fbpx

5+1 ποδοσφαιριστές που χαρακτηρίστηκαν σαν “νέος Ronaldinho”!

Όταν ακούς τη φράση ο “νέος Ronaldinho”, γελάς. Γελάς όχι γιατί πιστεύεις πως αυτό είναι αδιανόητο αλλά επειδή καταβάθος θες να ζήσεις ξανά τη χαρά του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι που πρέσβευε και ο μάγος της μπάλας, Ronaldinho Gaucho.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ακούμε λοιπόν, την φράση αυτή και συγκεντρώσαμε πιο κάτω μια λίστα από τύπους που δέχτηκαν αυτό τον χαρακτηρισμό. Κάποιοι αποδείκτηκαν πολύ λίγοι, άλλοι το προσπαθούν.

Δες πιο κάτω 5+1 ποδοσφαιριστές που είχαν την τιμή να δεκτούν τον χαρακτηρισμό αυτό!

1
Neymar

Ο Βραζιλιάνος επιθετικογενής ποδοσφαιριστής πήρε τον χαρακτηρισμό όταν ήταν ακόμη στη Santos και χάζευε κόσμο με τα μαγικά του. Θύμιζε κατά πολύ τον Ronaldinho και ζωγράφιζε στο γήπεδο.

Όταν πήγε στην Barcelona όλοι ήταν σίγουροι πως θα ζούσαν ξανά σπουδαία πράγματα. Στη Βαρκελώνη όμως δεν πήγαν όπως θα τα ήθελε ο ίδιος αφού όσο αγωνιζόταν ο Messi, πολύ πιθανόν να μην ήταν το κύριο πρόσωπο.

Πλέον, ανυπομονούμε να δούμε αν θα βρει ξανά τον παλιό καλό εαυτό του και κατά πόσο θα πάρει ξανά μεταγραφή!

2
Kylian Mbappe

Παρόλο που φιγουράρει στη 2η θέση της λίστας, ο Kylian Mbappe είναι το πρόσωπο το οποίο όλοι βλέπουν να είναι πιο κοντά, στο να το καταφέρει.

Στη Monaco έγραψε ιστορία και έγινε πόθος για πολλές ομάδες. Προτίμησε την Paris Saint Germain αφού την ίδια περίοδο κατηφόριζε και ο Neymar στο Παρίσι.

Η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η κατάκτηση του και οι μέχρι στιγμής αποδώσεις του, έχουν ψηλώσει κατά πολύ την αξία του σαν ποδοσφαιριστή και περιμένουμε να δούμε αν αυτό είναι ξέσπασμα ή όντως θα σαρώσει τίτλους και βραβεία στο μέλλον!

3
Vinícius Júnior

Η Real Madrid μπορεί να έχασε τον Ronaldo αλλά πήρε τον “νέο Ronaldinho”. Ο 18χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός εντυπωσίασε κόσμο με τη φανέλα της Flamengo, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι εμφανίσεις του ήταν αρκετές για να γίνει η σύγκριση και η Real να κινηθεί για την απόκτηση του. Στην περίπτωση αυτή ο χρόνος θα δείξει.

4
Douglas Costa

Δύο χρόνια πέρασε στην Gremio και άλλα πέντε στην Shaktar. Στην περίοδο αυτή ο Douglas Costa έκτιζε τη φήμη του και ήταν έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο. Προσπάθησε να το κάνει πηγαίνοντας στην Bayern Munich αλλά δεν βρήκε την Ιθάκη του.

Πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Juventus και αν αναλογιστούμε την προσθήκη του Ronaldo, τότε ο 27χρονος πλέον Βραζιλιάνος, ίσως να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο και να μας προφέρει λίγη ακόμα ποδοσφαιρική μαγεία!

5
Anderson

Ίσως η πιο άτυχος της λίστας αυτής και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με το ταλέντο και την απόδοση του ποδοσφαιριστή. Ο Anderson, που όλοι τον θυμόμαστε με τη φανέλας της Manchester United, ξεκίνησε στην Gremio και απ’ εκεί πήρε μεταγραφή για την Porto, λίγο πριν τα 18 του.

Πολλοί ήταν αυτοί που είδαν τον Roni στα μάτια και τις κινήσεις του Anderson. Ένα τάκλιν του Κατσουράνη ήταν αρκετό να τον κρατήσει εκτός για 5 μήνες στα καλύτερα του. Πήρε τη μεταγραφή για την Manchester United και εκεί σημείωσε σε 7 χρόνια 105 συμμετοχές. Πολλές από αυτές όμως, ήταν αλλαγή.

Το 2015 επιστρέφει στην Βραζιλία, χωρίς τις τιμές του Ronaldinho, και πλέον αγωνίζεται στην Τουρκία με τη φανέλα της Adana.

6
Luan Vieira

Το όνομα του 25χρονου Βραζιλιάνου ίσως να μην λέει πολλά γιατί από το 2013 αγωνίζεται με τη φανέλα της Gremio. Εδώ και 2-3 χρόνια το όνομα του συνδέεται με την Barcelona.

Το γιατί δεν τον απέκτησε ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο. Λίγο οι άλλοι μεταγραφικοί στόχοι, λίγο η ηλικία του ποδοσφαιριστή που όσο καθυστερεί τόσο μεγαλώνει, δεν έφεραν ακόμα τον Βραζιλιάνο στην Ευρώπη.

Ο Luan Vieira χαρακτηρίστηκε σαν “νέος Ronaldinho” κυρίως λόγω των εκτελέσεων φάουλ του. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο να μην μάθουμε ποτέ αν θα γινόταν ο νέος Ronaldinho.

Πιστεύεις ότι θα υπάρξει ποτέ κάποιος που θα είναι όντως ο “νέος Ronaldinho”;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending