fbpx

Οι χώροι με ιδιαίτερη ταυτότητα στη Λεμεσό που πρέπει να ανακαλύψεις! (Part 2)

Σε συνέχεια του προηγούμενου αντίστοιχου άρθρου, όπως σου είχαμε υποσχεθεί το Part 2 της λίστας με εστιατόρια και χώρους για ποτό, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς στη Λεμεσό, είναι εδώ!

Ιδιαίτερες αυλές, μοντέρνοι χώροι, special ποτά και φαγητά, σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις στην όμορφη Λεμεσό!

Αν έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, τότε ρίξε μια ματιά στη λίστα που έχουμε ετοιμάσει για ‘σένα!

1
Poe Bar

Μόνο και μόνο από την επιλογή του ονόματος, εμπνευσμένη από τον Αμερικανό ποιητή και πεζογράφο Edgar Allan Poe, αν είσαι λάτρης της ποιοτικής μουσικής και baroqueδιακόσμησης, να είσαι σίγουρος πως θα λατρέψεις το Poe στη Λεμεσό.

Το μικρό αυτό alternative bar, φιλοξενεί σχεδόν καθημερινά ταλαντούχους καλλιτέχνες σε live εμφανίσεις στον χώρο. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις signature cocktails, snacks και γεύματα.

Αν πάλι έχεις «ξεμείνει» στη βιβλιοθήκη του ΤΕ.ΠΑ.Κ (που βρίσκεται απέναντι) μπορείς να  παραγγείλεις έναν καφέ στα γρήγορα για να σε… ξυπνήσει!

2
Chaplins bar

Αν βρεθείς στη γνωστή πλέον Σαριπόλου, αλλά η βαβούρα της σε κουράζει, συνεχίσε τη βόλτα σου νότια (προς τη θάλασσα). Εκεί θα εντοπίσεις το Chaplin’s bar.

Μπαίνοντας, θα σε κερδίσει αμέσως η cosy ατμόσφαιρα με άνετες πολυθρόνες και καναπέδες, αλλά και η αξιόλογη επιλογή μουσικής (κυρίως ξένης ροκ).

Η vintage ατμόσφαιρα συμπληρώνεται με τη μορφή του Charlie Chaplin κάνοντας τον χώρο ακόμη πιο ζεστό. Εκεί μπορείς να χαλαρώσεις με την παρέα σου κάθε μέρα της εβδομάδας.

3
Sousami

Συνεχίζοντας στο κέντρο της πόλης, για κάτι διαφορετικό και χαλαρό, πέρνα σίγουρα από το Sousami.

Στην υπέροχη πίσω αυλή του, θα ξεχάσεις για λίγο πού βρίσκεσαι και θα ταξιδέψεις με την εναλλακτική επιλογή μουσικής, συνήθως με live dj σε techno, funk και disco τόνους. Στον χώρο φιλοξενούνται συχνά live μπάντες παίζοντας από jazz μέχρι electro. Το σίγουρο είναι πως αν σου αρέσει η alternative μουσική, θα το λατρέψεις!

Στο εσωτερικό bar μπορείς να απολαύσεις από draft μπύρες μέχρι ιδιαίτερα cocktails, προσωπικά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τα Krokodile ή/και Jungle Trouble – σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστα!

4
Dionysus Mansion

Αλλάζουμε κατηγορία, αλλά κρατάμε το vibe της αυλής! Μια ακόμη πανέμορφη αυλή, αυτή τη φορά για φαγητό – για εξαιρετικό φαγητό βασικά! Το μενού έχει ελληνική και κυπριακή κουζίνα, με ένα μοντέρνο twist.

Το μεσημέρι συνήθως μπορείς να απολαύσεις buffet και το δείπνο είναι a la carte. Αν ψάχνεις το «ιδανικό» μέρος για το πρώτο ραντεβού, νομίζω πως το Dionysus Mansion, δε θα σε απογοητεύσει, αφού συνδυάζει όμορφη ατμπόσφαιρα, fun μουσική και τέλειο φαγητό, σε προσιτές τιμές!

5
Balcon8

Μια σχετικά πρόσφατη προσθήκη στο κέντρο της Λεμεσού που αγαπήθηκε από την αρχή, το Balcon8 Resto Bar.

Αξίζει να ανέβεις στο μπαλκόνι του, αφού το όνομα του είναι εμπνευσμένο από αυτό, με θέα τα νεοκλασικά κτίρια της πλατείας του ΤΕ.ΠΑ.Κ.

Εκεί θα πας για να φας απίστευτα burgers,  brunch τα Σαββατοκύριακα αλλά και για να πιεις signature cocktails με πρωτότυπους συνδυασμούς!

6
Black Duck

Μη σε ξεγελά ο μικρός και απλός χώρος του Black Duck, γιατί εκεί ίσως φας το καλύτερο burger από φιλέτο πάπιας του κόσμου (οκ, της Κύπρου!). Αν θες κάτι γρήγορο, διαφορετικό, οικονομικό αλλά και όχι πολύ ανθυγιεινό, τότε πρέπει να πας!

Εκτός από το signature black duck burger, μπορείς να επιλέξεις ζεστό ή κρύο σάντουιτς ή να φτιάξεις το δικό σου burger με υλικά της επιλογής σου! Οι πατάτες που σερβίρονται εκεί είναι απίστευτες – μη σκεφτείς τη δίαιτα!

7
The Green berry

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη Λεμεσό, είναι η “κρυφή”, “πράσινη” προέκταση του καφενείου “Τεμπέλης” στην πλατεία Ηρώων.

Αν έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου fast-food και ανθυγιεινό τότε πρέπει να κάνεις μια βόλτα από τη στοά!

Στο The Green berry θα βρεις υγιεινά πιάτα που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς, με χορτοφαγικά πιάτα, χειροποίητα φαλάφελ, σάντουιτς με ασιατικά bao buns, burger, αλλά και τηγανητές γλυκοπατάτες. Give it a try!

8
RetroClub Metropole

Θα κλείσω αυτό το 2ο μέρος της λίστας με κάτι διαχρονικό – μια από τις πρώτες ντίσκο της Λεμεσού που ακόμα λειτουργεί και με το παραπάνω! Στη (ντισκοτέκ) Retro θα πας αργά το βράδυ (έτσι κάνουμε εμείς οι Λεμεσιανοί) μετά από την κανονική σου έξοδο.

Εκεί θα “μεταφερθείς” σε μια άλλη εποχή σε ρυθμούς disco, retro ελληνικά και αγγλικά. Μη νομίσεις όμως πως θα γλιτώσεις με το ξενέρωτο χορό και κούνημα ποτηριού, επειδή εκεί θα πρέπει να χορέψεις κανονικά και με την ψυχή σου!

Το σίγουρο είναι πως, όποιας ηλικίας και αν είσαι, ό,τι μουσικές επιλογές και αν έχεις, θα το απολαύσεις!

Στην τελική, ο χώρος που βρίσκεσαι, επηρεάζει την αντίληψή σου για αυτόν, αλλά και τη διάθεσή σου! Με τόσες πολλές επιλογές, μη συμβιβάζεσαι σε κάτι μέτριο για ‘σένα!

Μήπως θες να δεις αντίστοιχη λίστα και για άλλες πόλεις; Γράψε μας σε comment!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending