fbpx

Το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα στην Ελλάδα ανήκει στον Παναθηναϊκό! (video)

Πέρασαν 52 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη, αλλά και τελευταία φορά, που μια ελληνική ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα αήττητη. Το μεγάλο αυτό επίτευγμα ανήκει στον Παναθηναϊκό που κατάφερε να το κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια, κερδίζοντας τους αντιπάλους του έστω και μια φορά.

Ο τρόπος που κατακτήθηκε το πρωτάθλημα ήταν ονειρικός για τον Παναθηναϊκό, αφού κέρδισε τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική μέσα στην έδρα του. Σε 29 αγώνες ο Παναθηναϊκός μετρούσε 23 νίκες και 6 ισοπαλίες, βάζοντας έτσι ακόμη περισσότερη πίεση στον αντίπαλο.

Οι πράσινοι έπαιζαν ενάντια σε όλους και σε όλα, και κατάφεραν να αποδράσουν με το διπλό (0 – 1) και να γράψουν έτσι τον επίλογο μιας ονειρικής χρονιάς. Χρυσός σκόρερ ο Πανάκης – γνωστός και ως μπουλντόζας – αφού με (αμφισβητούμενη αρχικά) κεφαλιά χάρισε την νίκη στην ομάδα του και ανάγκασε όλο τον αθλητικό Τύπο να εξυμνήσει την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Είναι άξιο αναφοράς ότι το γήπεδο ήταν κατάμεστο και παρόλο που το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο, δεν υπήρχαν οποιαδήποτε περιστατικά βίας! Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο στις μέρες μας!

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έφτασε πολύ κοντά σε αυτό το επίτευγμα, και μάλιστα φέτος. Φυσικά λογάριασε χωρίς την ΑΕΚ που του χάλασε την μεγάλη γιορτή. Αν προσθέσουμε και το Κύπελλο τότε μπορούμε με ευκολία να πούμε ότι η ΑΕΚ επέστρεψε για τα καλά και ξεκίνησε να δημιουργεί προβλήματα!

Περισσότερα αθλητικά νέα στη σελίδα μας στο Facebook:

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending