fbpx

UNISPORTS: Ο κος Μαρίνος Βουκής αποκλειστικά στο StudentLife.com.cy για την τεράστια Ευρωπαϊκή επιτυχία

Η ομάδα του StudentLife.com.cy επικοινώνησε με τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Κο. Μαρίνο Βουκή, για την εμπειρία τους και την επιτυχία της Κυπριακής αποστολής.

«Βρίσκομαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σου μεταφέρω τα νέα από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πανεπιστημίων (άθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης) που διεξάχθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας μεταξύ 19-23 Ιουνίου 2015.

Η αντιπροσωπευτική ομάδα της Κύπρου μας, ενάντια σε όλα τα προγνωστικά και τις δυσκολίες (αρχικά κατατάχτηκε στο πίνακα αξιολογήσεων ως 14η από τις 16 χώρες) κατάφερε να κατακτήσει τη 3η θέση στο ομαδικό και την 3η θέση στο διπλό ανδρών, αναγκάζοντας όλους ανεξαιρέτως να τη σεβαστούν και να τη φοβηθούν.

Στο ομαδικό, απέκλεισε κατά σειρά τις πρωταθλήτριες ομάδες της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αγγλίας, της Σλοβενίας (όλες με 3-1 σετ) και υπέκυψε τελικά πολύ-πολύ δύσκολα με 3-2 σετ (παρόλο που προηγήθηκε με 2-1 σετ και 1-0 στα επιμέρους σετ) στους μελλοντικούς πρωταθλητές Πολωνούς, οι οποίοι αργότερα στον τελικό, κέρδισαν με σχετική άνεση τους Ρώσους. Αξίζει να σημειωθεί ότι χώρες μεγαθήρια όπως η Γερμανία, η Τσεχία και άλλες, ενώ είχαν εξαιρετικούς αθλητές, έμειναν εκτός μεταλλίων.

Στο διπλό, επίσης η 3η θέση θεωρείται τεράστια επιτυχία, αφού στο κρίσιμο παιγνίδι για το μετάλλιο, οι αθλητές μας βρέθηκαν να χάνουν από τους Τούρκους με 2-1 σετ και 5-0 στο 4ο σετ αλλά μετά από ένα «ταϊμ αουτ» τα έδωσαν όλα, ανέτρεψαν το σκορ και κέρδισαν τελικά με 3-2 σετ και μαζί και το μετάλλιο της 3ης θέσης.

Παρακαλώ σημείωσε ότι και οι 4 αθλητές έπαιξαν το 110% από αυτό που ξέρουν, το οποίο θεωρείται εξαιρετικό κατόρθωμα δεδομένης της πίεσης των αγώνων. Δουλέψαμε πολύ στο κομμάτι της ψυχολογίας και το κλίμα που επικρατούσε στην αποστολή ήταν άριστο, όλοι πάλευαν πρώτα από όλα για την ομάδα και τη χώρα τους.

Αντιλαμβάνομαι ότι το άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης δεν έχει το εκτόπισμα άλλων αθλημάτων αλλά δεδομένου ότι η συγκεκριμένη επιτυχία τολμώ να πω ότι αποτελεί αν όχι τη μεγαλύτερη, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Κυπριακής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο Ευρωπαϊκό στερέωμα, έχω την ταπεινή άποψη ότι θα πρέπει να κυκλοφορήσει στις ειδήσεις.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Μαρίνος Βουκής

Προπονητής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Πανεπιστημίου Κύπρου»

 

Είναι άξιο αναφοράς ότι, η EUSA (European Universities Sports Association) χαρακτήρισε την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου ως “Team of the Day” και έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον κο Μαρίνο Βουκή, δίνοντας του τα συγχαρητήρια τους για την πολύ καλή δουλειά που κάνει. 

Η συντακτική ομάδα του StudentLife.com.cy συγχαίρει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που αποτελείτο από τους Μάριο Γιάγκου, Ανδρέα Ευσταθίου, Χαράλαμπο Παπατρύφωνος και Κυριάκο Πέτρου καθώς και τον προπονητή της ομάδας κο Μαρίνο Βουκή για την σκληρή δουλειά και την σωστή καθοδήγηση των παιχτών του. Όσοι από μας βρέθηκαν στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα σίγουρα θα πρόσεξαν την καθοδήγηση και την αγάπη του προπονητή της Κυπριακής αποστολής προς τους αθλητές του αλλά και προς το άθλημα.

Το κλείσιμο του κου Μαρίνου Βουκή φανερώνει ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν είναι άλλο από την έλλειψη ενδιαφέροντος προς τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και γενικά σε άλλα αθλήματα εκτός από το ποδόσφαιρο από πλευράς μέσων ενημέρωσης στην Κύπρο. 

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending