fbpx

UNISPORTS: Αναμφισβήτητα, το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς (PHOTOS)

Όσοι παρευρεθήκαμε στο κλειστό γήπεδο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 17/3/2016, παρακολουθήσαμε ίσως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μέχρι σήμερα και όχι μόνο της χρονιάς. Σε ένα συναρπαστικό αγώνα η πετοσφαιρίστριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, υποδέχθηκαν την ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε ένα αγώνα που θα έκρινε πολλά στην υπόθεση του τίτλου.

Οι γηπεδούχες πετοσφαιρίστριες μπήκαν στον αγώνα με την σκέψη στραμμένη μόνο στην νίκη αφού ήδη μετρούσαν μια ήττα απέναντι στην φιλοξενούμενη ομάδα. Το ελαφρύ προβάδισμα, 5 -2 έγινε πολύ γρήγορα 5 – 5, 11 – 9 και έφτασε στο 16 – 12 όπου είχαμε και το πρώτο time out. Κάπου εδώ ξεκίνησαν τα διάφορα σκαμπανεβάσματα αφού το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας γύρισε το σκορ με 18 – 19 αναγκάζοντας την αντίπαλη ομάδα να ζητήσει time out.  Πεισμώνοντας και ξέροντας πως δεν μπορούσαν να χάσουν το 1ο σετ, οι πετοσφαιρίστριες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπήκαν μέσα, γύρισαν το παιχνίδι, κατέληξαν στο 24 – 24 πιάνοντας πόντο με πόντο και κέρδισαν το πρώτο σετ με σκορ 29 – 27.

Ο πρώτος πόντος στο 2ο σετ άνηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που προηγήθηκε με 2 – 3. Το σκορ άλλαξε σε 5 – 3 και έπειτα οι δύο ομάδες μοιράζονταν πόντους. Στο 6 – 6, η Δήμητρα Κούτα χτύπησε στο μάτι σε μια φάση που σίγασε το γήπεδο για λίγο. Η ίδια, ευτυχώς, απέφυγε τα χειρότερα και έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν την κονταρομαχία. Το σκορ έφτασε στο 11 – 8, ανατράπηκε σε 12 – 13, ξανα – ανατράπηκε σε 16 – 15, έπειτα σε 16 – 18 και έφτασε στο 20 – 20. Μπαίνοντας μπροστά με 22 – 20 οι γηπεδούχες κέρδισαν αρκετή ψυχολογία ούτως ώστε να πάρουν και το 2ο σετ με σκορ 25 – 22.

Κάπου εδώ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα μπορούσε να κάνει αυτό το βήμα για τον τίτλο με το γεγονός αυτό να ασκεί πίεση στην ομάδα. Από την άλλη το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στήθηκε στον τοίχο και αντί να περιμένει την χαριστική βολή αντέδρασε αστραπιαία. Το σκορ έδειχνε πως η βραδιά θα τέλειωνε άδοξα αφού οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 7 – 5 και 10 – 8. Οι φιλοξενούμενες κατέθεσαν και την ψυχή τους στο γήπεδο αφού ανέτρεψαν το σκορ με 10 – 11 και πήραν σημαντικό προβάδισμα με 16 – 20. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πήρε το σετ με 18 – 25.

Ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν επικίνδυνος αφού όποιος κέρδιζε το επόμενο σετ έβαζε γερές βάσεις για τον τίτλο. Το σκορ έφτασε στο 6 – 5, 10 – 11 και 17 – 13 υπέρ της ομάδας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Κάπου εκεί η κούραση και η διαφορά έκανε τις πετοσφαιρίστριες της γηπεδούχου ομάδας να χαλαρώσουν και το πλήρωσαν ακριβά. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ισοφάρισε σε 18 – 18, και πήρε προβάδισμα με 18 – 21. Κρατώντας αυτή την διαφορά οι φιλοξενούμενες κέρδισαν και το 4ο σετ με σκορ 20 – 25. Όλο το παιχνίδι, αλλά ειδικότερα το 4ο σετ αποτέλεσε ένα σετ που θα ζήλευαν ακόμη και στην πρώτη κατηγορία.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο επιπλέον σετ με το παιχνίδι να έχει ήδη κριθεί κατά κάποιο τρόπο. Φυσικά η νίκη δεν έφυγε από το μυαλό καμιάς από τις 2 ομάδες και έτσι το παιχνίδι συνέχισε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο να είναι συναρπαστικό. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μπήκε μπροστά με 4 – 0, 7 – 3 και έπειτα ισοφάρισε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με 7 – 7. Παίρνοντας πόντο με πόντο οι δύο ομάδες έφτασαν στο 9 – 9, 12 – 9 και στο τελικό 15 – 9.

Το σκορ αυτό έδινε πλεονέκτημα σε μια εκ των δύο στην υπόθεση τίτλου αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παίρνει την πρώτη θέση λόγω περισσότερων πόντων. Οι δύο ομάδες αξίζουν αρκετά μπράβο για αυτό και καταχειροκροτήθηκαν και οι δύο με την λήξη του αγώνα από όλους τους θεατές, μετά από 2,5 ώρες αγώνα.

Αξιοσημείωτη και η μαζική προέλευση των θεατών που κατέκλησαν το γήπεδο και έσπρωξαν τις δύο ομάδες. Μακάρι να βλέπαμε σε όλα τα παιχνίδια την καταπληκτική ατμόσφαιρα που βιώσαμε σε αυτό το παιχνίδι! Εξού και η εικόνα του άρθρου!

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κίκης Σοφοκλέους): Ιωάννου Σ, Τζιαπούρα Μ, Χριστοδούλου Α, Οικονόμου Ζ, Κωνσταντίνου Γ, Μαραγκού Γ, Πουλλάκκου Π, Χαραλάμπους Β, Θεοδωράκη Ε, Δαυίδ Χ, Πέτρου Ε, Χριστοδούλου Χ.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Άρτεμις Παυλίδου): Πιριπίτση Ρ, Χρίστου Α, Ποπά Α, Οικονομίδου Ρ, Καυκαρίδου Χ, Χατζηαντώνη Α, Ανδρεόυ Α, Donchuk A, Κούτα Δ, Γεωργίου Τ, Χαρόνη Ο, Γαβριήλ Ε.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending