Πίνεις πολύ καφέ; Αντικατάστησε τον με 5 νόστιμα και υγιεινά ποτά!

Natasha Christoforou
Hospitality & Tourism Graduate
coffee drinks enallaktika
tenzotea.co/

Πρώτα απ’ όλα, να τονίσουμε πως δεν υπάρχει τίποτα κακό με ένα φλιτζάνι καφέ το πρωί.

Πολλοί όμως πίνουν πάρα πολύ καφέ ή θέλουν να το περιορίσουν για άλλους λόγους. Ίσως π.χ. το οξύ είναι σκληρό στο στομάχι σου, ή δεν σου αρέσει η γεύση του καφέ (όπως και σε ‘μένα), ή νομίζεις ότι η συνήθεια του καφέ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σου.

Εάν συμβαίνει κάτι από τα πιο πάνω, μπορεί να χρειαστείς ένα από αυτά τα υγιεινά πρωινά ποτά ως αντικαταστάτες. Πολλά από αυτά περιέχουν συστατικά που θα σου δώσουν ένα παρόμοιο boost ενέργειας – ή τουλάχιστον θα συμβάλουν στην υγεία σου.

Εδώ είναι 5 υγιεινά ποτά για να αντικαταστήσεις τον καφέ σου!

1Turmeric Latte

blog.goodnessmebox.com

Η trendy ρίζα του turmeric έχει γίνει πάρα πολύ δημοφιλής για τα αναμενώμενα αντιφλεγμονώδη οφέλη της (είναι απίστευτα)!

Αν και δεν περιλαμβάνει κάποιο συστατικό που ενισχύει την ενέργεια, θα στηρίξει τη γενική σου υγεία, ειδικά σε συνδυασμό με τα υγιή λίπη στο λάδι καρύδας και την εξαιρετικά θρεπτική κανέλα.

2Matcha Latte

fitmittenkitchen.com

Μάλλον έχεις ακούσει φίλους σου να μιλάνε για matcha, matcha, matcha… Και αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το πράσινο τσάι είναι ένα στ’ αλήθεια κατηγορία super-food.

Είναι γεμάτο με ισχυρά αντιοξειδωτικά και προσφέρει μια ώθηση στην ενέργεια σου, που δεν έχει αρνητικό αποτέλεσμα, χάρη στον συνδυασμό caffeine-plus-l-theanine.

3Yerba Mate Latte

willfrolicforfood.com

Το Yerba mate είναι ένα τσάι φτιαγμένο από τα φύλλα ενός δεντρου σε τροπικό δάσος και είναι γεμάτη βιταμίνες και μέταλλα.

Στην Αργεντινή, σχεδόν όλοι το πίνουν, με κοινωνικό τρόπο, περνώντας γύρω από ένα κύπελλο (που ονομάζεται “gourd”) και πίνοντας μέσα από μια “bombilla“, η οποία είναι ουσιαστικά ένα φανταχτερό καλαμάκι.

4Mushroom Elixir

thewholewheatery.com

Όλα τα είδη διαφορετικών μανιταριών έρχονται με διαφορετικά οφέλη που σχετίζονται π.χ. με την υγεία του εντέρου, τον ύπνο κ.ά.

Αυτό το ποτό αποτελείται από τα 4 πιο ισχυρά μανιτάρια, τα όποια μετατρέπονται σε σκόνη και καταλήγουν σε μείγματα ποτών.

5Kombucha

nutritiouslife.com

Ίσως τα βακτηρίδια του εντέρου σου χρειάζονται ένα wake-up call. Το Bubbly kombucha είναι ιδανικό μικροβιοκτόνο (που σημαίνει ότι είναι επίσης εξαιρετικό για το ανοσοποιητικό σου σύστημα).

Δεδομένου ότι είναι κατασκευασμένο με βάση μαύρου τσαγιού, έχει επίσης μια μικρή ποσότητα καφεΐνης, για να ξυπνάς αλλά και να χαλαρώνεις πιο εύκολα!

Εσύ με ποιο ποτό θα αντικαθιστούσες τον καφέ σου;