5 λάθη που κάνεις όταν βάζεις κραγιόν και πώς να τα αποφύγεις!

Makeup Artist & Beauty Blogger

Πολλές φορές κοιτάς μέσα στο Instagram γυναίκες, που πέραν του τέλειου μακιγιάζ έχουν πάρα πολύ ωραία χείλη!

Στο τέλος, βρίσκεις μια φωτογραφία που η κοπέλα φοράει το ίδιο matte κραγιόν, που αγόρασες κι εσύ λίγες μέρες πριν, αλλά πάνω σου φαίνεται πολύ διαφορετικό απ’ ότι στην κοπέλα στη φωτογραφία. Το δικό σου δεν απλώνεται καθόλου ωραία και δεν έχει τόσο τέλειο αποτέλεσμα όσο εκείνης.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Πιο κάτω σου εξηγώ 5 λάθη που μπορεί να κάνεις γι’ αυτό και δεν έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με τις φωτογραφίες που βλέπεις. 

Δες τα παρακάτω:

1Λάθος χρωματισμός για το μέγεθος των χειλιών σου

Είναι αρκετά γνωστός ο κανόνας ότι οι πιο σκούροι χρωματισμοί κραγιόν κάνουν τα χείλη σου να φαίνονται πιο μικρά. Και οι πιο φυσικοί χρωματισμοί, κάνουν τα χείλη σου να φαίνονται μεγαλύτερα. Ακολούθα και εσύ αυτόν τον κανόνα και φρόντισε να επιλέξεις, έναν πιο σωστό χρωματισμό, με βάση τις ανάγκες των χειλιών σου, για να αναδείξεις τα χείλη σου καλύτερα.

2Δε χρησιμοποιείς βάση χειλιών

Όπως υπάρχει βάση για το πρόσωπο, υπάρχει βάση και για τα χείλη. Η βάση βοηθάει το κραγιόν σου να έχει μεγαλύετερη διάρκεια, και το αποτρέπει να κάνει smudge παντού στο πρόσωπό σου.

Επίσης βοηθάει να απλωθεί καλύτερα το matte κραγιόν σου και να μην δημιουργηθούν γραμμές. Άπλωσε λίγη ποσότητα στα χείλη και κάνε την blend με πινέλο ή με τα χέρια, περίμενε λίγο να στεγνώσει και μετά άπλωσε το κραγιόν σου.

3Δεν χρησιμοποιείς μολύβι χειλιών

Το μολύβι χειλιών είναι ένα προϊόν χειλιών που υπάρχει από τότε που δημιουργήθηκαν τα κραγιόν, το οποίο είναι αρκετά υποτιμημένο παρά το γεγονός ότι είναι απαραίτητο.

Το μολύβι χειλιών σε βοηθάει να αναδείξεις καλύτερα τα χείλη σου και να τους δώσεις το σχήμα που εσύ επιθυμείς· χωρίς να βγεις έξω από την γραμμή των χειλιών σου όταν βάζεις κραγιόν.

Παράλληλα, σε βοηθάει στο να διατηρήσεις το κραγιόν σου περισσότερη ώρα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις τα χείλη σου με το μολύβι και μετα να βάλεις από πάνω το κραγιόν σου.

4Ξεκινάς από λάθος σημείο

Fashionlady.in

Η αλήθεια είναι ότι η τεχνική για να απλώσεις το κραγιόν ή το μολυβί των χειλιών είναι κάτι που δεν πολυσκέφτεσαι. Και όμως, ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις στην αρχή, όταν σχηματίζεις τα χείλη σου, είναι ότι ξεκινάς από λάθος σημείο.

Ακούγεται παράξενο και όμως, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ξεκινήσεις από την μέση των χειλιών σου, έτσι μπορείς να απλώσεις το κραγιόν ή το μολύβι ομοιόμορφα, χωρίς να βγαίνεις έξω από την γραμμή των χειλιών σου.

5Υπερβολική χρήση του μολυβιού των χειλιών

Ένα λάθος που μπορεί να κάνεις είναι η υπερβολική χρήση ενός μολυβιού χειλιών. Η τάση που επικρατεί είναι τα πιο μεγάλα και ζουμερά χείλη, και αν δεν έχεις γεννηθεί έτσι τότε θα αποταθείς στο μακιγιάζ για να σε βοηθήσει.

Και έτσι, πολλές φορές μπαίνεις στον πειρασμό να μεγαλώσεις τα χείλη σου. Ένας πειρασμός που μπορεί να καταλήξει μοιραίος και να κάνει τα χείλη σου να φαίνονται πολύ αφύσικα και παραμορφωμένα. 

Αυτά από εμένα σήμερα,
ελπίζω να σου άρεσαν οι συμβουλές μου!

Φιλιά πολλά!

 


Διάβασε επίσης: Το απίθανο προϊόν που μετατρέπει τα glossy κραγιόν σου σε matte!