον/στην επόμενο/η με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και με το κεφάλι σου ψηλά.

 

1. Ναι – Φόρα άνετα παπούτσια

tumblr_n5uuddGpVI1r8s5bto1_500

Σίγουρα θέλεις να φαίνεσαι κομψός/ή όταν βγαίνεις για πρώτη φορά με κάποιον/α. Όμως, αν δεν τον/την γνωρίζεις αρκετά καλά, π.χ. τα δωδεκάποντα για τις γυναίκες δεν είναι και τόσο σοφή επιλογή: στην περίπτωση που εκείνος/η αποδειχτεί ψυχάκι και χρειαστεί να το βάλεις στα πόδια -κυριολεκτικά ή μεταφορικά- δεν θα ήθελες να σε καθυστερήσει ένα σπασμένο τακούνι ή άβολο παπούτσι. Αλλά ακόμα κι αν τον/την ξέρεις καλά, είναι προτιμότερο να φορέσεις ένα παπούτσι που να το περπατάς άνετα, ώστε να μπορέσεις να συγκεντρωθείς σε ό,τι λέτε κι ό,τι συμβαίνει μεταξύ σας κι όχι να φοβάσαι μήπως στραμπουλήξεις το πόδι σου σε κάθε βήμα.

 

2. Όχι – Τα αποκαλυπτικά ρούχα δεν είναι καλή ιδέα

womens_clothes_funkdpunk_leopard_print_shawl_collar_coat_1a

Υποτίθεται ότι βγαίνετε οι δυο σας, για να γνωριστείτε καλύτερα σαν άνθρωποι κι όχι για να δείξεις το κορμί σου. Αυτή είναι μια φάση που μπορεί να περιμένει, εφόσον εκείνος/η αποδειχτεί αρκετά ενδιαφέρον/ουσα σε πρώτη «ανάγνωση». Αν είσαι γυναίκα, φυσικά δεν θα εμφανιστείς ντυμένη με μπούργκα -ένα διακριτικό ντεκολτέ ή ένα σεμνό μινάκι είναι θεμιτό- αλλά είναι καλύτερα να κρατήσεις ένα μυστήριο και ν’ αφήσεις τα υπόλοιπα στη φαντασία, παρά να τα σερβίρεις φάτσα-φόρα.

 

3. Ναι – Πάρκαρε κάπου με κόσμο

img-images-payerne-by-night-june-jo-jodie-9591

Ένας βασικός κανόνας ασφάλειας (ειδικά για κάθε γυναίκα που κυκλοφορεί μόνη της το βράδυ) είναι τις μετακινήσεις στα πολυσύχναστα σημεία. Αντίθετα, τα σκοτεινά σοκάκια ή τα απομονωμένα πάρκινγκ στο πουθενά δεν είναι καλή ιδέα. Το ίδιο ισχύει και σε κάθε πρώτο ραντεβού. Βέβαια, θεωρητικά ο εκλεκτός σου οφείλει να σε συνοδέψει μέχρι το αυτοκίνητο σου στο τέλος της βραδιάς, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις, καλύτερα να έχεις μια έννοια λιγότερη. Ας πάει χαλάλι το πουρμπουάρ στον παρκαδόρο, αν είναι να σε πιάσει ταχυκαρδία, αναζητώντας το αυτοκίνητο σου στα σκοτάδια.

 

Δες: Τι νομίζουν οι άντρες ότι κάνoυν οι γυναίκες πριν από το ραντεβού

 

4. Όχι – Η αντοχή σου στο ποτό δεν είναι το ζητούμενο

Αν σου προτείνει να καταναλώσετε αλκοόλ δεν χρειάζεται να το παίξεις πουριτανός/ή και να τη βγάλεις με βυσσινάδα. Όμως μην παρασυρθείς και συνεχίσεις να πίνεις περισσότερο απ’ όσο αντέχεις: από τη μια δεν θα κάνεις καλή εντύπωση κι από την άλλη δεν θα έχεις τη διαύγεια για να παρατηρήσεις κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες στη συμπεριφορά του/της που μπορεί να κάνουν όλη τη διαφορά, στο αν πρέπει να δώσεις συνέχεια σ’ αυτή τη γνωριμία ή όχι. Αν ψάχνει συναγωνιστές στο ποτό, ας τους αναζητήσει αλλού. Επίσης, να θυμάσαι ότι αν είσαι έστω και λίγο αγχωμένος/η λόγω της περίστασης, το αλκοόλ μπορεί να επιδράσει πιο έντονα στον οργανισμό σου. Αποτέλεσμα: να μεθύσεις πολύ πιο εύκολα απ’ ότι συνήθως. Συνεπώς, προσοχή!
 

5. Ναι – Μπορεί να σου ζητήσει να μοιραστείτε τον λογαριασμό

Οι παραδοσιακοί και κάπως ρομαντικοί τύποι -όντως, υπάρχει ακόμα αυτό το είδος- συνηθίζουν να πληρώνουν εκείνοι τον λογαριασμό και να επιμένουν σ’ αυτό προς μεγάλη μας ανακούφιση πολλές φορές. Όμως, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε μπορεί εκείνος/η να μην έχει αυτή την άνεση, γι’ αυτό μην σου φανεί παράξενο αν σου προτείνει να πληρώσετε από μισά. Άλλωστε, είναι κι αυτός ένας τρόπος για να δηλώσεις την ανεξαρτησία σου. Κράτα λοιπόν κάποια χρήματα επάνω σου, καλού-κακού.

 

6. Όχι – Μην τηλεφωνήσεις/στείλεις πρώτος/η μετά

Texting+your+crush_df543c_5431549

Μπορεί να πέρασες τέλεια και να ψοφάς να τον/την ξαναδείς, αμέσως μόλις βρεθείς πίσω στο σπίτι, όμως θα πρέπει να αντισταθείς στον πειρασμό και να δώσεις το περιθώριο να νιώσει ότι θα πρέπει να προσπαθήσει λίγο ακόμα για να σε κερδίσει. Το να δηλώσεις την ικανοποίηση σου από την πρώτη συνάντηση σας είναι καλή ιδέα γενικότερα, αλλά αν δεν το κάνεις λίγο πριν αποχωριστείτε, καλύτερα να το αφήσεις για την επόμενη φορά που θα σε καλέσει ή θα σου στείλει εκείνος/η.

Αν βιαστείς και κάνεις την κίνηση, θα σκοτώσεις τον «κυνηγό» που κρύβει μέσα του/της και δεν θα κερδίσεις τίποτα. Αν εκείνος/η σε θέλει πραγματικά, είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σε ξαναδεί. Αν όχι, τότε η δική σου προσπάθεια δεν πρόκειται να βοηθήσει, αντίθετα θα μπλέξει χειρότερα τα πράγματα. Ψυχραιμία λοιπόν…

 

7. Ναι – Ανάβαλε τον έρωτα για μελλοντική σας συνάντηση

Όσο προκλητικά όμορφος /η κι αν είναι, ακόμη κι αν έχεις ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία σου φορά,  μην το κάνεις στο πρώτο ραντεβού -ακόμη καλύτερα, ούτε και στο δεύτερο. Η αυτοσυγκράτηση σου θα έχει διπλό όφελος:

  • αφενός εκείνος/η θα το εκτιμήσει περισσότερο όταν συμβεί και
  • αφετέρου -κι ακόμη σημαντικότερο- όσο το καθυστερείς τόσο πιο σίγουρος/η θα είσαι ότι αξίζει αυτή την τιμή από την πλευρά σου.

Εντάξει, αν το θέλεις πολύ, μπορείς να δώσεις ένα δείγμα του τι μέλει γενέσθαι -όταν έρθει η ώρα η ώρα η καλή- με μερικά φιλιά και ίσως κάτι παραπάνω, αλλά μην εμπλακείς σε τίποτα που έχει να κάνει με την απευθείας επαφή.

«Αγάλι-αγάλι το φιλί, να ‘χει και νοστιμάδα», έλεγαν οι παλιοί, που κάτι παραπάνω ήξεραν. 

 

Πηγή: cosmopolitan.philenews.com

 

Δες επίσης: Οι 12 κανόνες των ραντεβού!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending