fbpx

5+1 παίκτες που ίσως δεν θυμάσαι πως αγωνίστηκαν σε αυτές τις ομάδες!

Η τεράστια ανάπτυξη του διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης τα τελευταία χρόνια επιτρέπουν στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να ξέρουν ανά πάσα στιγμή τα πάντα γύρω από την αγαπημένη τους ομάδα, αλλά και κάθε ξένο πρωτάθλημα που παρακολουθούν.

Και αν μέσα σε αυτή την τεράστια ανάπτυξη έγινε και πολύ εύκολο να μαθαίνουμε τα πάντα για τους σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, αυτό δεν ισχύει για όλους τους παίκτες.

Όπως και να το κάνουμε άλλωστε, ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκρατήσει κάθε λεπτομέρεια και ίσως κάπου-κάπου να ξεχνάμε διάφορες λεπτομέρειες.

Έψαξα, βρήκα και καταγράφω πιο κάτω 5+1 ποδοσφαιριστές που ίσως δεν θυμάσαι πως αγωνίστηκαν σε συγκεκριμένες ομάδες:

1
Mohamed Salah – Basel

independent.co.uk

Εδώ και μερικά χρόνια ανάγκασε με την απόδοση του στη Liverpool ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να ασχολείται μαζί του, αλλά η μέχρι στιγμής πορεία του Mohamed Salah κάθε άλλο παρά εύκολη παρά ήταν.

Η ομάδα που τον έφερε πάντως στην Ευρώπη ήταν η ελβετική Basel στην οποία ο 26χρονος Αιγύπτιος έπαιξε τη διετία 2012-2014.

Από εκεί και πέρα η πορεία του είναι λίγο πολύ γνωστή: ανεπιτυχές πέρασμα από την Chelsea, δανεισμοί σε Fiorentina και Roma πριν τον αποκτήσουν οι giallorossi και επιστρέψει στην Αγγλία το 2017 για την ομάδα του Merseyside.

2
Arturo Vidal – Bayer Leverkusen

steemit.com

H τετραετία 2011-2015, κατά την οποία ο Arturo Vidal αγωνιζόταν με τη φανέλα της Juventus, καθιέρωσε τον Χιλιανό στις συνειδήσεις των ποδοσφαιρόφιλων ως ένα από τα καλύτερα χαφ της γενιάς του, πριν ακολουθήσουν και οι μεταγραφές σε Bayern Munich και Barcelona.

Πριν από τα 4 χρόνια στο Torino όμως, ο Vidal πέρασε 4 χρόνια στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και συγκεκριμένα στην Bayer Leverkusen. Οι “ασπιρίνες” ήταν η ομάδα που τον έφερε στην Ευρώπη το 2007, αγοράζοντας τον από την Colo Colo.

3
Edinson Cavani – Palermo

zimbio.com

Από τα μέσα της δεκαετίας ο Edinson Cavani απέδειξε τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και με τη φανέλα της εθνικής Ουρουγουάης πως δικαιούται μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους σέντερ φορ της γενιάς του.

Πριν από την Paris Saint Germain όμως και την Napoli, στην οποία έκτισε μεγάλο μέρος της φήμης του, ο 32χρονος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Palermo για 3 χρόνια, από το 2007 μέχρι το 2010

4
Ivan Rakitic – Schalke

imagenesmy.com

Από το 2014 ο Ivan Rakitic αποτελεί βασικό εργαλείο για τον εκάστοτε προπονητή της Barcelona, που στο πρόσωπο του Κροάτη βλέπει ένα ολοκληρωμένο μέσο.

Οι εμφανίσεις του με τη Sevilla, από όπου τον αγόρασαν οι blaugrana αλλά και με την εθνική Κροατίας ήταν το “διαβατήριο” που αναζητούσε ο 31χρονος όταν ακόμα αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Basel (από όπου προέρχεται και εκείνη η άθλια φωτογραφία του με μουστάκι και μακριά μαλλιά).

Ανάμεσα στη Basel όμως και στη Sevilla, o Rakitic κατέγραψε και ένα πέρασμα από τη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Schalke. Στο “Veltins Arena” ο Κροάτης έμεινε από το 2007 μέχρι το 2011.

5
Juan Mata – Valencia

goal.com

Είναι ένας από τους πιο συμπαθείς ποδοσφαιριστές ο Juan Mata, ανεξάρτητα με την ομάδα την οποία υποστηρίζει κάποιος. Λίγο η αγάπη του για μόρφωση, λίγο το φιλανθρωπικό έργο του, αλλά και τα διάφορα βιντεάκια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν τον Mata να προσφέρει χαρά σε παιδάκια τον κάνουν πολύ αγαπητό.

Βέβαια, ο Juan Manuel Mata García, όπως είναι το πλήρες όνομα του, δεν υπολείπεται ποδοσφαιρικών ικανοτήτων. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Real Madrid, ενώ τόσο στην Chelsea, όσο και στην Manchester United η προσφορά του είναι μεγάλη.

Εκεί όπου άρχισε να γίνεται γνωστός, όμως, ήταν στη Valencia, με τον Mata να φοράει τη φανέλα των “νυχτερίδων” για 4 χρόνια – από το 2007 μέχρι το 2011.

6
Serge Gnabry – Arsenal

cerebrallemon.com

Όσοι παρακολουθούν τη φετινή πορεία της Bayern Munich έχουν να λένε πως στο πρόσωπο του Serge Gnabry, οι Βαυαροί βρήκαν ένα εξτρέμ στον οποίο μπορούν να στηριχτούν τα επόμενα χρόνια.

Πάντως, ήδη μετρά αρκετές εμπειρίες ο Gnabry αφού μεταξύ άλλων αγωνίστηκε και στις Werder Bremen, Hoffenheim (ως δανεικός από την Bayern πέρσι), αλλά και στην Arsenal. Ο Gnabry έκανε προπόνηση υπό τις οδηγίες του Arsene Wenger από το 2013 μέχρι το 2016.

Θυμόσουν πως αυτοί οι παίκτες αγωνίζονταν στις συγκεκριμένες ομάδες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending