fbpx

5+1 ποδοσφαιριστές που γέννησε το Παραλίμνι!

Στην ποδοσφαιρομάνα Κύπρο το Παραλίμνι και γενικότερα η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου κατέχει ξεχωριστή θέση. Πάνε πολλά χρόνια που η κωμόπολη θεωρείται φυτώριο ταλέντων τροφοδοτώντας μεγάλες ομάδες του νησιού αλλά και του εξωτερικού.

Όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Πάφου και των άλλων πόλεων μας μια λίστα δεν είναι αρκετή για να χωρέσει τους ποδοσφαιριστές που τίμησαν την καταγωγή τους και με το παραπάνω μέσα στα γήπεδα.

Επιλέξαμε ωστόσο 5+1 Παραλιμνίτες ποδοσφαιριστές που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μάζεψαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι πιο κάτω (και μην διστάσεις να μας πεις τον δικό σου αγαπημένο ποδοσφαιριστή από την περιοχή):

 

1
Κωνσταντίνος Λαΐφης

Από τις ακαδημίες της Ένωσης στο Παραλίμνι βρέθηκε στην Αγγλία και τις ακαδημίες της Nottingham Forest. Από εκεί το 2012 τον απέκτησε η Ανόρθωση που το 2013 τον παραχώρησε δανεικό στην Αλκή.

Το 2014 ο Κωνσταντίνος επέστρεψε στην Κυρία όπου και έχοντας την εμπιστοσύνη του Andre Paus μεταποπίζεται από αριστερό μπακ σε χαφ και κεντρικό αμυντικό.

Οι μετοχές του ανεβαίνουν συνεχώς με αποτέλεσμα ομάδες του εξωτερικού να χτυπήσουν την πόρτα της βαρωσιώτικης ομάδας. Το 2016 τον αποκτά ο Ολυμπιακός Πειραιώς που τον παραχωρεί δανεικό στην Standard Liege.

Από το 2014 είναι και διεθνής με την εθνική Αντρών. Μόλις στα 24 του, όσοι τον πιστεύουν μιλούν για τον πληρέστερο Κύπριο ποδοσφαιριστή της γενιάς του!

2
Γρηγόρης Κάστανος

Έκανε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Ένωσης αλλά τα κυπριακά σύνορα αποδείχτηκαν από πολύ νωρίς στενά. Από τα 16 του κέντρισε το ενδιαφέρον της μεγάλης Juventus όπου και ανήκει σήμερα.

Πέρσι δόθηκε δανεικός στην Pescara και φέτος στην βελγική Zulte Waregem αλλά μόλις στα 19 του ο Γρηγόρης έχει όλα τα εχέγγυα να διαπρέψει με την φανέλα της “Μεγάλης Κυρίας” του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Δεκάρι που ξέρει να οργανώσει αλλά και να σκοράρει μπορεί να αποτελέσει τον μαέστρο της Εθνικής μας για την επόμενη δεκαετία και βάλε!

3
Κώστας Αρτυματάς

Όπως ο Λαΐφης έτσι και ο Αρτυματάς ξενιτεύτηκε γρήγορα για την Αγγλία και την Nottingham Forest. Επέστρεψε στην Κύπρο το 2012, στα 19 του, για την Ένωση Νέων Παραλιμνίου όπου εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του ως αμυντικός μέσος.

Το καλοκαίρι του 2013 ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση “μονομάχησαν” για τον 20χρονο, τότε, Κώστα με κερδισμένο τον πρώτο στον οποίο ανήκει από τότε. Ειδικά την σεζόν 2015-16 τον εμπιστεύτηκε ο Temur Ketsbaia με τον Παραλιμνίτη χαφ να τον δικαιώνει με μια φουλ σεζόν.

Από το 2012 είναι διεθνής με την Αντρών ενώ φέτος θα αγωνίζεται δανεικός στην Κέρκυρα.

4
Ονησίφορος Ρουσιάς

Και ο Ονησίφορος είναι παιδί των ακαδημιών της Ένωσης που έλαβε την αγγλική ποδοσφαιρική παιδεία αφού το 2009, στα 17 του, ήταν στις ακαδημίες της Middlesborough. Το 2011 επέστρεψε στην Κύπρο και το Παραλίμνι πριν τον αποκτήσει η Ομόνοια το 2013.

Στους πράσινους πήρε κάποιες ευκαιρίες χωρίς να καταφέρει να καθιερωθεί με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ.

Στα 25 του ο ψηλόσωμος επιθετικός έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του να δείξει τι πραγματικά αξίζει. Η καταγωγή και τα προσόντα του πάντως είναι συνδυασμός επιτυχίας αρκεί να πάρει ευκαιρίες.

5
Αντώνης Κουμής

Γέννημα – θρέμμα της Ένωσης είναι ο 20χρονος χαφ που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες των βυσσινί για το μέλλον!

Στην τελευταία παρουσία της ομάδας του Παραλιμνιού στην Α’ Κατηγορία, το 2016, ο Αντώνης πήρε το βάπτισμα του πυρός στην κατηγορία των μεγάλων δείχνοντας ότι έχει όλα τα φόντα να ακολουθήσει τα χνάρια και άλλων μεγάλων άσων του παρελθόντος όπως οι Οικονόμου και Ζέμπασιης.

6
Δήμος Γούμενος

Από καθαρά ποδοσφαιρική οικογένεια ο Δήμος αφού και ο πατέρας του υπηρέτησε την Ένωση με τον 38χρονο, σήμερα, πρώην χαφ να καθιερώνεται από τα 16 του στην Ένωση. Με εξαίρεση 2 σεζόν σε Ερμή και Αγία Νάπα ο Γούμενος πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στο Παραλίμνι φορώντας για πολλά χρόνια και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Μέσος με πολλά τρεξίματα, που μπορούσε να κόψει, να οργανώσει και να σκοράρει με την κλήση του στην Εθνική Αντρών (4 συμμετοχές) να ήταν η προσωπική δικαίωση των κόπων του.

Ποιον ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε στο Παραλίμνι ξεχωρίζεις εσύ; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending