fbpx

Οι 5 ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Η Manchester United μπορεί πλέον να καμαρώνει και με το δίκιο της, αφού έχει αποκτήσει ένα μεγάλο όνομα και μια αξιόλογη λύση για την γραμμή κρούσης της.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Romelu Lukaku, ο οποίος έχει ήδη προβάρει την φανέλα των “κόκκινων διαβολων”.

Με την μεταγραφή αυτή, η ομάδα του Manchester όχι μόνο ενισχύεται σημαντικά αλλά έχει καταφέρει να γράψει το όνομά της στην ιστορία για ακόμη μια φορά αφού έχει πραγματοποιήσει την 5η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Βέλγος δηλαδή έχει μπει σε μια λίστα μαζί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

Ποια είναι όμως αυτά;

1
Romelu Lukaku

Αρχίζοντας από τον επιθετικό των “μπέμπηδων” πλέον, Romelu Lukaku, ο Βέλγος επιθετικός έχει μετακομίσει από την Everton στο  Manchester έναντι του ποσού των 85 εκατομμυρίων ευρώ.

2
Gonzalo Higuain

Πιο ψηλά στην λίστα και συγκεκριμένα στην 4η θέση βρίσκεται ο Gonzalo Higuain, η πρώτη από τις δύο μεταγραφές της συγκεκριμένης λίστας οι οποίες ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι του 2016.

Ο Αργεντινός κόστισε στην Juventus 90 εκατομμύρια. Πάντως η μεταγραφή είχε αρκετό παρασκήνιο με τους οπαδούς της Napoli (στην οποία άνηκε πριν ο Higuain) να τον θεωρούν προδότη!

3
Cristiano Ronaldo

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομικά μεταγραφή είναι και η μοναδική της λίστας μας η οποία έγινε την προηγούμενη δεκαετία.

Η μεταγραφή αυτή δεν είναι άλλη από αυτή του Cristiano Ronaldo.

Ο 32χρονος σήμερα επιθετικός “άνοιξε τον χορό” σε όλο αυτό το τρελό παζάρι εκατομμυρίων το οποίο γίνεται τα τελευταία χρόνια το 2009 .

Ο Πορτογάλος σταρ άφησε τότε το Manchester και την Αγγλία, για χάρη της Μαδρίτης και τα 94 εκατομμύρια τα οποία ξόδεψε η Real Madrid!

4
Gareth Bale

Η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου έγινε και αυτή από την Real Madrid.

Πιο πρόσφατα πλέον, η μεταγραφή του Gareth Bale έμεινε στην ιστορία.

Αιτία ήταν τα 99.7 εκατομμύρια τα οποία ξόδεψε η Real Madrid το 2013 για να πάρει στη Ισπανία τον Ουαλό επιθετικό από την Tottenham.

5
Paul Pogba

Η ακριβότερη μεταγραφή και δεύτερη μέσα στο 2016 είναι αυτή του Γάλλου Paul Pogba.

Η ιδιαιτεροτητα αυτής της μεταγραφής – ρεκόρ, είναι ότι ο Γάλλος αστέρας είναι ο μοναδικός από τους 5 που αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου.

Η μετακίνηση του Γάλλου με καταγωγή από την Γουινέα κοστισε στην Manchester United το εξωφρενικό ποσό των 105 εκατομμυρίων.

Έτσι, η πρώην ομάδα του, Juventus έχει βάλει στα ταμεία της για τον νεαρό άσο ενα ποσό που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο!

Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής παγκοσμίως που κοστολογήθηκε πάνω από 100 εκατομμύρια!

Εσύ τι λες; Αξίζουν οι συγκεκριμένοι αστέρες τα τρελά εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν γι’ αυτούς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending