10 σημεία που θα έπρεπε να καθαρίζουμε στο σπίτι μας (αλλά δεν το κάνουμε)!

Πολιτικός Επιστήμονας - Μεταπτυχιακός Φοιτητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
naturalnews.com

Σκόνη, βακτήρια, μούχλα, βρωμιά μπορεί να συναντήσεις ακόμα και στα πιο απίστευτα μέρη. Όσο κι αν καθαρίζεις το σπίτι σου, όσο κι αν θεωρείς πως καθάρισες καλά, πάντα θα υπάρχουν εκείνα τα σημεία που δεν θα έχουν καθαριστεί!

Εμείς συγκεντρώσαμε τα 10 πιο πιθανά σημεία του σπιτιού που ξεχνάς ή αμελείς να καθαρίσεις.

Δες τα όλα εδώ:

1Ψυγείο

zopper.com

Μπορεί να μην έχεις συνηθίσει να το κάνεις συχνά, αλλά μια φορά το μήνα θα πρέπει να το καθαρίζεις.

Φυσικά και δεν εννοούμε από έξω μόνο, αλλά να βγάζεις τα ράφια που έχει μέσα να τα σαπουνίσεις, να τα πλύνεις, να τα σκουπίσεις και να τα τοποθετήσεις ξανά μέσα. Έτσι δεν θα μυρίζει ποτέ άσχημα και θα είναι πάντα καθαρό!

Μην ξεχάσεις βέβαια να το τραβήξεις για να καθαρίσεις και πίσω από αυτό! 

2Κλιματιστικό

blog.douleutaras.gr

Φυσικά και πρέπει να το καθαρίζεις! Ιδίως όταν το χρησιμοποιείς χειμώνα – καλοκαίρι. Στα φίλτρα του συσσωρεύεται όλη η σκόνη και τα μικροσωματίδια του αέρα.

Για να έχεις λοιπόν φρέσκο και καθαρό αέρα όλο το χρόνο, φρόντισε να βγάζεις 2-3 φορές το χρόνο τα φίλτρα που έχει και να τα πλένεις. Είναι απλό.

3Πόμολα

followtheoutbreak.wordpress.com

Τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για να ανοίξουμε τις πόρτες όμως ξεχνάμε να τα καθαρίσουμε συχνά.

Ειδικοί υποστηρίζουν πως τα περισσότερα μικρόβια και ιοί μεταφέρονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσα από αυτά! Πάρε λοιπόν πανί και το κατάλληλο καθαριστικό και ξεκίνα το τρίψιμο καθημερινά!

4Φούρνο

digitaltrends.com

Μακαρόνια του φούρνου, μουσακάς, μπριζόλες…Τόσα και τόσα φαγητά κάνουμε σε αυτό το μαγικό κουτί κι όμως ξεχνάμε να το καθαρίσουμε μετά από κάθε χρήση.

Τα λάδια τα οποία πιθανόν να πεταχτούν από το φαγητό, αν δεν καθαριστούν άμεσα, θα στεγνώσουν και θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να τα καθαρίσεις μετά από καιρό. Σκέψου έξυπνα, καθάρισε άμεσα! 

5Αρμοί

vivetotalmentepalacio.mx

Μπορεί να θεωρείς πως το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα αρκεί για να έχεις ένα πεντακάθαρο σπίτι, όμως ξεχνάς κάτι βασικό.

Οι αρμοί στα πλακάκια όσο και επίμονο σφουγγάρισμα να κάνεις, δεν καθαρίζουν καλά και έχουν πάντα βρωμιά!

Η λύση είναι η οδοντόβουρτσα. Κάνε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και τρίψε όσο πιο καλά μπορείς.

6Πλυντήριο

iltalehti.fi

Είτε είναι το πλυντήριο πιάτων είτε είναι το πλυντήριο ρούχων το χρησιμοποιείς για να έχεις καθαρά τα πιάτα και τα ρούχα σου! Σκέφτηκες όμως ποτέ πως για να έχεις καθαρά αποτελέσματα, πρέπει να είναι πρώτα οι συσκευές καθαρές;

Μια φορά το μήνα μπορείς να προγραμματίσεις να κάνουν άδεια ένα μεγάλο και σε υψηλή θερμοκρασία κύκλο πλυσίματος χωρίς απορρυπαντικό, απλά με λίγο λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα! Έτσι θα είναι πάντα πεντακάθαρα!

7Εξωτερικούς Τοίχους

dianaelizabethblog.com

Μπορεί να σου φανεί ακραίο, αλλά σκέψου πόση σκόνη και καυσαέριο υπάρχει πάνω τους! Τις πιο πολλές φορές ξεχνάς τι χρώμα είχε ο τοίχος όταν τον πρωτοέβαψαν!

Ένα υγρό πανί πάνω σε μια σκούπα θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις απ’ άκρη σ’ άκρη το εξωτερικό του σπιτιού σου.

8Ντουλάπια

cleanmyspace.com

Τα χρησιμοποιείς για να βάζεις τρόφιμα, ρούχα, πιάτα, ποτήρια και κάθε λογής αντικείμενα. Γιατί λοιπόν να είναι βρώμικα και να λερώνονται και τα πράγματα που βάζεις μέσα;

Κάθε 3 μήνες λοιπόν είναι καλό να τα σκουπίζεις και να απομακρύνεις τυχόν σκουπιδάκια.

9Πόρτες

kvartblog.ru

Τις ανοίγεις και τις κλείνεις κάθε μέρα! Σίγουρα δεν αρκεί ένα ξεσκόνισμα για να είναι καθαρές!

Το πιο συχνό πρόβλημα είναι οι δαχτυλιές που έχουν. Αν είναι ξύλινες, φρόντισε να τις καθαρίσεις με πανάκια μιας χρήσης για ξύλινες επιφάνειες, ή με καθαριστικό τζαμιών αν είναι γυάλινες.

10Παπουτσοθήκη

choicefurnituresuperstore.co.uk

Η παπουτσοθήκη αποτελεί πρόβλημα ειδικά όταν είναι μέσα στο σπίτι. Για να μη μυρίζει και για να είναι πάντα καθαρή, φρόντισε κάθε εβδομάδα να βγάζεις τα παπούτσια που έχει μέσα και να την καθαρίζεις με ένα υγρό πανί.

Επίσης προτίμησε να βάζεις μέσα μόνο στεγνά τα παπούτσια σου ή και να τα ψεκάζεις με τα ειδικά αποσμητικά σπρέι του εμπορίου για παπούτσια, έτσι ώστε να μην μυρίζουν.

Αν τα κάνεις όλα αυτά, να είσαι σίγουρος/η ότι το σπίτι σου θα είναι ακόμα πιο καθαρό! Δοκίμασε τα και κάνε τη μαμά σου να σιωπίσει για τη νοικοκυροσύνη σου!