fbpx

5 ξένοι ποδοσφαιριστές που ίσως δεν θυμάσαι πως αγωνίστηκαν στην Κύπρο! (Part 2)

Είναι πραγματικά ατελίωτη η λίστα με τους ξένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Κύπρο. Δεν γίνεται τυχαία λόγος για “Πύργο της Βαβέλ” αφού ήρθαν στο νησί μας λεγεωνάριοι από κάθε γωνιά της Γης από τότε που αποφασίστηκε για πρώτη φορά η κάθοδος ξένων στο πρωτάθλημα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσαμε να αρκεστούμε στην αναφορά στους 6 ποδοσφαιριστές του πρώτου μέρους αυτού του αφιερώματος. 

Επανερχόμαστε, λοιπόν, με άλλους 5 ποδοσφαιριστές που ίσως δεν ήξερες πως έπαιξαν ποδόσφαιρο στον τόπο μας. Άλλος πιο πολύ, άλλος πιο λίγο, όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτό που ονομάζουμε κυπριακό ποδόσφαιρο.

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

1
Ljubisa Kekic

Ο Σέρβος επιθετικός ήρθε στην Κύπρο το 2001 για λογαριασμό της Αλκής Λάρνακας. Αφού εντυπωσίασε με την φανέλα της “Αθάνατης” πήρε μεταγραφή για την Ομόνοια (ενάντια στην οποία είχε σημειώσει 4 τέρματα στην νίκη των κυανέρυθρων με 5-1) το επόμενο καλοκαίρι.

Με το τριφύλλι στο στήθος, ο 41χρονος σήμερα πρώην ποδοσφαιριστής πανηγύρισε το πρωτάθλημα της περιόδου 2002-03 έχοντας σημαντική συμβολή.

Παρ’ όλα αυτά, δεν παρέμεινε στο “Ηλίας Πούλλος” αφού έφυγε για τον Εθνικό Άχνας. Στο Δασάκι έμεινε μέχρι το 2005.

2
Zenzo Moyo

Μαζί με τον Luphahla τρέλαναν κόσμο στο ξεκίνημα του αιώνα στην ΑΕ Πάφος! Παιχταράδες όσο λίγοι οι ποδοσφαιριστές από την Zimbabwe αλλά όποτε ταξίδευαν στην πατρίδα τους ξεχνούσαν να επιστρέψουν!

Ο Moyo ήρθε στην Κύπρο και την Πάφο το 2000. Πολύ ποιοτικός, παρά τα τερτίπια του, έμεινε στους κυανόλευκους μέχρι το 2004.

Ακολούθως πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Λευκωσίας μένοντας και εκεί ένα χρόνο. Η ομάδα του Τακτακαλά ήταν και η τελευταία του στην Κύπρο αφού το καλοκαίρι του 2005 μεταγράφηκε στην Ελλάδα και την Χαλκηδόνα.

3
Joel Luphahla

Η ζωή του μέσου από την Zimbabwe χαρακτηρίζεται από μία λέξη: περιπέτεια! Κόντεψε να χάσει την ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα, σύναψε σχέση με παντρεμένη χωρίς να ξέρεις πως ήταν δεσμευμένη ενώ κατηγορήθηκε και για παιδεραστία!

Όσο τρελός αποδείχθηκε όμως στην προσωπική του ζωή, άλλο τόσο ήταν και στο γήπεδο αφού από το 2000 ως το 2004 το δεκάρι από την χώρα της Αφρικής κέρδισε για τα καλά τους φίλους της ΑΕ Πάφος αλλά και όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ήταν άλλωστε, ποδοσφαιριστής με κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα και την ποιότητα!

4
Roman Orieszczuk

Ένας από τους λίγους Ρώσους που ήρθαν στην Κύπρο ήταν και ο πρώην επιθετικός του ΑΠΟΕΛ. Τον έφερε στο νησί μας ο Κρίς Τριανταφυλλίδης το καλοκαίρι του 1999 χωρίς να καταφέρει να κάνει την παρουσία του όμως αισθητή.

Σημείωσε μόλις 5 τέρματα και χάθηκε στην γενικότερη μετριότητα των γαλαζοκιτρίνων στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Παρέμεινε μόλις μια σεζόν στους Λευκωσιάτες. Σήμερα, ο 41χρονος πρώην ποδοσφαιριστής είναι τεχνικός διευθυντής στην ρωσική Torpedo Moscow.

5
Magdy Tolba

Ο Αιγύπτιος που ήρθε στην Κύπρο και την Ανόρθωση το 1994, βοηθώντας την ομάδα της Αμμοχώστου να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα στην προσφυγιά, είχε ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα.

Από το 1989-1993 μάγεψε τους πάντες στην Τούμπα με τις ντρίπλες του και το εκπληκτικό του ξεπέταγμα “αναγκάζοντας” τους να τον θυμούνται μέχρι και σήμερα. Στην Κύπρο, ο μέσος από την χώρα των Φαραώ “έγραψε” 29 συμμετοχές σκοράροντας 5 φορές.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending