5+1 (υποχρεωτικές) καταστάσεις που ζούμε όταν έχουμε γενέθλια ή ονομαστική γιορτή!

Katerina Christodoulou
Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών - Δημοσιογραφία
globalgirlsfacts.com

Έρχεται και πάλι αυτή η εποχή  που γίνεσαι ένα χρόνο μεγαλύτερος/η, ή -ανάλογα με την ηλικία σου- γιορτάζεις την ονομαστική σου γιορτή!

Ίσως αυτό σε χαροποιεί, αλλά παράλληλα, χρόνο με το χρόνο, κάποιες καταστάσεις αρχίζουν να σε εκνευρίζουν! Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει σε αυτά τα 2 πολύ σημαντικά γεγονότα για ‘σένα, να γίνουν υποχρεωτικά, αφού εσύ είσαι ο/η εορταζόμενος/η και πρωταγωνιστικής της μέρας.

Σίγουρα θα ταυτιστείς με κάποια από αυτά. Πάμε να τα δούμε:

1Το outfit της μέρας

i.ytimg.com

Είσαι που τα άτομα που εν ξυπνούν τζιαι πολλά εύκολα το πρωί και όπως ξυπνάς, ό,τι βρίσκεις μπροστά σου, φορείς το. Πάεις ακόμα τζιαι με τις φόρμες τζιαι το messy bun σου, άβαφτη τζιαι αχτένιστη/ος. Οι συμφοιτητές σου και οι συναδέλφοι σου εσυνηθίσαν σε…

Τι γίνεται όμως όταν μια που τζιείνες τις μέρες τυχαίνει να είναι η ονομαστική σου γιορτή ή τα γενέθλια σου; Αναγκαστικά, επειδή είναι μία πολύ special μέρα και θα είναι η προσοχή στραμμένη πάνω σου καθ ‘όλη τη διάρκεια της μέρας, πρέπει να φορήσεις κάτι εντυπωσιακό, να στολιστείς και να κοκεταριστείς.

Γι’ αυτό αρκεύκεις να προετοιμάζεσαι μια εβδομάδα πριν για το ποιο εν να εν το πιο ιδανικό outfit για την περίσταση τζιαι πώς εν να κάμεις π.χ. το μαλλί σου.

2Επιλογή κεραστικού

dcf54aygx3v5e.cloudfront.net

Μέσα σε τούτον ούλλον τον πανικό για το τι εν να φορήσεις, έρκεται ακόμα κάτι υποχρεωτικό για τούτη τη special μέρα. Κεραστικά για τους φίλους, συναδέλφους, συμφοιτητές (για να τους γλυκάνεις και λλίον)!

Εν πολλά σημαντικό να έχεις κάτι να προσφέρεις μια και όλοι με το που εύχονται θα σου πουν: “Πού εν το κεραστικόν μου;” ή “Τι εν να μας τζιεράσεις;“. Έτσι μια επισκεψούλα στο φούρνο για γλυκά κεράσματα ή σοκολατούες που το supermarket είναι MUST!

Εκτός που το να κεράσεις ένα γλυτζιστικό πρέπει επίσης -αν θα φκείτε- να τα κεράσεις όλα: τα ποτά, το φαΐ στο εστιατόριο κ.λπ. Γι’ αυτό, κανόνισ’ την πούγκα σου που πριν…

Εσύ γιορτάζεις, εσύ πληρώνεις! Αυτό είναι το μότο της μέρας.

3Αμέτρητες οι ευχές

i.ytimg.com

Η γιορτή ή τα γενέθλια είναι η Παγκόσμια μέρα του “Σε θυμάμαι μόνο όταν γιορτάζεις!“. Αυτή τη ξεχωριστή μέρα αρχίζεις να παίρνεις άπειρες ευχές στο κινητό σου, Facebook, Instagram και άλλα Social Media γιατί -ξαφνικά- σε θυμούνται όλοι για αυτό το σκοπό.

Φυσικά δεν είναι κακό το ότι σε θυμήθηκαν, γιατί δείχνει ότι έστω και σε αυτή τη μέρα, εκάμαν τον κόπο να σου στείλουν. Εσύ όμως είσαι αναγκασμένος να απαντήσεις και στα 100+ μηνύματα, για να να μην αφήσεις κανέναν παραπονεμένο και παρεξηγημένο!

4Το συγγενικό τραπέζι

americanfoodroots.com

Έτσι ξαφνικά, χωρίς να το θέλεις, μαθαίνεις ότι εν μπορείς να φκεις με την παρέα σου τζιαμέ που εκανονίσετε, γιατί οι γονιοί σου εκαλέσαν (για άλλη μια φορά χωρίς να σε ρωτήσουν) ούλλο το συγγενολόι!

Εν κανεί που έχεις να δεις συγγενείς που εν μιλιέστε ποτέ Χριστούγεννα και Πάσχα, έπρεπε να βρεθεί αλλό μια μέρα, σωστά;!

Αναγκαστικά λοιπόν, εσύ μεινίσκεις λλίο στο τραπέζι, απλά και μόνο για το φαΐ, ώσπου να έβρεις την ευκαιρία να πεις μια δικαιολογία και να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια!

5Τα δώρα της μέρας

az616578.vo.msecnd.net

Σε ούλλους μας αρέσκει να μας φέρνουν δώρα και ίσως εν ένα που τα πιο ωραία πράματα της εορταστικής μέρας μας.

Τι γίνεται όμως όταν ένας συγγενής σου επιμένει να ανοίξεις το “τέλειο δώρο που σου έφερε και προς μεγάλη σου έκπληξη (δυσάρεστη) εν μια ζακέτα που… ούτε η γιαγιά σου εν την φορεί;

Αναγκαστικά, σε ούλλα τα δώρα που σου εφέραν, πρέπει να πεις ότι εν τέλεια τζιαι εν παίζουνται… Κατά βάθος εσύ βέβαια, προτιμάς πλέον τωρά που εμεγάλωσες, το δώρο που εν να σου φέρουν να εν λεφτά για να τα αξιοποιήσεις όπως θέλεις! Συμφωνείς;

6Διοργάνωση party

mensfitness.com

Τέλος, τι πιο διαδεδομένο και σημαντικό να κάμεις από  ένα εορταστικό πάρτι; Τούτο ισχύει παραπάνω βέβαια για τα γενέθλια. Στην ονομαστική γιορτή με ένα τραπέζι είσαι κομπλέ!

Γενικά όμως τα γενέθλια και οι γιορτές έχουν πολλές διαδικασίες, άγχος και φασαρία μέχρι να σκεφτείς το ιδανικό μέρος, με μουσική και φαγητό, για να πάεις να διασκεδάσεις με την παρέα σου.

Κατά βάθος χαίρεσαι που όλη η προσοχή είναι στραμμένη πάνω σου όσο και να σε αγχώνει και είσαι γεμάτος/η με συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού, ακούγοντας όλες αυτές τις χαρούμενες ευχές!

Ταυτίστηκες με κάποια από τις πιο πάνω καταστάσεις ή βιώνεις κάποια άλλη; Μπορείς να μας απαντήσεις στα σχόλια!