fbpx

Ο Στέφανος Πετρουής μας μίλησε για την ιδιαίτερη σχέση του με τη γυμναστική!

Η γυμναστική έχει γίνει για τα καλά μέρος της ζωής αρκετών ανθρώπων στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Για τον Στέφανο Πετρουή όμως η γυμναστική και ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του από τότε που θυμάται τον εαυτό του.

Συναντήσαμε τον Στέφανο που μας μίλησε για το πώς νιώθει που κάνει κάτι που αγαπά, πώς συνδυάζει την γυμναστική με το φούτσαλ (αφού είναι και φουτσαλιστής) και πολλά άλλα.

Δες όλα όσα μας είπε πιο κάτω:

 

Καταρχάς Στέφανε, πες μας λίγα λόγια για το ποιος είσαι.

Ονομάζομαι Στέφανος Πετρουής και είμαι 27 ετών, γεννηθηκα στις 22 Νοεμβρίου 1989. Εργάζομαι ως γυμναστής και έχω φοιτήσει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Με τι ασχολείσαι σήμερα;

Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με 3 πράγματα. Έχω ανοίξει πρόσφατα γυμναστήριο (Arena Personal Training Center) στο οποίο κάνουμε Personal training σε μικρά group ή ατομικά. Επίσης, είμαι προπονητής στο αθλητικό σχολείο Λάρνακας στο τμήμα του ποδοσφαίρου. Επιπλέον, αγωνίζομαι στην ΑΕΚ FUTSAL όπου είμαι ένας εκ των αρχηγών της ομάδας.

Πώς και πότε μπήκε η γυμναστική στη ζωή σου;

Η γυμναστική στη ζωή μου μπήκε σε πολύ μικρή ηλικία όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Αν θυμάμαι καλά θα ήμουν 8 ετών όταν άρχισα το ποδόσφαιρο. Από τότε δεν έχω σταματήσει ούτε μια μέρα τον αθλητισμό.

Τι σημαίνει αθλητισμός για ‘σένα;

Πραγματικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον αθλητισμό. Από μικρός είμαι στα γήπεδα, γυμνάζομαι και για ‘μένα πλέον είναι τρόπος ζωής.

Αυτό που αγαπάω το έκανα και επάγγελμα, μου αρέσει αυτό που κάνω και δεν νιώθω ποτέ μετανιωμένος για την επιλογή μου να ακολουθήσω αυτό το δρόμο.

Πώς νιώθεις σαν Στέφανος, σαν personal trainer, όταν οι άνθρωποι έρχονται και εμπιστεύονται το σώμα τους σε ‘σένα;

Σίγουρα μου δίνει μεγάλη χαρά το να έρχεται κάποιος κοντά μου για να μου εμπιστευτεί το σώμα του. Δεν είναι καθόλου απλό να γυμνάζεις ένα άτομο. Πολλές φορές ο κόσμος μας κρίνει αυστηρά και έχει απόλυτο δίκαιο γιατί όλο αυτό έχει να κάνει και με την σωματική του κατάσταση και υγεία. Δίνω πάντοτε την απαιτούμενη σημασία και σέβομαι τον κάθε πελάτη που έρχεται στο γυμναστήριο και προσπαθώ να τον βοηθήσω να πετύχει τους στόχους του.

Πόσο εύκολο είναι να παίζεις φούτσαλ επαγγελματικά και παράλληλα να είσαι γυμναστής;

Σίγουρα δεν έιναι και το πιο εύκολο πράγμα. Οι προπονήσεις όπως και τα παιχνίδια είναι παντα βράδυ, άρα μετά την δουλειά όπου σίγουρα υπάρχει κούραση. Φυσικά όταν μπαίνω στο γήπεδο η κούραση ξεχνιέται και δίνω πάντα το 100%.

Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο που θέλει να αθληθεί αλλά δεν το έκανε μέχρι στιγμής;

Θεωρώ ότι η γυμναστική και η άθληση επιβάλλεται να είναι στη καθημερινότητα του κόσμου. Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πάρα πολλά. Ίσως αυτοί που δεν γυμνάζονται να θεωρούν ότι η γυμναστική θα τους εξαντλεί και θα νιώθουν πιο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της μέρας.

Αυτό που συμβαίνει όμως είναι ακριβώς το αντίθετο. Όταν γυμναζόμαστε έχουμε καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια και ευεξία. Επίσης, η γυμναστική δρα προληπτικά απέναντι σε ασθένειες και διάφορες παθήσεις.

Άρα ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον να αλλάξει τον τρόπο ζωής του και να εντάξει τη γυμναστική στην καθημερινότητα του!

Ευχαριστούμε τον Στέφανο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending