fbpx

UNISPORTS: Πήρε το ντέρμπυ και βλέπει τίτλο (PHOTOS)

Ο αγώνας μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Πανεπιστημίου Λευκωσίας ήταν θεαματικός και στην 2η αναμεταξύ τους συνάντηση.

Οι γυναικείες ομάδες των δύο πανεπιστημίων τα έδωσαν όλα για την νίκη αφού με νίκη έβλεπαν και οι δύο τον τίτλο. Στον πρώτο αγώνα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κέρδισε με διαφορά 2 πόντους έτσι οποιαδήποτε νίκη με σκορ πάνω από 2 πόντους καθιστούσε την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου φαβορί.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μπήκε πιο σοβαρά στον αγώνα αφού στα 3 πρώτα καλάθια που έριξαν προηγήθηκαν με 8 – 0. Αυτό αφύπνισε την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου που μείωσαν σε 8 – 5 και έπειτα σε 10 – 8. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας άνοιξε και πάλι την ψαλίδα του σκορ σε 13 – 8 με 6 πόντους από την Βασιλάκη και 7 πόντους από την Ρουσσάκη. 2 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το Πανεπιστήμιο Κύπρου μείωσε σε 13 – 11 με τις Αναξαγόρου και Γαλιατσάτου, αλλά αυτό καθησύχασε λίγο την γηπεδούχο ομάδα που δέχθηκε άλλους 6 πόντους πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Με την αρχή του 2ου δεκαλέπτου το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αύξησε την διαφορά σε 23 – 11. Κάπου εκεί σταμάτησε και η αδράνεια της αντίπαλης ομάδας. Παίζοντας συγκροτημένα οι μπασκεμπολίστριες του Πανεπιστημίου Κύπρου μείωσαν σε 25 – 21. Το δεκάλεπτο έληξε 32 – 25 με την ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να κρατά το προβάδισμα και στην 2η περίοδο.

Στην 3η περίοδο οι δύο ομάδες έπαιξαν περισσότερο άμυνα με το σκορ να πηγαίνει στο 34 – 29 και μετά για 5 λεπτά να μην μπαίνει άλλο καλάθι. Το 3ο δεκάλεπτο έληξε με 39 – 33 με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να μειώνει σε 2 πόντους τα τελευταία 2 δεκάλεπτα.

Έχοντας μόλις 6 πόντους διαφορά οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες για να τα δώσουν όλα στην 4η και τελευταία περίοδο. Το πρώτο καλάθι άνηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αφού η Κορτζιά ευστόχησε στην πρώτη προσπάθεια του τελευταίου δεκαλέπτου. Η Αναξαγόρου μείωσε μετά από αξιέπαινη προσπάθεια και ωραίο τελείωμα σε 41 – 35 και αύξησε τον αριθμό των καλαθιών της, ο οποίος ήταν ήδη αρκετά μεγάλος. Η Μυθιλλού μείωσε σε 41 – 37 και έβαλε φωτιά στον αγώνα 4 λεπτά πριν το τέλος. Η Βασιλάκη έριξε, ευστόχησε και ξαναέβαλε την ομάδα της σε πλεονεκτική θέση. 2 λεπτά πριν το τέλος η Αναξαγόρου έριξε βολή για 3 πόντους ευστόχησε και μείωσε σε 43 – 40 κάνοντας τα τελευταία λεπτά δραματικά. Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο γήπεδο μετά το time out και εκεί ανέλαβε δράση η Αθανασίου που με 4 προσωπικούς πόντους τέλειωσε το παιχνίδι στο 47 – 40.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Αθανασίου Ζ, Μπουγά Ι, Burrows Q, Βασιλάκη Μ, Ακανθιώτη Ι, Κωνσταντίνου Ε, Κιλέ Σ, Κορτζιά Μ, Καραγιάννη Ε, Τσαγκαρίδου Δ, Ρουσάκη Χ, Μιχαήλ Ε.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Γαλιατσάτου Α, Μανιμανάκη Χ, Παπαγιάννη Α, Μυθιλλού Ε, Τζιάμαλη Μ, Αθανασίου Ν, Ανδρέου Π, Παντζιαρά Ε, Ιωάννου Λ, Γεωργίου Ε, Αναξαγόρου Α.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending