fbpx

Ο τελικός του Champions League που έκανε τα αγόρια άντρες! (video)

Είναι κάποιοι τελικοί που δεν φεύγουν ποτέ από τη μνήμη σου ότι και να κάνεις. Ένας από αυτούς τους τελικούς είναι και το παιχνίδι ανάμεσα στην Barcelona και την Arsenal το 2006 για τον θεσμό του UEFA Champions League.

Οι δύο ομάδες πέρασαν όλες τις δοκιμασίες τους με την Arsenal να αποκλείει Real Madrid, Juventus και Villareal για να φτάσει στον τελικό. Από τον δρόμο της Barcelona πέρασε και ο Παναθηναϊκός κρατώντας το 0 – 0 στην Ελλάδα αλλά χάνοντας με 5 – 0 στην Ισπανία.

Το παιχνίδι θα ήταν σπουδαίο έτσι και αλλιώς. Ο λόγος; Μα φυσικά τα ονόματα που φιγούραραν στις 2 ομάδες. Η Barcelona του Frank Rijkaard ξεκινάει με τους Víctor Valdés, Oleguer, Rafael Márquez, Carles Puyol, Giovanni van Bronckhorst, Edmílson, Deco, Mark van Bommel, Ludovic Giuly, Ronaldinho και Samuel Eto’o ενώ στον πάγκο κάθονται o 22χρονος Andres Iniesta, o 23χρονος Thiago Motta μαζί με τους Jorquera, Belletti, Sylvinho, Xavi και Henrik Larsson.

Martin Rose / Bongarts / Getty Images

Η Arsenal, την οποία παλαιότερα προπονούσε ο Arsene Wenger(!), παρατάχθηκε με τους Jens Lehmann, Emmanuel Eboué, Kolo Touré, Sol Campbell, Ashley Cole, Robert Pirès, Gilberto Silva, Cesc Fàbregas, Alexander Hleb, Fredrik Ljungberg, Thierry Henry ενώ στον πάγκο κάθονταν οι Manuel Almunia, Philippe Senderos, Gaël Clichy, Mathieu Flamini, José Antonio Reyes, Dennis Bergkamp και Robin van Persie.

Με τόσα ονόματα μαζεμένα όλα ήταν ανοιχτά και η ομάδα που θα κέρδιζε θα είχε να λέει για μεγάλο επίτευγμα. Στο 18′ της αναμέτρησης ο Lehmann δέχεται την κόκκινη κάρτα ενώ όλοι υποστηρίζουν μέχρι σήμερα πως το παιχνίδι θα είχε διαφορετική κατάληξη αν δεν δεχόταν τόσο γρήγορα την κάρτα ο Γερμανός πορτιέρο.

mirror.co.uk

Στο 37′ της αναμέτρησης ο Eboue βγαίνει φάτσα φόρα με τον Puyol, ο δεύτερος μπαίνει στον δρόμο του χωρίς να τον ακουμπήσει όμως ο διαιτητής δίνει φάουλ έξω πλάγια από την περιοχή. Το φάουλ εκτελείται, ο Campbell σηκώνεται πιο ψηλά από όλους και γράφει το 1 – 0 απέναντι στον 24χρονο Victor Valdes.

Ο Henry, ο οποίος κατέληξε το 2007 στην Barcelona, έχασε κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξει τη διαφορά αλλά η Barcelona δεν έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει. Μετά από μαγική πάσα του Henrik Larsson ο Eto’o γράφει το 1 – 1 στο 76′ ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Larsson εφοδιάζει και τον Belletti που γράφει το τελικό 2 – 1.

irishmirror.ie

Στο τέλος της αναμέτρησης ο Henry υπενθυμίζει σε όλους ότι ο άνθρωπος που άλλαξε το παιχνίδι ήταν ο Henrik Larsson αφού με την είσοδο του η ομάδα του κυριάρχησε στο γήπεδο. Οι μεν Xavi και Iniesta παρακολούθησαν από κοντά το show του Σουηδού και όπως όλα δείχνουν εκείνη τη νύχτα έμαθαν 5 πράγματα περισσότερα για το ποδόσφαιρο.

Από την άλλη πλευρά ο 22χρονος Robin Van Persie και ο 37άρης Dennis Bergkamp δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα τους, με τον πρώτο όμως να ζει στιγμές που τον μεγάλωσαν ποδοσφαιρικά. Η Arsenal κατάφερε να σβήσει για μια νύχτα τους Ronaldinho και Eto’o αλλά ξέχασαν έναν τρελό Σουηδό που ζούσε για κάτι τέτοια παιχνίδια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending