fbpx

«Η εμπειρία είναι η καλύτερη γνώση»: Τι θα πει ένας έμπειρος 50άρης σε ένα 25άρη;

Αν και πολλοί λένε ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, πολλοί άνθρωποι στα 50 τους, όπως οι γονείς μου, ρωτώντας τους, συνειδητοποίησα πόσα πράγματα θα έκαναν διαφορετικά.

Μήπως τελικά πρέπει να τους λάβουμε υπόψη; Μήπως όσοι είμαστε 20-30, να πρέπει να συμμεριστούμε τις απόψεις τους, πριν είναι αργά;

 

Οι παρακάτω είναι συμβουλές λοιπόν, που τυχόν ακούμε ή θα ακούσουμε από Κύπριους (ή και μη) γονείς:

 

1. «Να μην φοβάσαι να μιλήσεις παιδί μου»

323cc30

Μαμά τι εννοείς; την ρώτησα. Εγώ μιλάω και παραμιλάω της είπα. Αυτό που εννοεί όπως φαίνεται είναι να ΜΕ υποστηρίζω, ακόμα και με τρεμάμενη φωνή.

Με άλλα λόγια, εσύ είσαι ο δικηγόρος του εαυτού σου και αυτός που πρέπει να σε υποστηρίξει.

 

Μην φοβάσαι λοιπόν να αντιδράσεις στο άδικο, σε κάτι που σε πλήγωσε ή τυχόν πλήγωσε κάποιο δικό σου άτομο. Πάντα με πολιτισμένο και ευγενικό τρόπο, πρέπει να εκφράζεις την αλήθεια σου και να υποστηρίζεις τα δικαιώματα σου.

 

2. «Να ξέρεις πότε να φεύγεις» 

Texting-Agony

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το να φεύγεις, ίσως δείχνει αδυναμία ή λάθος απόφαση στιγμής. Ίσως να είναι δύσκολη απόφαση, αλλά κάποιες φορές είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου. Σε αυτό τον κόσμο ήρθες για να φτάσεις στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, άρα οτιδήποτε το οποίο δεν σε εξυπηρετά, σε αυτό σου τον στόχο, πρέπει αυτόματα να φεύγει από τη ζωή σου, χωρίς καμία ενοχή.

 

3. «Άκουσε με καλά, να φυλάς περισσότερα λεφτά για τις δύσκολες μέρες» 

?????????????????

Η σύνταξη δεν είναι αστείο, λέει ένας 50άρης. Όταν δουλέψεις σκληρά, θα καρποφορήσεις και θα χτίσεις περιουσίες ολόκληρες, άμα αυτό εύχεσαι. Απ’ την άλλη όμως, μην γίνεις σπάταλος και επιπόλαιος. Να κάνεις οικονομίες, να καταλαβαίνεις την άξια των χρημάτων ως ένα μέσο για να ζεις μια καλύτερη ζωή και να εκτιμάς μέχρι και το τελευταίο σου σελίνι (σεντ).

 

Δες: Αν έδινες μια συμβουλή στο 15χρονο εαυτό σου ποια θα ήταν αυτή;

 

4. «Μην με βάλεις σε έξοδα, μα ξανασκέψου το πτυχίο σου»

jhb

Μήπως θες να σπουδάσεις κάτι άλλο; Μήπως τελικά δεν ήταν αυτό που ονειρευόσουν ή έβλεπες τον εαυτό σου να κάνει; Αν έχεις τα χρήματα, τη θέληση και το μεράκι, ξεκίνα πάλι απ’ την αρχή. Μην φοβάσαι κανένα και τίποτα, παρά μόνο δούλεψε σκληρά για να φτάσεις το όποιο όνειρο ή όραμα έχεις κάνει, για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή και αυτή που σου αξίζει.

 

5. «Ταξίδεψε περισσότερο, εγώ σου δίνω το πράσινο φως»

ftlgj

Ο κόσμος μας δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις καθημερινά. Δεν είναι μόνο ο τόπος που μεγάλωσες. Δεν είναι μόνο η κοινωνία και η κουλτούρα που γνώρισες. Ταξίδεψε περισσότερο λοιπόν. Πήγαινε στην πόλη που ονειρεύεσαι όλη μέρα, παρά να τη χαζεύεις στο κινητό σου. Ακόμα σκέψου να δουλέψεις στο εξωτερικό. Έτσι θα μπορέσεις να μάθεις την νοοτροπία, την κουλτούρα καθώς και τον αέρα μιας χώρας καλύτερα.

Καν’ το τώρα που οι ευθύνες είναι λιγότερες. Είσαι νέος μόνο μια φορά.

 

6. «Σκέψου καλά το θέμα γάμος, δεν μου πολυ-αρέσει η τύπισσα»

marriage

 

Με όλα αυτά τα διαζύγια, όλοι σίγουρα λίγο ή πολύ προβληματιστήκαμε για το θέμα σύντροφος/γάμος. Σκέψου καλά πριν παντρευτείς, αν αυτός που είναι απέναντί σου είναι όντως αυτός που φανταζόσουν να έχεις στο πλευρό σου. Βλέπεις την αντανάκλαση σου σε εκείνο/νη; Αποδέχεσαι τα αρνητικά στοιχεία του; Συμμερίζεστε τις ίδιες απόψεις για την ζωή; Μην βιαστείς να παντρευτείς για να φύγεις από τους γονείς σου ή επειδή το κάνουν όλοι.

Να είσαι σίγουρος για τις αποφάσεις σου, μιας και η ζωή αυτή μας δίνεται μόνο μια φορά.

 

Δες επίσης: Τελικά τι θέλει ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Τα καλύτερα που χρειάζεσαι!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending