fbpx

Ο ρόλος του αθλητισμού στη ζωή του Παναγιώτη Μικέλλη!

Ο Παναγιώτης Μικέλλης, αρχηγός της ομάδας Ποδοσφαίρου Ανδρών και πρώτος σκόρερ στο Φούτσαλ Ανδρών των ομάδων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μας εξηγεί πώς είναι εύκολο να συνδυάζεις αθλητισμό και σπουδές!

  • Παναγιώτη, πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι τέλειωσα φέτος το πτυχίο μου στον κλάδο του Sports Science, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τώρα επαγγελματικά, την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόμουνα στο ΘΟΙ Λακατάμειας, ομάδα της 2ης Κατηγορίας Ποδοσφαίρου ανδρών. Στο ΘΟΙ αγωνίστηκα σε αρκετές θέσεις όπως κέντρο, 7άρι, 10άρι και winger. Επίσης, αγωνιζόμουν μέχρι και φέτος, στις ομάδες ποδοσφαίρου και φούτσαλ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπου αναδειχθήκαμε και στις 2 πρωταθλητές.

UNIC VS FREDERICK FUTSAL MEN 13_01

  • Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις σπουδές και ποδόσφαιρο;

Μπορώ να πω πως είναι αρκετά εύκολο όταν έχεις σωστό πρόγραμμα. Όσο παράξενο και αν ακούγεται δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Φτάνει να είσαι συγκεντρωμένος και να έχεις πρόγραμμα. Όταν θα είσαι στην προπόνηση θα σκέφτεσαι την προπόνηση και θα συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι σε προπόνηση. Το ίδιο και με τα μαθήματα και με το γυμναστήριο. Όλα θέλουν πρόγραμμα και συγκέντρωση.

Εννοείται πως πρέπει να ξεγράψεις τις υπερβολικά πολλές εξόδους, είτε για καφέ είτε σε κάποιο νυχτερινό κέντρο. Πρόγραμμα και μόνο πρόγραμμα.

Είναι αλήθεια ότι σε περίοδο εξετάσεων η πίεση είναι μεγάλη αφού πρέπει να συνεχίσω να αθλούμε με τους ίδιους ρυθμούς αλλά και να διαβάζω εντατικά για να καλύψω την ύλη.

UNIC VS EUC FUTSAL MEN 15

  • Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και της 2η κατηγορίας ποδοσφαίρου;

Αν αναλογιστούμε ότι στην Κύπρο υπάρχουν μόλις 6 πανεπιστήμια και δεν υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες, είναι σε αρκετά καλό επίπεδο. Αν το πρωτάθλημα του Ποδοσφαίρου αλλά και του Φούτσαλ είχαν περισσότερους αγώνες τότε θα είχε και μεγαλύτερη αγωνία και κίνητρα. Φυσικά με 6 Πανεπιστημιακές ομάδες δεν μπορούν να γίνουν και πολλά. Φυσικά, υπάρχουν καλές ομάδες και έτσι έχουμε ένα ωραίο πρωτάθλημα, για όσο διαρκεί. Υπάρχει και ενδιαφέρον και κίνητρα φυσικά. Τώρα όσο αφορά την 2η κατηγορία, απλώς να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιος το έκανε για τα χρήματα πλέον δεν το κάνει αφού οι ομάδες στέρεψαν οικονομικά. Σε θέματα οπαδών, εξαρτάται από ομάδα σε ομάδα και από παιχνίδι σε παιχνίδι, έτσι τα έσοδα είναι πολύ λίγα. Σε θέμα επιπέδου, μπορώ να πω ότι είμαστε σε καλό σημείο αλλά θέλουμε αρκετή βελτίωση. Στα θετικά είναι η μη κάθοδος τόσο πολλών ξένων όσων είχαμε συνηθίσει έτσι βλέπουμε νεαρούς Κύπριους να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους.

  • Υπάρχει η κατάλληλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης στην 2η κατηγορία και στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό;

Στην 2η κατηγορία δεν υπάρχει η κατάλληλη κάλυψη. Στην δική μου ομάδα είχαμε την ιστοσελίδα μας που έβγαζε κάποια ρεπορτάζ αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Δεν έρχεται κάποιος στο γήπεδο για να μας δει και να γράψει ένα ρεπορτάζ. Κάποιοι παίρνουν τα φύλλα αγώνος, βλέπουν το σκορ και γράφουν ότι θέλουν. Τώρα στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό έχω να πω ότι από την μέρα που το StudentLife ξεκίνησε να καλύπτει τους αγώνες με εικόνες, άρθρα, βίντεο και συνεντεύξεις (όπως και αυτή) έχει αλλάξει πάρα πολύ η όλη κατάσταση. Άμα συνεχίσει να υπάρχει τέτοια κάλυψη τότε θα ανεβεί και το επίπεδο σιγά σιγά αφού ο κόσμος θα έρθει πιο κοντά και όλοι θα έχουν ένα λόγο παραπάνω για να αγωνίζονται. Δεν περιμένω από κάποιον άλλο να κάνει αυτό που κάνει το StudentLife και προσωπικά εμένα με γέμιζε, σαν αθλητή, αυτή η προβολή.

  • Κλείνοντας θα θέλαμε μια συμβουλή για τους φοιτητές αθλητές.

Προσωπικά, όπου βρίσκω μπάλα πέφτω με τα μούτρα. Αυτό είναι επειδή το αγαπώ. Οπότε συμβουλεύω αυτούς που νιώθουν όπως εμένα να κάνουν το ίδιο. Να μην το παρατάνε λόγω σπουδών. Μπορούν να τα καταφέρουν, ειδικά από την στιγμή που υπάρχει και κέρδος από το Πανεπιστήμιο μέσω των υποτροφιών. Αλλά και η υποτροφία να μην υπήρχε ο Αθλητισμός είναι καλός για την υγεία μας και πρέπει να αθλούμαστε.

UNIC VS EUC FUTSAL MEN 9

 

Περισσότερα αθλητικά νέα στη σελίδα μας στο Facebook:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending