fbpx

5+2 συνήθειες που κάνεις και καταστρέφεις τα ρούχα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις!

Όλες μας θέλουμε να τα φροντίζουμε και να περιποιούμαστε τα ρούχα μας. Είναι πολύ σημαντικό με το πέρασμα του χρόνου τα ρούχα μας να εξακολουθούν να φαίνονται σαν καινούρια.

Κάποιες φορές άθελά μας, ή από έλλειψη χρόνου κάνουμε λάθη που καταστρέφουν τα ρούχα μας, και τους χαλούμε την ποιότητα τους.

Δες τι να κάνεις για να μην καταστρέφονται τα ρούχα σου:

 

1
Μη διπλώνεις τα δερμάτινα ρούχα σου

Δεν πρέπει να διπλώνεις τα δερμάτινα ρούχα σου (παντελόνια, φούστες, φορέματα) γιατί δε σιδερώνονται και έτσι πρέπει να προσέξεις να μην τα τσαλακώσεις. Άρα από τώρα και στο εξής να τα κρεμάζεις!

2
Μην χρησιμοποιάς πλαστικές κρεμάστρες

Συνήθως οι πλαστικές κρεμάστρες προκαλούν πρόβλημα στα ρούχα, όποτε καλύτερα να επιλέγεις τις ξύλινες κρεμάστρες.

3
Μην ξεχνάς να ψεκάζεις τα παπούτσια σου

Εκτός από τα ρούχα σου, πρέπει να φροντίζεις και τα παπούτσια σου. Μπορείς να βρεις στην αγορά το ειδικό προστατευτικό spray που διατηρεί τα παπούτσια λαμπερά, μακριά από λεκέδες και φθορές.

4
Απόφυγε να κρεμάζεις τις τσάντες σου

Δεν είναι τυχαίο που οι ακριβές τσάντες είναι πάντα τοποθετημένες σε κουτιά και τυλιγμένες μέσα σε ειδικά πάνινα τσαντάκια με σκοπό να προστατεύονται από την σκόνη. Ακόμα και αν δεν έχεις κάτι τέτοιο, τότε χρησιμοποίεισαι πλαστικές τσάντες από το supermarket.

Επίσης καλό είναι να αποφύγεις να κρεμάζεις τις τσάντες σου γιατί φθείρονται τα χερούλια τους.

5
 Μην φοράς συνέχεια το ίδιο σουτιέν

Μπορεί το συγκεκριμένο σουτιέν που φοράς συνέχεια να σε βολεύει περισσότερο από τα αλλά που έχεις, αλλά πρέπει να γνωρίζεις πως με το να το φοράς συνέχεια καταστρέφεις το σχήμα και τη φόρμα του.

6
Μην βάζεις τα ευαίσθητα ρούχα σου στο πλυντήριο

Πρέπει να γνωρίζεις πως οι δαντέλες, τα σατέν υφάσματα, τα μεταξωτά ρούχα ακόμα και τα εσώρουχα πρέπει να πλένονται στο χέρι και όχι στα ευαίσθητα προγράμματα που έχουν όλα τα πλυντήρια!

7
Κλείσε το φερμουάρ κατά τη διάρκεια της πλύσης

Είναι πολλοί που δεν το γνωρίζουν ότι το ανοιχτό φερμουάρ κατά την διάρκειά της πλύσης προκαλεί πρόβλημα. Υπάρχει κινδύνος το ανοιχτό φερμουάρ να πιαστεί σε άλλο ρούχο με αποτέλεσμα να καταστραφούν και τα δύο κομμάτια.

Εσύ γνώριζες αυτά ότι αυτά τα λάθη καταστρέφουν τα ρούχα σου;

 


Διάβασε επίσης: 3+1 life hacks που θα σου λύσουν τα χέρια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending