Τι κάνει το αγροτικό ποδόσφαιρο τόσο ξεχωριστό;

Constantinos Tsiartas
Sports Photojournalist

Αν δεν έπαιξες σε αγροτικό ποδόσφαιρο είμαστε δαμέ για να σου δώσουμε να καταλάβεις τι γίνεται σε τέτοιου είδους ματς.

Αν νομίζεις ότι υπάρχει πιο επικίνδυνη δουλειά από την δουλειά του διαιτητή στα αγροτικά γήπεδα νομίζω πρέπει να παρακολουθήσεις ένα παιχνίδι για να αναθεωρήσεις τζιαι να πεις ‘Δόξα τον Θεό έσσιει τζιαι πιο επικίνδυνα πράματα‘!

Πάμε να δούμε όμως τι κάμνει το αγροτικό ποδόσφαιρο τόσο ξεχωριστό!

1Γήπεδα

Όσο παράξενο τζιαι αν ακούεται θα ξεκινήσουμε που τα γήπεδα. Μπορείς να βρεις όλων των ειδών γήπεδα στο αγροτικό. Μεάλα, μιτσιά, στενά, φαρδιά, με γραμμές, χωρίς γραμμές, με χορτάρι, σπερμένα, μη σπερμένα τζιαι πάει λέγοντας! Βέβαια ο κάθε μουχτάρης θα λαλεί ότι το γήπεδο του εν το πιο καλό ενώ το γήπεδο του δίπλα χωρκού εν πληρεί τα κριτήρια. Τωρά ποια κριτήρια εν τούτα εν ξέρει κανένας. Στην τελική 2 πράματα πρέπει να εν σωστά. Το σημείο του πέναλτι τζιαι η μέση!

2Οπαδοί

Οι οπαδοί των αγροτικών δεν έχουν καμία σχέση με τους υπόλοιπους οπαδούς. Μπορεί να εν έτοιμοι να μαλλώσουν για την κανονική τους ομάδα αλλά για το χωρκό τους εν άξιοι να δέρουν την αντίπαλη ομάδα, το χωρκό ολόκληρο, τζιαι να παν να κατακτήσουν τον κόσμο μόνο τζιαι μόνο για να τον ονομάσουμε με το όνομα του χωρκού τους! Γιουχαΐσματα για την ομάδα τους εν θα ακούσεις ποττέ, ότι τζιαι να γίνεται ενώ για τους άλλους θα ακούεις συνέχεια. Νόμος απαράβατος: αν παίζεις εκτός παίρνεις σπρέι πιπερκού μαζί σου άσχετο αν ποττέ στην ζωή σου εν το εχρησιμοποίησες.

3Σκόρερ

Ούλλοι θέλουν να παίζουν επιθετικοί στο αγροτικό. Ο λόγος εν απλός. Αν πεις τζιαι βάλεις γκολ υποδέχονται σε στο χωρκό με κλαδιά ελιάς τζιαι φοινιτζιές κομμένες. Όι εν αστειεύκω. Έχασες τέρμα θα ακούεις φωνές ούλλη μέρα, ούτε οι δικοί σου μπορεί να μεν σου μιλούν. Αν το βάλεις όμως πάεις την νύχτα καφενέ, τρώεις, πίννεις, παίζεις πάντα πρώτος πιλιάρτο παίρνουν σε έσσο για να μεν φατσιήσεις τα πόθκια σου τζιαι γενικά είσαι ήρωας για μια μέρα! Το άλλο παιχνίδι ούλλοι μιλούν για το τέρμα που έβαλες τζιαι καρτερούν να ξαναβάλεις.

4Διαιτητές

Οι διαιτητές πριν να έρτουν στο γήπεδο πρέπει να παν εκκλησιά το πρωί. Μόνο έτσι εν να φκάλουν καθαρή την μέρα. Ο κανόνας “ευνοούμε τους γηπεδούχους” όι μόνο ισχύει αλλά χωρίς τζιείνον, σήμερα μπορεί να μεν είχε διαιτητές για να κάμουν αγώνες στο αγροτικό. Η αλήθκεια να λέγεται ένεν ούλλοι τζιαι στην καλύτερη τους φυσική κατάσταση αφού οι κάποιοι εν θωρούν λόγω μυωπίας τζιαι κάποιοι λόγω ηλικίας! Βέβαια, για να λέμε τζιαι του στραβού (διαιτητή) το δίκαιο υπάρχουν τζιαι κάποιοι που εν πολλά καλοί για το αγροτικό. Αλλά φίλε μου άμα έσσιεις 2 στραούς μέσα στο γήπεδο τυφλώνεται τζιαι ο 3ος!

5Παράγοντες

Τζιαι ενώ στην πρώτη κατηγορία οι παράγοντες των ομάδων εν φαίνονται πούποτε, στο αγροτικό οι παράγοντες εν πάντα παρών. Πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας, επίτροπος (ότι τζιαι αν σημαίνει τούτο) εν ούλλοι στο γήπεδο τζιαι φωνάζουν για την ομάδα. Σίουρα μέσα σε τούτους εν ο καφετζιής, βλέπετε κάπως πρέπει να τους τραβήσει μετά στον καφενέ, τζιαι ο παπάς του χωρκού. Ο παπάς πάει για να καθυσηχάσει τα πνεύματα, όταν φυσικά εν παίζει ο ίδιος μέσα στην ομάδα (πάντα πορτάρης για να μεν μαλώνει με άλλους παίχτες).

*Έρχεται σύντομα και άρθρο με τις προσωπικότητες στα αγροτικά γήπεδα!