fbpx

Η κληρονομιά του Muhammad Ali!

Έφυγε το βράδυ της 3ης Ιουνίου 2016 ο γνωστός πυγμάχος Muhammad Ali. Ο Αμερικανός πυγμάχος έγραψε ιστορία στο μποξ και πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως τον πιο ολοκληρωμένο πυγμάχο όλων των εποχών!

Μετρούσε στο ενεργητικό του το εκπληκτικό ρεκόρ των 56 νικών και μόλις 5 ήττων. Δύναμη, ταχύτητα και εξυπνάδα ήταν 3 χαρακτηριστικά που κυριαρχούσαν στο παιχνίδι του Muhammad Ali.

Αφού ασπάστηκε τον Ισλαμισμό, ο Muhammad Ali έβαλε τον εαυτό σου σε περιπέτειες μιας και οι ριζοσπαστικές του απόψεις και η εμπιστοσύνη του στον Malcolm X, του στέρησαν πολλούς οπάδους. Ωστόσο, ο ίδιος μιλούσε και μαχόταν για την ελευθερία!

Όταν του ζητήθηκε να πολεμήσει στο Βιετνάμ αρνήθηκε προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων αλλά ο ίδιος έδειξε την πίκρα του προς τον Αμερικανικό λαό λέγοντας πως οι Βιετκόνγκ δεν τον αποκάλεσαν ποτέ “βρωμο-νέγρο”.

Μια τέτοια δήλωση τον έφερε πολύ κοντά στην φυλακή αλλά έδειχνε επίσης τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφερόταν η πλειοψηφία των άσπρων Αμερικανών.

Μάλιστα, όταν ένας δημοσιογράφος τον αποκάλεσε Cassius Clay, που ήταν το όνομα του πριν ασπαστεί το Ισλάμ, παρολίγο να νιώσει τα χέρια του Muhammad Ali!

Ακόμα και αν οι αριθμοί δεν είναι τρανταχτοί, ο ίδιος αγωνίστηκε με τους πιο σημαντικούς πυγμάχους της εποχής του και κατάφερνε πάντα να κλέβει την παράσταση.

Η αγάπη για την ελευθερία και η μαχητικότητα του Muhammad Ali είναι αυτά που μένουν σαν κληρονομιά του σε αυτό τον κόσμο. 

Ένα ιδιαίτερο ιστορικό στοιχείο είναι ότι ο μεγάλος Mike Tyson παρακολούθησε τον τελευταίο αγώνα του Muhammad Ali όταν αυτός έχασε από τον Larry Holmes.

Ο 14χρονος τότε Tyson υποσχέθηκε στον Ali οτι μια μέρα θα κερδίσει τον Holmes παίρνοντας έτσι μια “άτυπη εκδίκηση” για τον παιδικό του ήρωα.

7 χρόνια μετά η μοίρα έφερε τον Tyson και τον Holmes στο ρινγκ. Τότε ο Ali, σαν θεατής θύμησε στον Tyson την υπόσχεση του. Στον 4ο γύρο ο Holmes ήταν ήδη στο έδαφος!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί γιατί ο ίδιος θεωρείται ο πιο ολοκληρωμένος πυγμάχος στον κόσμο.


Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending