fbpx

3 γεγονότα στη ζωή του Αντώνη Νικοπολίδη που ίσως δεν ήξερες!

Ταλέντο στην θέση του τερματοφύλακα υπήρχε πάντα στην Ελλάδα. Οικονομόπουλος, Σαργκάνης και πιο πρόσφατα Καρνέζης, Καπίνο και Βελλίδης είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα ταλαντούχων πορτιέρε που γέννησε η Ελλάδα.

Αναμφίβολα, όμως, όταν η κουβέντα πηγαίνει στους τερματοφύλακες ο Αντώνης Νικοπολίδης κατέχει ξεχωριστή θέση και για αρκετούς θεωρείται ο κορυφαίος. Ήταν, άλλωστε, θυμίζουμε ο τερματοφύλακας της Εθνικής στον ανεπανάληπτο θρίαμβο του Euro του 2004!

Και ενώ η ποδοσφαιρική του πορεία είναι λίγο – πολύ γνωστή υπάρχουν και παραλειπόμενα στη ζωή του που σε αρκετούς είναι άγνωστα ή αγνοούνται.

3 τέτοια γεγονότα παρουσιάζονται παρακάτω!

 

1
Γεννήθηκε στην Άρτα με ποντιακή καταγωγή!

Γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1971 σε ένα χωριό 15 χιλιόμετρα μακριά από την Άρτα, την Βίγλα. Η οικογένεια του ήταν αγροτική με καταγωγή από τον Πόντο. Είχαν έρθει στην Ελλάδα μόλις μερικά χρόνια πριν γεννηθεί ο Αντώνης, το 1965!

Μάλιστα, ο πρώην τερματοφύλακας με δηλώσεις του σε ελληνική ιστοσελίδα στο παρελθόν δηλώνει περηφάνεια για την καταγωγή του. Συγκεκριμένα αναφέρει για το χωριό και την καταγωγή του:

Είναι ένα χωριό, ίσως το μοναδικό στην περιοχή της Άρτας που έχει ποντιακή καταγωγή. Τα ήθη και τα έθιμα είναι από τον Πόντο. Τα έφεραν οι παππούδες μας. Ήμασταν αγαπημένοι όπως όλοι οι άνθρωποι εκεί που τους ένωναν οι δυσκολίες στο να μπορέσουν να ζήσουν την οικογένειά τους“.

2
Τερματοφύλακας με πλαστογραφία!

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα του χωριού του σαν επιθετικός. Στα 14 του όμως, έτυχε ο ξάδελφος του, Γιώργος Νικοπολίδης, που ήταν τερματοφύλακας της ομάδας να παντρεύεται την μέρα ενός παιχνιδιού.

Έτσι, ο Αντώνης αγωνίστηκε με το δελτίο του ξαδέλφου του (συνηθιζόταν τότε να γίνονται πλαστογραφίες σε παρόμοιες περιπτώσεις) σαν Γιώργος Νικοπολίδης. Του άρεσε η θέση και αποφάσισε να αφιερωθεί στη συγκεκριμένη θέση! Μετά ήρθε η Αναγέννηση Άρτας, η πρόταση από τον Παναθηναϊκό και τα υπόλοιπα είναι γνωστά!

3
Τερματοφύλακας ή κηπουρός;

Το Δεκέμβριο του 2008 ο Νικοπολίδης διορίστηκε κηπουρός στον Δήμο Κηφισιάς μετά από υπουργική απόφαση των υφυπουργών Εσωτερικών Αθανάσιου Νάκου και Πολιτισμού αρμόδιου για τα θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο παραπάνω διορισμός έγινε μετά από αίτηση του κήπερ το 2005 και αφού σύμφωνα με νόμο του 1999, αθλητές που καταλάμβαναν 1η έως 8η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 1η έως 6η θέση σε Παγκόσμια ή Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα καθώς και για όσους πετύχαιναν ή ισοφάριζαν παγκόσμια ή ευρωπαϊκά ρεκόρ δικαιούνταν μια θέση στο ελληνικό δημόσιο.

Έτσι, και αφού ο Νικοπολιδης ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004 θεωρητικά δικαιούνταν θέση. Βέβαια, η απόφαση τότε χαρακτηρίστηκε σαν σκάνδαλο αφού η κρίση, η ανεργία και οι κοινωνικές αναταραχές είχαν κάνει την εμφάνιση τους.

Ο τερματοφύλακας αρνήθηκε την θέση, το “κηπουρός” όμως του έμεινε σαν κοροιδευτικό επίθετο από οπαδούς διάφορων ομάδων!

Εσύ ήξερες αυτά τα στοιχεία από τη ζωή του Νικοπολίδη;

 

Δες επίσης: 3 περιπτώσεις που αποδεικνύουν γιατί ο Έλληνας οπαδός είναι ο καλύτερος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending