fbpx

10 σημεία που θα έπρεπε να καθαρίζουμε στο σπίτι μας (αλλά δεν το κάνουμε)!

Σκόνη, βακτήρια, μούχλα, βρωμιά μπορεί να συναντήσεις ακόμα και στα πιο απίστευτα μέρη. Όσο κι αν καθαρίζεις το σπίτι σου, όσο κι αν θεωρείς πως καθάρισες καλά, πάντα θα υπάρχουν εκείνα τα σημεία που δεν θα έχουν καθαριστεί!

Εμείς συγκεντρώσαμε τα 10 πιο πιθανά σημεία του σπιτιού που ξεχνάς ή αμελείς να καθαρίσεις.

Δες τα όλα εδώ:

1
Ψυγείο

Μπορεί να μην έχεις συνηθίσει να το κάνεις συχνά, αλλά μια φορά το μήνα θα πρέπει να το καθαρίζεις.

Φυσικά και δεν εννοούμε από έξω μόνο, αλλά να βγάζεις τα ράφια που έχει μέσα να τα σαπουνίσεις, να τα πλύνεις, να τα σκουπίσεις και να τα τοποθετήσεις ξανά μέσα. Έτσι δεν θα μυρίζει ποτέ άσχημα και θα είναι πάντα καθαρό!

Μην ξεχάσεις βέβαια να το τραβήξεις για να καθαρίσεις και πίσω από αυτό! 

2
Κλιματιστικό

Φυσικά και πρέπει να το καθαρίζεις! Ιδίως όταν το χρησιμοποιείς χειμώνα – καλοκαίρι. Στα φίλτρα του συσσωρεύεται όλη η σκόνη και τα μικροσωματίδια του αέρα.

Για να έχεις λοιπόν φρέσκο και καθαρό αέρα όλο το χρόνο, φρόντισε να βγάζεις 2-3 φορές το χρόνο τα φίλτρα που έχει και να τα πλένεις. Είναι απλό.

3
Πόμολα

Τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για να ανοίξουμε τις πόρτες όμως ξεχνάμε να τα καθαρίσουμε συχνά.

Ειδικοί υποστηρίζουν πως τα περισσότερα μικρόβια και ιοί μεταφέρονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσα από αυτά! Πάρε λοιπόν πανί και το κατάλληλο καθαριστικό και ξεκίνα το τρίψιμο καθημερινά!

4
Φούρνο

Μακαρόνια του φούρνου, μουσακάς, μπριζόλες…Τόσα και τόσα φαγητά κάνουμε σε αυτό το μαγικό κουτί κι όμως ξεχνάμε να το καθαρίσουμε μετά από κάθε χρήση.

Τα λάδια τα οποία πιθανόν να πεταχτούν από το φαγητό, αν δεν καθαριστούν άμεσα, θα στεγνώσουν και θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να τα καθαρίσεις μετά από καιρό. Σκέψου έξυπνα, καθάρισε άμεσα! 

5
Αρμοί

Μπορεί να θεωρείς πως το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα αρκεί για να έχεις ένα πεντακάθαρο σπίτι, όμως ξεχνάς κάτι βασικό.

Οι αρμοί στα πλακάκια όσο και επίμονο σφουγγάρισμα να κάνεις, δεν καθαρίζουν καλά και έχουν πάντα βρωμιά!

Η λύση είναι η οδοντόβουρτσα. Κάνε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και τρίψε όσο πιο καλά μπορείς.

6
Πλυντήριο

Είτε είναι το πλυντήριο πιάτων είτε είναι το πλυντήριο ρούχων το χρησιμοποιείς για να έχεις καθαρά τα πιάτα και τα ρούχα σου! Σκέφτηκες όμως ποτέ πως για να έχεις καθαρά αποτελέσματα, πρέπει να είναι πρώτα οι συσκευές καθαρές;

Μια φορά το μήνα μπορείς να προγραμματίσεις να κάνουν άδεια ένα μεγάλο και σε υψηλή θερμοκρασία κύκλο πλυσίματος χωρίς απορρυπαντικό, απλά με λίγο λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα! Έτσι θα είναι πάντα πεντακάθαρα!

7
Εξωτερικούς Τοίχους

Μπορεί να σου φανεί ακραίο, αλλά σκέψου πόση σκόνη και καυσαέριο υπάρχει πάνω τους! Τις πιο πολλές φορές ξεχνάς τι χρώμα είχε ο τοίχος όταν τον πρωτοέβαψαν!

Ένα υγρό πανί πάνω σε μια σκούπα θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις απ’ άκρη σ’ άκρη το εξωτερικό του σπιτιού σου.

8
Ντουλάπια

Τα χρησιμοποιείς για να βάζεις τρόφιμα, ρούχα, πιάτα, ποτήρια και κάθε λογής αντικείμενα. Γιατί λοιπόν να είναι βρώμικα και να λερώνονται και τα πράγματα που βάζεις μέσα;

Κάθε 3 μήνες λοιπόν είναι καλό να τα σκουπίζεις και να απομακρύνεις τυχόν σκουπιδάκια.

9
Πόρτες

Τις ανοίγεις και τις κλείνεις κάθε μέρα! Σίγουρα δεν αρκεί ένα ξεσκόνισμα για να είναι καθαρές!

Το πιο συχνό πρόβλημα είναι οι δαχτυλιές που έχουν. Αν είναι ξύλινες, φρόντισε να τις καθαρίσεις με πανάκια μιας χρήσης για ξύλινες επιφάνειες, ή με καθαριστικό τζαμιών αν είναι γυάλινες.

10
Παπουτσοθήκη

Η παπουτσοθήκη αποτελεί πρόβλημα ειδικά όταν είναι μέσα στο σπίτι. Για να μη μυρίζει και για να είναι πάντα καθαρή, φρόντισε κάθε εβδομάδα να βγάζεις τα παπούτσια που έχει μέσα και να την καθαρίζεις με ένα υγρό πανί.

Επίσης προτίμησε να βάζεις μέσα μόνο στεγνά τα παπούτσια σου ή και να τα ψεκάζεις με τα ειδικά αποσμητικά σπρέι του εμπορίου για παπούτσια, έτσι ώστε να μην μυρίζουν.

Αν τα κάνεις όλα αυτά, να είσαι σίγουρος/η ότι το σπίτι σου θα είναι ακόμα πιο καθαρό! Δοκίμασε τα και κάνε τη μαμά σου να σιωπίσει για τη νοικοκυροσύνη σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
16,900FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending