fbpx

Πίνεις πολύ καφέ; Αντικατάστησε τον με 5 νόστιμα και υγιεινά ποτά!

Πρώτα απ’ όλα, να τονίσουμε πως δεν υπάρχει τίποτα κακό με ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί.

Πολλοί όμως πίνουν πάρα πολύ καφέ ή θέλουν να το περιορίσουν για άλλους λόγους. Ίσως π.χ. το οξύ είναι σκληρό στο στομάχι σου, ή δεν σου αρέσει η γεύση του καφέ (όπως και σε ‘μένα), ή νομίζεις ότι η συνήθεια του καφέ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σου.

Εάν συμβαίνει κάτι από τα πιο πάνω, μπορεί να χρειαστείς ένα από αυτά τα υγιεινά πρωινά ποτά ως αντικαταστάτες. Πολλά από αυτά περιέχουν συστατικά που θα σου δώσουν ένα παρόμοιο boost ενέργειας – ή τουλάχιστον θα συμβάλουν στην υγεία σου.

Εδώ είναι 5 υγιεινά ποτά για να αντικαταστήσεις τον καφέ σου!

1
Turmeric Latte

Η trendy ρίζα του turmeric έχει γίνει πάρα πολύ δημοφιλής για τα αναμενώμενα αντιφλεγμονώδη οφέλη της (είναι απίστευτα)!

Αν και δεν περιλαμβάνει κάποιο συστατικό που ενισχύει την ενέργεια, θα στηρίξει τη γενική σου υγεία, ειδικά σε συνδυασμό με τα υγιή λίπη στο λάδι καρύδας και την εξαιρετικά θρεπτική κανέλα.

2
Matcha Latte

Μάλλον έχεις ακούσει φίλους σου να μιλάνε για matcha, matcha, matcha… Και αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το πράσινο τσάι είναι ένα στ’ αλήθεια κατηγορία super-food.

Είναι γεμάτο με ισχυρά αντιοξειδωτικά και προσφέρει μια ώθηση στην ενέργεια σου, που δεν έχει αρνητικό αποτέλεσμα, χάρη στον συνδυασμό caffeine-plus-l-theanine.

3
Yerba Mate Latte

Το Yerba mate είναι ένα τσάι φτιαγμένο από τα φύλλα ενός δεντρου σε τροπικό δάσος και είναι γεμάτη βιταμίνες και μέταλλα.

Στην Αργεντινή, σχεδόν όλοι το πίνουν, με κοινωνικό τρόπο, περνώντας γύρω από ένα κύπελλο (που ονομάζεται “gourd”) και πίνοντας μέσα από μια “bombilla“, η οποία είναι ουσιαστικά ένα φανταχτερό καλαμάκι.

4
Mushroom Elixir

Όλα τα είδη διαφορετικών μανιταριών έρχονται με διαφορετικά οφέλη που σχετίζονται π.χ. με την υγεία του εντέρου, τον ύπνο κ.ά.

Αυτό το ποτό αποτελείται από τα 4 πιο ισχυρά μανιτάρια, τα όποια μετατρέπονται σε σκόνη και καταλήγουν σε μείγματα ποτών.

5
Kombucha

Ίσως τα βακτηρίδια του εντέρου σου χρειάζονται ένα wake-up call. Το Bubbly kombucha είναι ιδανικό μικροβιοκτόνο (που σημαίνει ότι είναι επίσης εξαιρετικό για το ανοσοποιητικό σου σύστημα).

Δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένο με βάση μαύρου τσαγιού, έχει επίσης μια μικρή ποσότητα καφεΐνης, για να ξυπνάς αλλά και να χαλαρώνεις πιο εύκολα!

Εσύ με ποιο ποτό θα αντικαθιστούσες τον καφέ σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending