fbpx

5+1 αποτελέσματα της φετινής σεζόν που δεν περίμενε σχεδόν κανένας!

Όποια και αν θα είναι η κατάληξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20 τα δεδομένα είναι δυο: θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων 20-30 χρόνων και άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ως “το πρωτάθλημα των εκπλήξεων”.

Όλοι οι μεγάλοι … πάτησαν μπανανόφλουδα και μάλιστα περισσότερες από μια φορά, λίγο πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν.

Πιο κάτω μαζέψαμε 5+1 αποτελέσματα που θα ήταν ασφαλές να πούμε πως δεν τα περίμενε κανένας ή σχεδόν κανένας:

1
Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ 2-0

Σε όποια θέση και αν τερματίσει ο ΑΠΟΕΛ στο τέλος της σεζόν, δεδομένα θα πρέπει να κάνουν γερή ενδοσκόπηση στον Αρχάγγελο για να δουν γιατί η ομάδα τους δεν εμπνέει τον κόσμο της.

Ίσως το πιο ηχηρό χαστούκι που δέχθηκε ο φετινός ΑΠΟΕΛ ήταν τη 12η αγωνιστική.

Μέχρι τότε οι γαλαζοκίτρινοι προβλημάτιζαν μεν, αλλά παρέμεναν αήττητοι, ενώ από την πλευρά του ο Ολυμπιακός παρουσίαζε αξιόμαχο σύνολο, χωρίς την ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή.

Στο συγκεκριμένο αγώνα, ωστόσο, οι μαυροπράσινοι του Τακτακαλά σκοράροντας από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο υποχρέωσαν τους πρωταθλητές στην πρώτη τους ήττα!

2
Ολυμπιακός-Ανόρθωση 2-1

Η 19η αγωνιστική ήταν η πλέον ασυνήθιστη αγωνιστική των τελευταίων χρόνων και σίγουρα μια αγωνιστική που θα μείνει στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου, αφού όλες οι μεγάλες ομάδες γνώρισαν απροσδόκητες ήττες!

Χαρακτηριστικά, η Ανόρθωση ταξίδεψε ως πρωτοπόρος στη Λευκωσία για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, έχοντας την ταμπέλα του ξεκάθαρου φαβορί.

Ο αγωνιστικός χώρος όμως διέψευσε τον πιο πάνω ισχυρισμό, αφού η “Μεγάλη Κυρία” παρουσιάστηκε μέτρια με τους Τακτακαλίτες να παρουσιάζονται πιο απειλητικοί και με 2 τέρματα στα τέλη κάθε ημιχρόνου να παίρνουν τη νίκη με 1-2 (μείωσαν οι κυανόλευκοι στις καθυστερήσεις)!

3
Ομόνοια-Εθνικός Άχνας 1-2

Την επομένη του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ανόρθωση, η Ομόνοια υποδεχόταν τον Εθνικό Άχνας και με νίκη ανέβαινε αυτή στην κορυφή της βαθμολογίας.

Όπως και η Ανόρθωση, όμως, έτσι και οι πράσινοι παρουσιάστηκαν αγνώριστοι στο χορτάρι του ΓΣΠ και δέχθηκαν οδυνηρή ήττα με 1-2. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ήταν η πρώτη νίκη των Αχνιωτών στο πρωτάθλημα μετά από 12 αγώνες!

Όλη η δράση του αγώνα ήταν στο τελευταίο μισάωρο, αφού ο Εθνικός προηγήθηκε στο 60′, με το “τριφύλλι” να απαντά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Derbyshire, αλλά να μένει ξανά πίσω στο σκορ με τον ίδιο τρόπο που ισοφάρισε!

4
Απόλλων-Ένωση Νέων Παραλιμνίου 0-1

Η 19η αγωνιστική έμελλε να σοκάρει και τον Απόλλωνα και η Ένωση Νέων Παραλιμνίου ήταν ο θύτης!

Μετά από αντεπίθεση διαρκείας και παρά την ήττα από την ΑΕΛ στο λεμεσιανό ντέρμπι τη 18η αγωνιστική, οι γαλάζιοι του Σωφρόνη Αυγουστή ήξεραν πως με νίκη επί των βυσσινί πλησίαζαν την κορυφή (αφού ήδη ήξεραν τα αποτελέσματα Ανόρθωσης, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας).

Πίεσαν τους Παραλιμνίτες και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, μερικές εκ των οποίων ήταν κλασικότατες, αλλά η Ένωση τους “τιμώρησε” και πήρε την 4η της νίκη στο πρωτάθλημα χάρη σε ένα τέρμα που σημειώθηκε 20 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

5
Πάφος FC-Ομόνοια 2-1

Πάμε πίσω στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου είχαμε και την πρώτη μεγάλη έκπληξη στον μαραθώνιο.

Στις 4 πρώτες αγωνιστικές η Ομόνοια είχε ξεκινήσει φουριόζικα, αφού μετρούσε 3 νίκες και 1 ισοπαλία και ταξίδευε στην Πάφο για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα που, από την πλευρά της, μετρούσε 2 νίκες και 2 ήττες.

Παρά το γεγονός πως οι πράσινοι προηγήθηκαν με τον Derbyshire, οι Παφίτες έφεραν τούμπα το ματς με το δεύτερο τέρμα να έρχεται λίγο πριν τη λήξη, υποχρεώνοντας την Ομόνοια στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα!

6
Εθνικός Άχνας-Ανόρθωση 5-0

Το πιο ηχηρό χαστούκι του πρωταθλήματος ήρθε την 21η αγωνιστική. Η πρωτοπόρος Ανόρθωση ταξίδεψε στο Δασάκι της Άχνας για να “κλειδώσει” με νίκη την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Απέναντι της είχε τον τοπικό Εθνικό, που είχε νικήσει, μεν, την Ομόνοια 2 αγωνιστικές πριν, αλλά παρέμενε στην προτελευταία θέση.

Στο γήπεδο, όμως, ήταν λες και οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι. Οι Βαρωσιώτες ήταν πραγματικά αγνώριστοι, αφού τίποτα δεν θύμιζε τη σφριγηλή “Μεγάλη Κυρία” που δίκαια βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ οι Αχνιώτες μασούσαν σίδερα!

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη στο 3-0, με το 2ο ημίχρονο να φέρνει άλλα 2 τέρματα για τους γηπεδούχους για το εντυπωσιακό τελικό 5-0!

Περίμενες εσύ τέτοια κατάληξη σε κάποιο από τα πιο πάνω παιχνίδια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending