fbpx

5 αγαπημένα μας διάσημα πρόσωπα που έφυγαν το 2016!

Το 2016 ήταν σίγουρα μια χρονιά που έγιναν αρκετά σημαντικά γεγονότα, στην τοπική αλλά και διεθνή επικαιρότητα. Ήταν όμως και μια χρονιά στην οποία χάσαμε διάσημα πρόσωπα που αγαπήσαμε όλοι.

Ετοιμάσαμε έτσι μια λίστα για να τους αποχαιρετήσουμε και να μάθουμε και λίγα περισσότερα για αυτούς.

Δες τους πιο κάτω:

 

1
Παντελής Παντελίδης (32 ετών):

Ο αγαπημένος σε όλους Έλληνας τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης χάνει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου, λίγες μέρες μετά τον “πόλεμο” που δέχτηκε για τον στίχο “σκάρτη γκόμενα που τριγυρνά στα κατεχόμενα”.

Ο Παντελίδης αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από τα videos του στο YouTube, όπου ερμήνευε μαζί με την κιθάρα του κομμάτια που έγραφε ο ίδιος. Το 2012 ήταν η απαρχή της δισκογραφικής του καριέρας, καθώς παραιτήθηκε από το πολεμικό ναυτικό και εξέδωσε τον πρώτο του δίσκο “Αλκοολικές οι νύχτες”.

Ο δίσκος του έγινε διπλά πλατινένιος ενώ το δημοφιλές τραγούδι “Τα σχοινιά σου” μετρά ήδη 21 εκατομμύρια views στο YouTube.

2
Prince (57):

Ο διάσημος τραγουδιστής Prince Rogers Nelson έχασε τη ζωή του στις 21 Απριλίου, καθώς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις Η.Π.Α.

Το γεγονός ότι έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως τον κατατάσσει ανάμεσα στους best-selling artists όλων των εποχών.

Στο ενεργητικό του έχει 7 βραβεία Grammy και είναι γνωστός για την εκλεκτική του έμπνευση και τη δυναμική σκηνική του παρουσία.

3
George Michael (53 ετών):

Ο παγκόσμιας εμβέλειας τραγουδιστής Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, γνωστός ως George Michael, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από τον σύντροφό του Fadi Fawaz ανήμερα Χριστουγέννων του 2016.

Ο καλλιτέχνης έγινε γνωστός στο κοινό από το συγκρότημα “Wham!”, με τo τραγούδι “Last Christmas” (τραγική ειρωνία) να μετατρέπεται σε αγαπημένο και all-time-classic χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

Ακόμα ένα πολύ γνωστό του κομμάτι είναι το  “Careless Whisper” το οποίο οι Κύπριοι Djs το έχουν λατρέψει και το παίζουν σε κάθε δεξίωση γάμου με finger food! Ο George Michael είναι γνωστός επίσης για το φιλανθρωπικό του έργο και τον ακτιβισμό του.

4
David Bowie (69):

Ακόμη ένας διεθνής εμβέλειας τραγουδιστής έφυγε το 2016, στις 10 Ιανουαρίου. Ο David Robert Jones, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, υπέφερε από καρκίνο στο συκώτι.

Με 140 εκατομμύρια πωλήσεις σε δίσκους κατατάσσεται στη λίστα με τους “World’s best selling music artists”. O Bowie με τη μουσική του επηρέασε το είδος της pop μουσικής και ήταν πρωτοπόρος του είδους “glam rock”.

Το τραγούδι του “Heroes” μετρά σχεδόν 43 εκατομμύρια προβολές στο Youtube και 56 εκατομμύρια ακούσματα στο Spotify.

5
Muhammad Ali (74):

Ο μόνος στη λίστα μας ο οποίος δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά στο αθλητικό. Ο κορυφαίος πυγμάχος που γεννήθηκε με το όνομα Κάσιους Μαρσέλους Κλέι (δεν είναι μόνο οι τραγουδιστές που αλλάζουν τα ονόματά τους) πήρε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ρώμης το 1960.

Πριν αποσυρθεί από τα rings κέρδισε 56 από τους 61 αγώνες που είχε δώσει και το Sports Illustrated και το BBC τον ανέδειξαν αθλητή του αιώνα.

Εσένα ποιος ήταν ο αγαπημένος σου;  Ευτυχισμένο το 2017 και γεμάτο ζωή!

 

Δες επίσης: Οι πιο παράξενες ειδήσεις που ακούσαμε και διαβάσαμε το 2016!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending