5+2 συνήθειες που κάνεις και καταστρέφεις τα ρούχα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Fashion Designer

Όλες μας θέλουμε να τα φροντίζουμε και να περιποιούμαστε τα ρούχα μας. Είναι πολύ σημαντικό με το πέρασμα του χρόνου τα ρούχα μας να εξακολουθούν να φαίνονται σαν καινούρια.

Κάποιες φορές άθελά μας, ή από έλλειψη χρόνου κάνουμε λάθη που καταστρέφουν τα ρούχα μας, και τους χαλούμε την ποιότητα τους.

Δες τι να κάνεις για να μην καταστρέφονται τα ρούχα σου:

 

1Μη διπλώνεις τα δερμάτινα ρούχα σου

Δεν πρέπει να διπλώνεις τα δερμάτινα ρούχα σου (παντελόνια, φούστες, φορέματα) γιατί δε σιδερώνονται και έτσι πρέπει να προσέξεις να μην τα τσαλακώσεις. Άρα από τώρα και στο εξής να τα κρεμάζεις!

2Μην χρησιμοποιάς πλαστικές κρεμάστρες

Συνήθως οι πλαστικές κρεμάστρες προκαλούν πρόβλημα στα ρούχα, όποτε καλύτερα να επιλέγεις τις ξύλινες κρεμάστρες.

3Μην ξεχνάς να ψεκάζεις τα παπούτσια σου

Εκτός από τα ρούχα σου, πρέπει να φροντίζεις και τα παπούτσια σου. Μπορείς να βρεις στην αγορά το ειδικό προστατευτικό spray που διατηρεί τα παπούτσια λαμπερά, μακριά από λεκέδες και φθορές.

4Απόφυγε να κρεμάζεις τις τσάντες σου

Δεν είναι τυχαίο που οι ακριβές τσάντες είναι πάντα τοποθετημένες σε κουτιά και τυλιγμένες μέσα σε ειδικά πάνινα τσαντάκια με σκοπό να προστατεύονται από την σκόνη. Ακόμα και αν δεν έχεις κάτι τέτοιο, τότε χρησιμοποίεισαι πλαστικές τσάντες από το supermarket.

Επίσης καλό είναι να αποφύγεις να κρεμάζεις τις τσάντες σου γιατί φθείρονται τα χερούλια τους.

5 Μην φοράς συνέχεια το ίδιο σουτιέν

Μπορεί το συγκεκριμένο σουτιέν που φοράς συνέχεια να σε βολεύει περισσότερο από τα αλλά που έχεις, αλλά πρέπει να γνωρίζεις πως με το να το φοράς συνέχεια καταστρέφεις το σχήμα και τη φόρμα του.

6Μην βάζεις τα ευαίσθητα ρούχα σου στο πλυντήριο

Πρέπει να γνωρίζεις πως οι δαντέλες, τα σατέν υφάσματα, τα μεταξωτά ρούχα ακόμα και τα εσώρουχα πρέπει να πλένονται στο χέρι και όχι στα ευαίσθητα προγράμματα που έχουν όλα τα πλυντήρια!

7Κλείσε το φερμουάρ κατά τη διάρκεια της πλύσης

Είναι πολλοί που δεν το γνωρίζουν ότι το ανοιχτό φερμουάρ κατά την διάρκειά της πλύσης προκαλεί πρόβλημα. Υπάρχει κινδύνος το ανοιχτό φερμουάρ να πιαστεί σε άλλο ρούχο με αποτέλεσμα να καταστραφούν και τα δύο κομμάτια.

Εσύ γνώριζες αυτά ότι αυτά τα λάθη καταστρέφουν τα ρούχα σου;

 


Διάβασε επίσης: 3+1 life hacks που θα σου λύσουν τα χέρια!