fbpx

5 φοιτητές μας λένε εύκολες και γρήγορες συνταγές για μακαρονάδες!

Είσαι μακαρονάς ή (και) φοιτητής που αναζητεί συνεχώς γρήγορα, νόστιμα, αλλά πάνω απ’ όλα εύκολα φαγητά; Ε, λοιπόν, σου βρήκαμε τις πιο λαχταριστές και ταυτόχρονα εύκολες συνταγές μακαρονάδων!

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους που σπουδάζουν στο εξωτερικό να μας δώσουν τις δικές τους συνταγές για τις αγαπημένες τους μακαρονάδες, που είναι έτοιμες σε λιγότερο από 35 λεπτά!

Δες πιο κάτω 5 εύκολες φοιτητικές specialite:

1
Φίλιππος, 23 ετών: Πέννες με κοτόπουλο και μανιτάρια

pexels.com @ Engin Akyurt
  • Είμαι ο τύπος «εν μπορώ να τρώω το ίδιο φαί μεσημέρι τζιαι νύχτα», γι’ αυτό βρίσκω αλλά -φυσικά- και δημιουργώ τις δικές μου συνταγές!
    Η specialite μου είναι οι πέννες με κοτόπουλο και μανιτάρια, ψήνεται μόλις σε 30 λεπτά και είναι γευστικότατη!
    Χρειάζεσαι λίγες πέννες, 1 κομμάτι στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους, λίγη sweet corn, 2-3 μανιτάρια, 1 φρέσκα κρέμα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και αν θες λίγη πάστα ντομάτας!

    Για την εκτέλεση, αρχικά, κόψε το κοτόπουλο τσιγάρισε το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφού ψηθεί τοποθέτησε και τα μανιταράκια κομμένα σε φέτες. Παράλληλα, ρίξε τα μακαρόνια σε μια κατασορόλα με ζεστό νερό. Αφού ψηθούν βγάλε το νερό και ρίξε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, την sweet corn και «σβήσε» τα με τη φρέσκα κρέμα…. Θα γλύφεις τα δάκτυλά σου!

2
Άρτεμις, 22 ετών: Μακαρονάδα με pesto

unspash.com @ Eaters Collective
  • Ως γνήσια λάτρης του βασιλικού δε θα μπορούσα να μην φτιάχνω τουλάχιστον 1 φορά την βδομάδα την αγαπημένη μου μακαρονάδα pesto με μακαρόνια πεταλούδες.
    Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κουτί μακαρόνια πεταλούδων, έτοιμη σάλτσα pesto και λίγη παρμεζάνα!

    Αν πάλι θέλεις να φτιάξεις μόνος/η σου την σάλτσα pesto, τότε χρησιμοποίησε λίγα φύλλα βασιλικού, παρμεζάνα, ελαιόλαδο, σκόρδο και αλατοπίπερο και θα είναι έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά!

3
Μαριλένα, 19 ετών: Mac’n’cheese

www.arbys.com
  • Αυτή η μακαρονάδα είναι ιδανική για όσους λαρεύουν τα τυριά, όπως εγώ! Χρειάζεσαι απλά ένα κουτί μακαρονιών Ditallini, γιατί όσο πιο μικρά είναι τα μακαρόνια, τόσο πιο πολύ δένουν με τα τυριά που θα βάλεις.
    Επίσης, θα χρειαστείς: La vache qui rit, πορτοκαλί τυρί, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Μπορείς να προσθέσεις παρμεζάνα, τυρί edam, καθώ επίσης και λίγο γάλα για extra γεύση!

4
Μάρκος, 25 ετών: Noodles με Spaghetti

unsplash.com @ Orijit Chatterjee
  • Η Ασιάτικη κουζίνα και κυρίως τα Noodles είναι το πάθος μου, γι’ αυτό και καλώ πολύ συχνά τους φίλους μου στο σπίτι για “Asian dinner” μετά από τις διαλέξεις του Master!
    Όμως, μια φορά είχα ξεμείνει από noodles και δοκίμασα τα Spaghettini No 3, που είχα αγοράσει καταλάθος. Από τότε, δεν τα αλλάζω, αφού δένουν άψογα με τη soya sauce και τα κατεψυγμένα λαχανικά που χρηισμοποιώ!
    Τη συνταγή αυτή τη συστήνω σε όλους, αφού χρειάζεται ΜΟΝΟ 3 υλικά και είναι έτοιμη σε 12 λεπτά!

5
Μαργαρίτα, 19 ετών: Μακαρόνια του φούρνου με φέτα

pexels.com @ Ronmar Lacamiento
  • Εμένα την specialite μου, μου την έμαθε -φυσικά- η μητέρα μου! Για να φτιάξεις αυτήν τη μακαρονάδα πρέπει να έχεις σπίτι χοντρά μακαρόνια, 1 σακουλάκι φέτα, σάλτσα ντομάτας με κομματάκια ντομάτας, μανιτάρια, ρίγανη, τυρί edam, 2 φέτες λούντζα, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
    Για την εκτέλεση, πρέπει πρώτα να ρίξεις τα μακαρόνια σε μια κατασρόλα με ζεστό νερό, ενώ στο άλλο μάτι τσιγαρίσεις, σε λίγο λάδι, τα μανιτάρια και την λούντζα. Έπειτα, ρίχνεις τη σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι με τα μανιτάρια και στη συνέχεια τα ρίχνεις όλα μέσα στα μακαρόνια, αφού πρώτα αφαιρέσεις το ζεστό νερό από την κατσαρόλα.
    Μετά λιώνεις τη φέτα με το πιρούνι στο ταψί και προσθέτεις το μίγμα σου. Τέλος, θρυματίζεις λίγη ρίγανη και αλατοπίπερο και τα βάζεις στον φούρνο για 25 λεπτά. Χρειάζεται συνολικά 45 λεπτά, αλλά αξίζει τον κόπο!

Εσύ ποια από τις πιο πάνω φοιτητικές συνταγές θα δοκιμάσεις απόψε;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending