fbpx

Πώς θα ήταν τα πιο γνωστά παραμύθια σε… κυπριακό version; (Part 2)

Ούλλοι μας εμεγαλώσαμεν με αγαπημένα παραμύθια όταν ήμασταν μικροί. Μετά το προηγούμενο άρθρο, ήρθε η ώρα να δούμε τη συνέχεια στην “αλλαγή” τους.

Εφαντάστηκες πώς εν να ήταν συγκεκριμένα παραμύθια εάν εδιαδραματίζουνταν στην Κύπρο;

Πάμε να τα δούμε!

 

1
Παγοκολώνα (Frozen)

Ήταν μια ξινισμένη ψυχρή ψιλομούττα, η Παγοκολώνα, που άμαν ετσουνιάζετουν, έκαμεν τα ούλλα παγάκια. Τζιαι επειδή έκαμεν τα ούλλα παγάκια ετσουνιάζετουν παραπάνω. Φαύλος κύκλος τσουνιάσματος τζιαι πάγου.

Ύστερα επήεν τζιαι εκλείστηκε μόνη της σε ένα ιγκλού να μεν τους παγώσει ούλλους. Τζιαμέ ήταν τόσο σσιόνι (όπως εν το μπάνιο μας τωρά χωρίς θέρμανση). Επήεν η αρφή της να την έβρει, εμαλώσασιν, ετσουνιάστηκε πάλε η Παγοκολώνα τζιαι επάγωσεν τη μιτσιά. Εν τζιαι έθελεν το όμως η φτωσσιή.

Μετά που διάφορα άσχετα που εγίναν με γκομενιλλίκκια, επειδή τάχατες αγάπαν που τ’ αλήθκεια την αρφή της, τα μάγια του πάγου ελιώσαν τζιαι έφυεν τζιαι που το ιγκλού.

2
Ο Πετρής (Peter Pan)

Επήενεν ο Πετρής τζιαι έβρισκεν τα μωρά σαν ετζιοιμούνταν τζιαι έπαιρνεν τα στη Χώρα του Ποττέ. Τζιαμέ εν εμιαλινίσκαν, εβρίσκαν πειρατές, τη νεραϊδού την Ττίκερμπελ, τζιαι εχαριεντίζουνταν ούλλη την ώρα.

Έκαμεν την τζιαι γκόμενα του τη μιτσιά ο σσίλλος. Πόσο πελλόν να παίξουν όμως οι μιτσιοί; Εθέλαν να στραφούν πίσω μετά. Επαίξασιν, κανεί. Εν τζιαι εν πάντα Πάσκα.

3
Η τρίσσιησσα (Ραπουνζέλ)

Ήταν μια μιτσιά με ένα μαλλί ως την Πάφο, που την είσσιεν η θκεια της βαούμενη έσσω. Που το δωμάτιο της εκατάφερε τζιαι ήβρεν τζιαι φίλο η πελλή σου, ο οποίος εσκαρφάλωνεν πας τις τρίσσιες της τζιαι έφκαινεν πας την καρκόλα της.

Η θκεια της όμως πρέπει να ήταν καμιά σπαρκωμένη τζιαι αζούλεψεν, τζιαι έκοψεν της το μαλλί της. Ήβραν τα όμως οι μιτσιοί, τζιαι εκαταφέραν τζιαι εκλεφτήκαν.

4
Η κουκλάρα τζιαι το στισσιειόν του λάκκου (Η Ωραία και το Τέρας)

Ήταν ένας φλώρος που εβάσταν καμπόσα τζιαι επειδή ήταν πολλά κατζιασμένος εμεταμορφώθηκεν σε στοισειόν. Εν εθωρκέτουν.

Έπιαεν ο πίκρης μια μιτσιά όπως τα κρύα τα νερά τζιαι εβάωσεν την έσσω του. Με τον τζιαιρό, τζιείνη τάχα μου αγάπησεν τον όπως ήταν, τζιαι έμεινεν μιτά του. Άρεσεν της η σπιταρώνα, τα δκιαμάντια τζιαι τα στολίδκια οξά αγάπησεν τον… Τέλοσπαντων.

Εσύ ποια παραμύθια θα ήθελες να εγίνουνταν στην Κύπρο;

 

Δες επίσης: Πώς θα ήταν τα πιο γνωστά παραμύθια σε… κυπριακό version;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending