fbpx

5 ποδοσφαιριστές που δούλεψαν μαζί με τον Mourinho και τον Guardiola!

Είναι 2 εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, με 2 εκ διαμέτρου αντίθετες θεωρίες για το ποδόσφαιρο. Έχουν φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς.

Για τον Jose Mourinho και τον Pep Guardiola το ποδόσφαιρο είναι  η δύναμη που τους ενώνει.

Ποιοι ποδοσφαιριστές όμως είχαν τη χαρά να αγωνιστούν και για τους δυο. Μαζέψαμε 5 πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις και σου τις παρουσιάζουμε πιο κάτω:

1
Arjen Robben

beinsports.com/AFP

Ο Ολλανδός εξτρέμ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προοπτικές στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ως τέτοια έσπευσε η Chelsea να τον αποκτήσει το 2004 με τον Robben να βρίσκει τον Jose Mourinho για προπονητή.

Στην Chelsea ο Ολλανδός δεν έπιασε, αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά η εμπειρία του με τον Πορτογάλο του έμεινε αξέχαστη. “Όταν γνώρισα τον Mourinho ήμουν πολύ νέος, αλλά δούλεψε μαζί μου.” είπε ο Robben.

Αρκετά χρόνια αργότερα, με τον Robben πλέον να είναι το Α και το Ω της Bayern Munich συναντήθηκε με τον Pep Guardiola το 2013, με τον οποίο συνεργάστηκε μέχρι το 2017.

2
Zlatan Ibrahimovic

soccergator.io

Δεν είναι μυστικό πως ο Zlatan μέχρι και σήμερα δεν χωνεύει τον Pep Guardiola, αποτέλεσμα της κοινής τους παρουσίας στην Barcelona τη διετία 2009-11.

Αντίθετα, για τον Jose Mourinho που συνεργάστηκαν μαζί σε Inter (2008-09) και Manchester United (2016-18) o Σουηδός λέει τα καλύτερα:

“Αυτός ο τύπος λέει ότι θέλει. Μ’ αρέσει. Είναι ο ηγέτης του στρατού του, αλλά νοιάζεται κιόλας. Είναι το ακριβώς αντίθετο του Guardiola. Αν ο Mourinho φωτίζει ένα δωμάτιο, ο Pep τραβά τις κουρτίνες! Για τον Mourinho θα πέθαινα!”

3
Samuel Eto’o

metro.co.uk/Getty Images

Λίγο πολύ ότι ισχύει με τον Zlatan, ισχύει και για τον Eto’o. Ο Καμερουνέζος υπήρξε ποδοσφαιριστής του Pep τη σεζόν 2008-09 στην Barcelona, με τον Καταλανό να είναι ουσιαστικά η αιτία που έφυγε ο Eto’o από την Barca.

“Σαν προπονητής δεν είχε κάτι να μου δείξει… ο Guardiola δεν είχε ποτέ το θάρρος να πει κάποια πράγματα μπροστά μου.” δήλωσε ο Καμερουνέζος για τον Pep.

Αντίθετα, με τον Mourinho ο Eto’o συνεργάστηκε στην Inter τη σεζόν 2009-10 και στη Chelsea τη σεζόν 2013-14 με τον Καμερουνέζο πρώην επιθετικό να λέει για τον Πορτογάλο: “Ο Jose με άλλαξε πολύ, είναι αλήθεια πως σε θέματα κινήτρου είναι μοναδικός, Δούλεψα με πολλούς προπονητές, αλλά ο Jose είναι απίστευτος!”

4
Xabi Alonso

90min.com

Ο Xabi Alonso υπήρξε ότι πιο cool υπήρχε σε χαφ, μαζί με τον Pirlo τα τελευταία 10-20 χρόνια. Είχε ένα στυλ αρχοντικό που παρόμοιο του δύσκολα θα ξαναδούμε.

Στα περισσότερα χρόνια που φορούσε τη φανέλα της Real Madrid προπονητής του ήταν ο Jose Mourinho (2010-13), ενώ όταν μεταγράφηκε στην Bayern Munich o Ισπανός βρήκε τον συμπατριώτη του, Pep Guardiola, στη θέση του προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκε για 2 χρόνια (2014-16).

5
Kevin de Bruyne

mirror.co.uk/Getty Images

Από το 2016 συνεργάζονται στη City οι Guardiola και Kevin de Bruyne με την πιο πάνω φωτογραφία να είναι ενδεικτική της σχέσης των 2 αντρών.

“Είναι έντονος και με μάτι για τη λεπτομέρεια. Όλοι ξέρουν τι να κάνουν με τη μπάλα και χωρίς τη μπάλα. Δεν είχα ποτέ ένα προπονητή που να προσέχει τόσο πολύ κάθε άποψη του παιχνιδιού!” δήλωσε ο Βέλγος για τον Pep.

Πριν τον Pep, ο KDB είχε συνεργαστεί με τον Jose Mourinho, τη σεζόν 2013-14, όταν οι 2 συνυπήρξαν στην Chelsea με τον Βέλγο πάντως να μην καταφέρνει να διακριθεί στα μάτια του Πορτογάλου.

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές συνεργάστηκαν και με τον Guardiola και με τον Mourinho;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending