fbpx

Αυτοί είναι οι 5 στόχοι που πρέπει να βάλει κάθε φοιτητής για το νέο εξάμηνο του 2021!

Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με πολλές δοκιμασίες για όλους μας, αφού ο «κόρωνος» κατέκτησε όλες τις πόλεις της Κύπρου τζιαι μάλιστα με μεγάλη «επιτυχία»!

Ελπίζουμε ούλλοι μας το 2021 να είναι η χρονιά μας! Και σίγουρα ευχόμαστε να έρθρει και η «απελευθέρωση» από τον COVID-19.

Γι’ αυτό και ό,τι κι αν συμβαίνει δεν πρέπει ποτέ να πάψουμε να βάζουμε νέους στόχους, όπως κάθε νέο έτος!

Δες πιο κάτω τους 5 στόχους που σου προτείνουμε για 2021:

1
Να παρακολουθείς (και να συμμετέχεις) (σ)τα μαθήματα!

freepik.com

Δυστυχώς τα διαδικτυακά μαθήματα φαίνεται ότι θα μείνουν κι άλλο στη ζωή μας. Ίσως σε δυσκολεύουν κι εσένα, αφού δεν μπορείς να συγκεντρωθείς εύκολα γιατί δεν έχεις τη φυσική παρουσία του καθηγητή.

Έτσι, τους περισσότερους από εμάς, καθημερινά μας… «πιττώνει» το πάπλωμα και χάνουμε τα μαθήματα ή αφήνουμε τους υπολογιστές ανοιχτούς για να φαίνεται ότι μπήκαμε στο μάθημα!

Όμως, φέτος, καλό θα ήταν να αλλάξεις αυτήν τη συνήθεια και θα δεις πολύ καλά αποτελέσματα, αφού θα έχεις ακούσει και από τον καθηγητή την ύλη του μαθήματος και θα μπορείς να μάθεις πιο εύκολα το μάθημα όταν θα το διαβάζεις.

Βάλε στόχο, λοιπόν, να παρακολουθείς στα μαθήματα. P.S: Έτσι θα μπορείς να ακούς και τα SOS! 😉

2
Να μην ντρέπεσαι να κάνεις απορίες!

Freepik.com

Όταν διαβάζουμε ή λύνουμε ασκήσεις κάποιου μαθήματος τις περισσότερες φορές βρισκόμαστε σε ένα «αδιέξοδο».

Έτσι, καταλήγουμε να ψάχνουμε την απορία μας στο Internet κι όμως να μην τη βρίσκουμε. Και πάμε ξανά πάλι έρευνα σε βιβλία, τετράδια, notes, κλπ, αλλά μάταια!

Η λύση είναι μια (όχι δεν θα πάμε παραλία)… Είτε την ώρα του μαθήματος, είτε μέσω κάποιου προσωπικού email ρώτησε καλύτερα απευθείας τον καθηγητή σου, έτσι ώστε να  σου επιλύσει κάθε απορία και να είσαι και σίγουρος ότι είναι και σωστή η πληροφορία του.

3
Να κράτας σημειώσεις!

Freepik.com

Αφού, όπως είπαμε και πιο πάνω, θα βάλεις ως στόχο για το νέο εξάμηνο του 2021 να παρακολουθείς τις διαδυκτιακές διαλέξεις σου, τότε πρέπει να βάλεις και αυτόν τον «ενισχυτικό» στόχο.

Ο «κόπος» σου (γιατί ξέρω κι εγώ πόσο δύσκολο είναι να ξυπνήσεις για να μπεις στο μάθημα) δεν πρέπει να πάει χαμένος. Έτσι, την ώρα που είσαι στο μάθημα πρέπει να κρατάς και σημειώσεις!

Έχοντας, λοιπόν, τις σημειώσεις σου, όταν θα έρθει η ώρα να διαβάζεις για τις εξετάσεις ή κάποιο test σου, τότε θα έχεις όλα τα σημαντικά της ύλης. Επίσης, για κάποιους φοιτητές αυτό το tip τους κάνει πιο εύκολη την εκμάθηση του μαθήματος, αφού όταν ακούς και γράφεις ταυτόχρονα σου «μένουν» καλύτερα.

4
Να παραδίδεις κάθε εργασία στην ώρα της!

Freepik.com

Σε πολλά πανεπιστήμια οι καθηγητές αναθέτουν εργασίες που έχουν πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ούτως ώστε να «αναγκάσουν» τους φοιτητές να ψάξουν περισσότερα και πιο εις βάθος για την ύλη του μαθήματος!

Πολλοί φοιτητές δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την εργασία ή ακόμη δεν προσπαθούν καν να την κάνουν. Έτσι, δεν παραδίδουν ποτέ την εργασία τους, διότι δεν την ολοκλήρωσαν όπως θα έπρεπε.

Για το νέο έτος βάλε ως στόχο να κάνεις πάντοτε τις εργασίες σου και να τις παραδίδεις on time, ακόμη κι αν δεν είναι 100% ολοκληρομένη.

5
Απόφυγε το γνωστό «διάβασμα της τελευταίας στιγμής»!

Freepik.com

Κάθε εξάμηνο είναι γεμάτο με εργασίες και -ως γνωστόν- οι καθηγητές «δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε». Έτσι, καταλήγεις κι εσύ να δίνεις προτεραιότητα στις εργασίες και να αφήνεις το ουσιαστικό διάβασμα της ύλης των μαθήματων σου για… αύριο / μεθαύριο / από Δευτέρας! ?

Κάθε αύριο που λες, όμως, αυξάνει όλο και περισσότερο τη συνολική ύλη του διαβάσματός σου! Έτσι πάντα αφήνεις το διάβασμα για την τελευταία στιγμή… Κι αυτό σου «κοστίζει» στην επίδοση.

Η λύση είναι να έχεις ένα οργανωμένο χρονοδιάγραμμα με προθεσμία για το ποτέ πρέπει να τελειώσεις το κάθετι. Αυτό θα σε βοηθήσει να είσαι on time (άρα να υλοποιήσεις τον προηγούμενο στόχο σου) και να κάνεις σωστό διαμοιρασμό του διαβάσματος.

Εσύ τι στόχους έθεσες ως φοιτητής για το νέο εξάμηνο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending