5 σπαστικές καταστάσεις κυπριακής “οδικής συμπεριφοράς” που ΟΛΟΙ ζήσαμε!

Theater Studies at National Kapodistrian University of Athens

Όλοι μας κάποια στιγμή έχει τύχει να δούμε κάποιο σήμα τροχαίας, μια κατασκευαστική ιδιαιτερότητα ή οτιδήποτε παράξενο στους δρόμους.

Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε μπει στην περιέργεια να δούμε από πού προήλθαν και σε τι αποσκοπούν!

Πάμε να δούμε κάποια παραδείγματα από αυτά! 

 

1Γραμμή διέλευσης τυφλών

skyscrapercity.com

Για παράδειγμα, η γραμμή κατά μήκος του πεζόδρομου της Πιαλέ Πασα στη Λάρνακα  δεν αποτελεί αισθητική παρέμβαση του αρχιτέκτονα, αλλά είναι γραμμή διέλευσης ατόμων με προβλήματα όρασης!

Καλό είναι να το έχουμε υπόψιν μας και να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία  των συνανθρώπων μας.

2Απαγορεύεται…

Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση! Στην Κύπρο το κάνουμε αύτοματα translate ως ‘‘Δικαιούσαι να παρκάρεις τζαι να φκάλεις selfie”!

3Διάβαση Πεζών

Ευτυχώς σε αρκετές Ευρωπαικές χώρες τηρείται ”ευλαβικά” ως πέρασμα για τους πεζούς! Στην Κύπρο… απλά κάνε το σταύρο σου και προχώρα!

Οι διαβάσεις χρησιμεύουν σε αρκετούς ”Σούμαχερ” και ως πίστα bowling, με τους πεζούς να είναι χωρίς αμφιβολία μια ιδανική ευκαιρία για strike ή έστω spare!

4Φώτα τροχαίας

Σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας το κόκκινο είναι το σήμα που οφείλεις να σταματήσεις! Για τους ”άλλους” όμως! Αρκετές φορές είδαμε δυστυχώς ασυνείδητους να γκαζώνουν στο κόκκινο με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.

Και υπάρχει και το ακόμα πιο κορυφαίο να μην προλάβεις να περάσεις και επειδή άναψε κόκκινο, ο πισινός να αρκεύκει πουρούες! Βαθιές ανάσες – το ξύλο δεν είναι λύση!

5Δείκτης αυτοκινήτου

Αυτό το ”μαγικό αξεσουάρ” τοποθετήθηκε για δείχνουμε ποια κατεύθυνση ακολουθούμε! Προσοχή: δεν είναι διακοσμητικό!

Πολλές φορές έχουμε δει αυτοκίνητα να χορεύουν… ”ζεϊμπέκικο” μέχρι να αποφασίσουν πού θα πάνε, χωρίς όμως να δείχνουν κάτι! Αυτή την πρωτοβουλία την αφήνουν σε εμάς, με μεγάλες πιθανότητες να γίνουμε ”αεροπουρού”!

Ποιο από τα πιο πάνω παρατήρησες εσύ πιο συχνά;

Δες επίσης: 5 σπαστικά πράματα που θα δοκιμάσουν την υπομονή του Κυπραίου οδηγού!