fbpx

HBmoonRun: Το UNic στηρίζει και φέτος την προσπάθεια!

Πέρσι κέρδισε τα περισσότερα πρωταθλήματα στις διοργανώσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και συνεχίζει να στηρίζει το Hellenic Bank Running Under the Moon, καθώς και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Ο λόγος για το UNic Sports Office, όπου η εκπρόσωπος του, κα Άρτεμις Παυλίδου, μας μίλησε για τις επιτυχίες του γραφείου.

Με ποια αθλήματα λαμβάνετε μέρος στα πρωταθλήματα της ΚΟΠΑ;

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο σε όλα τα πρωταθλήματα που προκηρύσσει η Κ.Ο.Π.Α. (Ποδόσφαιρο ανδρών, Φούτσαλ ανδρών και γυναικών, Πετόσφαιρα ανδρών και γυναικών, Καλαθόσφαιρα ανδρών και γυναικών, Χειροσφαίριση ανδρών, Επιτραπέζια αντισφαίριση ανδρών, Αντισφαίριση ανδρών και γυναικών, Beach Volley ανδρών και γυναικών, Ανώμαλο δρόμο ανδρών και γυναικών, Τζούντο ανδρών, Σάμπο ανδρών και γυναικών, Μπάντμιντον ανδρών και γυναικών και τα αθλήματα του στίβου).

Υπήρχαν αρκετοί αθλητές που πέρασαν από τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό και έπειτα να πετύχουν σημαντικές αθλητικές διακρίσεις; (πχ αγωνίστηκαν σε ομάδες 1ης κατηγορίας).

Πάρα πολλοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι ενεργοί αθλητές παράλληλα με τις σπουδές τους και λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών των Κυπριακών Ομοσπονδιών π.χ. Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Αντιπτέρισης, αλλά και ατομικών αθλημάτων όπως Στίβου, Αντισφαίρισης, TAEKWONDO, JUDO, Σκοποβολής, Κωπηλασίας, Κολύμβησης κτλ. Οι φοιτητές/αθλητές δικαιούνται να λαμβάνουν μέρος στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα χωρίς αυτό να επηρεάζει τα πρωταθλήματα των ομάδων τους εκτός πανεπιστημίου. Τρανταχτό παράδειγμα τέτοιου αθλητή είναι ο τερματοφύλακας Νεόφυτος Μιχαήλ όπου ξεκινώντας τις σπουδές του ήταν παράλληλα ερασιτέχνης τερματοφύλακας και μέχρι να πάρει πτυχίο κατάφερε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με ομάδα της πρώτης κατηγορίας και να κερδίσει μια θέση στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νεόφυτος αποφοίτησε με Άριστα!

Αγωνίστηκε κάποιος από αυτούς σε Ολυμπιακούς Αγώνες;

Από όλους αυτούς τους φοιτητές/αθλητές που έχουν περάσει από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει λάβει μέρος ο Χάρης Παπαδόπουλος στην Κωπηλασία και στην Κολύμβηση ο Αλέξανδρος Αρέστη στα 100 και 200 μέτρα Ελεύθερο.

HBmoonRun Unis 5

Πόσο ευχαριστημένοι είστε από τη συμμετοχή των φοιτητών, που δεν είναι επαγγελματίες αθλητές, στις διάφορες αθλητικές δράσεις του πανεπιστημίου σας και ποια κίνητρα τους δίνετε για να έρθουν κοντά στον αθλητισμό;

Το Γραφείο Αθλητισμού κάθε χρόνο οργανώνει και προσπαθεί να έχει σε λειτουργία όσους περισσότερους αθλητικούς ομίλους σύμφωνα πάντα με το ενδιαφέρον των φοιτητών. Εκτός από το γυμναστήριο UFit, το Πανεπιστήμιο προσφέρει την δυνατότητα σε άτομα που δεν είχαν ποτέ τον αθλητισμό στη ζωή τους να δοκιμάσουν καινούργια αθλήματα και δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, κωπηλασία, καταδύσεις κ.α. Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι το Γραφείο αθλητισμού εξυπηρετεί κάθε χρόνο γύρω στους 800 ερασιτέχνες φοιτητές-αθλητές δίνοντας τους την ευκαιρία να γυμναστούν και να κοινωνικοποιηθούν. Όσοι από αυτούς ενταχθούν και στις επίσημες ομάδες του Πανεπιστημίου που λαμβάνουν μέρος στα Παγκύπρια Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα επωφελούνται και της αθλητικής υποτροφίας.

Πέρσι συμμετείχατε στο Hellenic Bank Running Under The Moon. Τι γνώμη έχετε για την εκδήλωση και πώς τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν το αθλητικό τμήμα του πανεπιστημίου σας;

Πιστεύουμε ότι η περσινή εκδήλωση είχε επιτυχία και αρκετά καλή οργάνωση. Θεωρούμε ότι θα είχε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία αν γινόταν ένα Σάββατο του Οκτωβρίου για τον λόγο ότι ο Σεπτέμβρης είναι ένας `νεκρός` μήνας για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και πολλοί από τους φοιτητές δεν έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους. Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους φοιτητές/αθλητές να δοκιμάσουν τις αντοχές τους με ένα πιο διασκεδαστικό τρόπο. Με αυτό τον τρόπο οι φοιτητές πετυχαίνουν καλύτερο δέσιμο, αναπτύσσουν φιλίες μέσα από μια υγιή δραστηριότητα!

Πιστεύετε πως οι φοιτητές – αθλητές χρίζουν την κατάλληλη αντιμετώπιση από τα μέσα ενημέρωσης, από το κράτος και από τα πανεπιστήμια;

Δυστυχώς ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός έχει ελάχιστη έως καμία στήριξη από τα ΜΜΕ. Ότι άρθρο μπει σε εφημερίδες είναι μετά από πίεση των πανεπιστημίων και στα πλαίσια της διαφήμισης. Μόνο και μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι οι Παγκόσμιες Πανεπιστημιάδες που πραγματοποιούνται κάθε 2 χρόνια είναι σε όγκο και επιδόσεις οι μεγαλύτερες διοργανώσεις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εύκολα συμπεραίνουμε πόσο σημαντικός είναι ο Πανεπιστημιακός Αγωνιστικός Αθλητισμός στο εξωτερικό. Κατ` επέκταση θεωρώ ότι το κράτος θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση και στήριξη στην Κυπριακή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, που είναι και υπεύθυνη όλων των πρωταθλημάτων και των εθνικών πανεπιστημιακών ομάδων. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δίνει πολύ μεγάλα οικονομικά κίνητρα στους υποψήφιους φοιτητές/αθλητές όμως αυτό μόνο δεν φτάνει. Θεωρώ ότι αναπτύσσοντας τα αθλητικά γραφεία των πανεπιστημίων με καλύτερη στελέχωση θα βελτιωθούν και ταυτόχρονα θα αυξηθούν και τα πρωταθλήματα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending