fbpx

5 δοκιμασμένοι τρόποι για να απαλλαγείς από την πίεση!

Όλοι μας με αυτήν την κατάσταση που ζούμε το τελευταίο διάστημα, βιώνουμε μερικές στιγμές που μας καταβάλλει η πίεση, ενδεχομένως πιο συχνά από άλλες φορές

Από τη μια η κλεισούρα στα lockdowns και όλα αυτά που περάσαμε, από την άλλη οι υποχρεώσεις (π.χ πανεπιστήμιο, δουλειά, εξετάσεις)… μας οδηγούν πολλές φορές σε απότομες συμπεριφορές και λόγια που δεν επιθυμούμε.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να αποτρέψουμε τον εαυτό μας από αυτά τα ξεσπάσματα και να χαλαρώσουμε;

Δες πιο κάτω 5 δοκιμασμένους τρόπους:

1
Διάβασε ένα βιβλίο

Freepik.com

Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να πιέζεται και να νιώθεις ότι πνίγεσαι, προτίμησε να έχεις στο γραφείο σου ένα βιβλίο (ίσως ψυχολογικού περιεχομένου) και αφιέρωσε λίγη ώρα να διαβάσεις μερικές σελίδες.

Τα βιβλία έχουν την τάση να σε «οδηγούν» σε ένα κόσμο πιο ήρεμο, σε μια άλλη πραγματικότητα, βοηθώντας σε να χαλαρώσεις τόσο τη στιγμή που το διαβάζεις, όσο και μετά από αυτό!

2
Πιες έναν καφέ

Freepik.com

Αν είσαι λάτρης του καφέ, σε περιπτώσεις άγχους, φτιάξε έναν και κάθισε χαλαρά στον καναπέ σου για να τον απολαύσεις!

«Δώσε βάση» στη μυρωδιά και τη γεύση του. Όταν δοκιμάζεις κάτι απολαυστικό, αυτόματα το μυαλό σου ηρεμεί, έτσι θα απαλλαγείς από την πίεση τη δεδομένη στιγμή.

Extra tip: τώρα που ο καιρός ανοίγει και ο ήλιος είναι καθημερινά στη ζωή μας, προτίμησε να απολαύσεις τον καφέ σου στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σου. Αν δεν έχεις κάτι από αυτά, προτίμησε να βρεθείς κοντά σε ένα παράθυρο που να βλέπει τον ήλιο!

3
Πήγαινε μια βόλτα στη θάλασσα

Freepik.com

Η θάλασσα από μόνη της έχει τη μαγική ικανότητα να σε ηρεμεί μόνο και μόνο που την αντικρίζεις. Όταν, λοιπόν, αισθάνεσαι πιεσμένος και είσαι έτοιμος να ξεσπάσεις, πήγαινε μια βόλτα στη θάλασσα. Είτε με παρέα, είτε παρέα με τον εαυτό σου!

Περπάτα, σκέψου, νιώσε τον αέρα της. Θα δεις, αμέσως ότι θα νιώσεις πολύ καλύτερα! *Αν ζεις στη Λευκωσία και δεν μπορείς να πας στη θάλασσα, προτίμησε ένα πάρκο με πολλά δέντρα!

4
Μίλα με κάποιο δικό σου άτομο

Freepik.com

Όλοι μας (κοινωνικοί τύποι και μη) έχουμε έστω ένα άτομο το οποίο εμπιστευόμαστε και ζητάμε τη συμβουλή του. Μίλα λοιπόν…

Τη στιγμή που νιώθεις ότι κάτι σε επηρεάζει, κάτι σου χαλά τη διάθεση, κάνε μια συζήτηση με το άτομο αυτό! Μπορεί να είναι ένας/ μία φίλος/η, ένας/ μια ξάδερφος/η ή ακόμα η μαμά ή ο μπαμπάς, η γιαγιά ή ο παππούς σου! Αμέσως θα δεις τη διαφορά στη διάθεσή σου.

5
Ασχολήσου με το χόμπι σου!

Freepik.com

Όταν νιώθεις πιεσμένος/η δοκίμασε να κάνεις έστω για μισή ώρα γυμναστική! Αποδεδειγμένα μπορεί να σε βοηθήσει να αποβάλεις το άγχος σου, ενώ παράλληλα κάνεις καλό στον οργανισμό και το σώμα σου.

Αν πάλι δεν είσαι fan της άσκησης, μπορείς να ασχοληθείς με ένα άλλο χόμπι σου, όπως τη ζωγραφική, ή να προχωρήσεις ένα μισοτελειωμένο παζλ ή έστω να δεις ένα επεισόδιο από την αγαπημένη σου σειρά!

Εσύ τι κάνεις για να ξεφεύγεις από πιεστικές καταστάσεις; Δοκίμασέ τα και πες μας αν σε βοήθησαν τα tips μας!


Το άρθρο ετοιμάστηκε από την αναγνώστριά μας Άννα Φραγκίσκου και στάληκε στο StudentLife για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL


 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending