fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους ποια είναι η άποψή τους για το lockdown!

Το λεγόμενο “lockdown” εισέβαλε για τα καλά στην ζωή όλων μας, αφού ο κορωνοϊός το επέβαλε, με αποτέλεσμα να «σταματήσει» η καθημερινότητα όλων μας.

Έτσι, λοιπόν, θελήσαμε να μάθουμε τη γνώμη 5 Κύπριων για το πώς «πήραν» αυτήν την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα μέτρα περιορισμού της διακίνησης!

Δες τι μας απάντησαν:

1
Παναγιώτης, 22 ετών

newsincyprus.com
  • «Πρόκειται για ένα απαραίτητο μέτρο, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε ένα κράτος με 800 χιλιάδες πληθυσμό και τόσα κρούσματα, σε μόλις 2 εβδομάδες!
    Σε περίπτωση μη επιβολής lockdown, οι συνέπειες θα ήταν θλιβερές, αφού με ένα τόσο μικρό πληθυσμό σε σύγκριση με την Ιταλία και την Ισπανία, θα μιλούσαμε για μια επερχόμενη εθνική τραγωδία.
    Σε τέτοιες δύσκολες ώρες, πρέπει να δείξουμε πειθαρχία και υπακοή στις υποδείξεις της Κυβέρνησης, αλλά και σεβασμό στους συνανθρώπους μας!»

2
Μικαέλλα, 20 ετών

metro.co.uk/Getty
  • «Αρχικά δεν ήμουν υπέρ του lockdown, αλλά τελικά κατάλαβα πως ήταν η καλύτερη λύση. Πριν από 2 βδομάδες ήμουν πολύ αχάριστη και τα μικρά πράγματα στη ζωή τα θεωρούσα δεδομένα.
    Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να αλλάξω σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και να είμαι πλέον ευγνώμων για τα όσα μου έχουν απομείνει. Όλοι οι δικοί μου άνθρωποι είναι υγιείς!
    Extra συμβουλή: Εκτίμησε τους δικούς σου, όσο ακόμα τους έχεις κοντά σου! Ζήσε τις στιγμές και κράτησε τις ως αναμνήσεις που θα διηγήσε στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου… Stay home, stay safe!»

3
Βασιλική, 20 ετών

financialmirror.com
  • «Προσωπικά θεωρώ ότι η απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για το λεγόμενο “lockdown” ήταν απόλυτα σωστή.
    Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη, επικίνδυνη και απρόβλεπτη, γι’ αυτό χρειάζεται τα ανάλογα αυστηρά μέτρα. Με την απαραίτητη σοβαρότητα και εφαρμογή του μέτρου αυτού, ελπίζω πως θα βελτιωθεί η κατάσταση και σύντομα όλοι θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας!»

4
Mαρία, 20 ετών

dailysabah.com/
  • «Το lockdown ήταν η καλύτερη απόφαση που μπορούσε να πάρει ο Πρόεδρος, έτσι ώστε θέλοντας και μη, να συμμορφωθούν οι Κύπριοι για το καλό της δημόσιας υγείας!
    Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση γρήγορα.
    Okay, η αλήθεια να λέγεται… εμάς τους σπιτόγατους, ίσως να μας βόλεψε λίγο περισσότερο αυτή η κατάσταση!»

5
Πόλυς, 21 ετών

parade.com/Unsplash
  • «Για να είμαι ειλικρινής, το lockdown μας «έπιασε» κάπως απροετοίμαστους… Δεν ήμασταν καθόλου έτοιμοι για το τι μας επιφύλασσε ο κορωνοϊός! Κανείς δεν προέβλεψε τις δυσκολίες στον τομέα της παιδείας, των δουλειών και την έλλειψη προϊόντων στις υπεραγορές που έπρεπε να ήταν εφοδιασμένες για παν ενδεχόμενο.
    Πιστεύω πως έπρεπε εξ’ αρχής να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα στα αεροδρόμια και στα λιμάνια και γενικότερα να μπούμε πιο γρήγορα σε καραντίνα!
    Πρέπει να είμαστε σε θέση να βρούμε τρόπους να αποδεχθούμε την πραγματικότητα και να ζήσουμε με τα νέα δεδομένα της καθημερινότητας μας. Εξάλλου, με το lockdown θα καταφέρουμε να σπάσουμε την αλυσίδα του ιού και να απολαύσουμε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι, μέχρι τότε, όμως, καλή μας υπομονή!»

Γράψε μας κι εσύ σε σχόλιο τη γνώμη σου για το lockdown!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending