fbpx

5+1 χαρακτηριστικοί πανηγυρισμοί που είδαμε σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Βλέπεις αγώνα ποδοσφαίρου στην τηλεόραση. Κάποιος ποδοσφαιριστής σκοράρει και πανηγυρίζει. Ο αγώνας τελειώνει και μετά από μερικές μέρες μπορεί να θυμάσαι το σκορ, τους σκόρερ, αλλά όχι τον πανηγυρισμό.

Αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο, αν ο σκόρερ επιλέξει να μην πανηγυρίσει με κάποιον χαρακτηριστικό τρόπο. Υπάρχουν, όμως, και οι περιπτώσεις εκείνες που είναι τόσο χαρακτηριστικός ο πανηγυρισμός που είναι πολύ πιθανό να σου κάνει κλικ και να τον θυμάσαι μια ζωή!

Τέτοιοι υπήρξαν πολλοί και στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρικά σκηνή (για να βάλω και λίγους θεατρικούς όρους στην κουβέντα), το Παγκόσμιο Κύπελλο. Επέλεξα, λοιπόν, 5 πανηγυρισμούς από αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου που σίγουρα θυμάσαι.

Δες τους πιο κάτω:

1
Bebeto

Στα προημιτελικά του Μουντιάλ 1994 η Βραζιλία αντιμετώπισε την Ολλανδία σε ένα παιχνίδι που έμελλε να κρατήσει δεμένους στις καρέκλες τους όσους το είδαν.

Η σελεσάο επικράτησε με 3-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, αλλά εκείνο που πραγματικά έμεινε αξέχαστο στο ματς ήταν ο πανηγυρισμός του Bebeto μετά το νικητήριο τέρμα.

Με το που σκόραρε έκανε τη γνωστή κίνηση του νανουρίσματος με τα χέρια προς τιμή του τότε νεογέννητου μωρού του. Τον ακολούθησαν οι συμπαίκτες του Mazinho και Romario και κάπως έτσι γράφτηκε ιστορία!

2
Roger Milla

Εχώ εκφράσει ξανά τον θαυμασμό μου για τον θεούλη Καμερουνέζο αρχισκόρερ. Ο κυριότερος λόγος, πέρα απο τις αδιαμφισβήτητες ποδοσφαιρικές ικανότητες του ήταν ο απίστευτος χορός του στο σημαιάκι του κόρνερ.

Σχεδόν κάθε φορά που σκόραρε στο Μουντιάλ του 1990 κατευθυνόταν στο σημαιάκι του κόρνερ, το έπιανε με το ένα χέρι και κουνούσε τους γοφούς του σε ρυθμούς που θα ζήλευε και η Shakira!

3
Brian Laudrup

Αποτελεί ίσως τον κορυφαίο Δανό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Κάθε φορά όμως που σκόραρε ο χαρισματικός μεσοεπιθετικός πανηγύριζε, σύμφωνα και με τον ίδιο, με ένα μάλλον παλιομοδίτικο τρόπο, απλά κουνώντας τα χέρια του.

Έτσι, όταν η Δανία θα αντιμετώπιζε τη Βραζιλία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1998, ο γιος του Brian Laudrup του ζήτησε αν σκοράρει να κάνει κάποιο χαρακτηριστικό πανηγυρισμό.

Όταν, λοιπόν, ο Laudrup ισοφάρισε προσωρινά σε 2-2 (τελικά νίκησε η Βραζιλία 3-2), διένυσε μερικά μέτρα, ξάπλωσε στο έδαφος σε μια στάση που μάλλον θα την ονόμαζα “αραχτός και light”! Ένας από τους χαρακτηριστικότερους πανηγυρισμούς σε Μουντιάλ ήταν πλέον γεγονός!

4
Finidi George

Το 1994 η Νιγηρία συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ. Στο τελευταίο ματς του 4ου ομίλου, απέναντι στην Ελλάδα, ο Finidi George σκόραρε ένα πανέμορφο τέρμα λίγο πριν τη λήξη του Α’ ημιχρόνου.

Ο πανηγυρισμός του, όμως, έμελλε να μείνει στην ιστορία, μιας και περπάτησε για λίγο στα τέσσερα, πριν σηκώσει το δεξί πόδι, αναπαριστώντας σκυλί που κάνει την ανάγκη του.

Ο πανηγυρισμός του αυτός μάλιστα βρήκε πολλούς μιμητές, όπως και του Bebeto πιο πάνω, με το πέρασμα των χρόνων.

5
Ivan Caviedes

contra.gr

Μάθαμε τον πανηγυρισμό με μάσκα από τον Ismael Blanco της ΑΕΚ Αθηνών, αλλά και από τον Freddy dos Santos που πέρασε ανάμεσα σε άλλες από την ΑΕΛ και την Ομόνοια.

Σε Παγκόσμιο Κύπελλο όμως ήταν ο Ivan Kaviedes του Ισημερινού που το επιχείρησε στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006.

Όταν σκόραρε το 3-0 απέναντι στην Κόστα Ρίκα στη φάση των ομίλων έβγαλε από το σορτσάκι του μια μάσκα του Spiderman και τη φόρεσε στο κεφάλι του, μιμούμενος τον πανηγυρισμό του φίλου του, Otilino Tenorio, που είχε πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ένα χρόνο πριν.

6
Antoine Griezmann

mirror.co.uk

Πάντα φημιζόταν για τους ξεχωριστούς του πανηγυρισμούς ο Antoine Griezmann, αλλά η τελευταία μόδα που δημιούργησε μάλλον θα γραφτεί στην ιστορία!

Αφού το έκανε σχεδόν κάθε φορά που σκόραρε για την Atletico Madrid φέτος, ο Γάλλος επιθετικός, όταν σκόραρε απέναντι στην Αργεντινή για τη φάση των 16 του Μουντιάλ 2018, επέλεξε να πανηγυρίσει με τον γνωστό χορό “L” από το Fortnite, ένα videogame που κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο!

Ποιος άλλος πανηγυρισμός σε Παγκόσμιο Κύπελλο “κόλλησε” στο μυαλό σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending