fbpx

5 πανέμορφοι καταρράκτες στην Κύπρο που αξίζει σίγουρα να εξερευνήσεις αυτό το διάστημα!

Ψάχνεις πώς να περάσεις μαζί με το ταίρι ή την παρέα σου αυτές τις μέρες… αλλά βαρέθηκες τους “basic” τόπους;

Θες να δεις από κοντά κάθε γωνία της Κύπρου και να μάθεις καινούρια μέρη; Η εναλλακτική “λύση” για να βγεις από τα καθιερωμένα, λοιπόν, είναι να πας για εξερεύνηση σε διάφορους καταρράκτες του νησιού μας!

Αυτοί είναι οι 5 πιο όμορφοι καταρράκτες του νησιού που πρέπει να επισκεφθείς φέτος:

1
Καταρράκτης Μέσα Ποταμού

All About Limassol

O καταρράκτης του Μέσα Ποταμού βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Σαϊττάς, σε υψόμετρο 1000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και στην κοίτη του ποταμού της Αρκολαχανιάς.

Κοντά σ’ αυτόν μπορείς να δεις το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. Μπορεί το ύψος του καταρράκτη να είναι μόλις 7 μέτρα, όμως, το θέαμα που μπορεί να αντικρίσει κανείς είναι απίστευτο!

Στην περιοχή γύρω από τον καταρράκτη υπάρχει πυκνή βλάστηση, αποτελούμενη κυρίως από πεύκα και θάμνους.

2
Καταρράκτης των Καληδονιών

Photo Credits: Στέφανη Γεωργίου

Ο Καταρράκτης των Καληδονιών βρίσκεται στις Πλάτρες και είναι από τους πιο ψηλούς καταρράκτες που έχουμε στην Κύπρο. Στον συγκεκριμένο καταρράκτη θα φτάσεις, αφού περπατήσεις πρώτα το μονοπάτι της φύσης!

Το όνομα του ο καταρράκτης των Καληδονιών το πήρε από τους Σκωτσέζους όταν επισκέφτηκαν την περιοχή και γοητεύτηκαν από την ομορφιά του! Τους θύμισε την πατρίδα τους και έτσι τον ονόμασαν καταρράκτη της Καληδονίας, όπως ονομαζόταν στα αρχαία χρόνια η Σκωτία.

3
Καταρράκτης του Μιλλομέρη

Cyprus Alive

Ο καταρράκτης του Μιλλομέρη, όπως κι εκείνος των Καληδονιών, σχηματίζεται από τα νερά του ποταμού Κρυού. Το όνομα του -ίσως- προέρχεται από τις λέξεις “μιλλός” που σημαίνει υγρός στην κυπριακή διάλεκτο και τη λέξη “μέρος”.

Βρίσκεται νοτιοανατολικά των Πλατρών και μπορείς να φτάσεις εκεί με αυτοκίνητο, από χωμάτινο δρόμο ή με τα πόδια, ακολουθώντας το ομώνυμο Μονοπάτι της Φύσης και ο συγκεκριμένος καταρράκτης έχει ύψος περίπου 15 μέτρα!

4
Καταρράκτης της Χαντάρας

All About Limassol

O καταρράκτης αυτός βρίσκεται στην περιοχή Χαντάρα και συγκεκριμένα στο χωριό Φοινί. Πρόκειται για έναν επιβλητικό καταρράκτη, στον οποίο μπορεί να φτάσει κανείς μέσω ενός χωμάτινου δρόμου.

Ο καταρράκτης αναδύεται στο μέσο ενός άγριου παρθένου τοπίου με πλατάνια, πεύκα, λατζιές, ρούδι και κουμαριές. Σίγουρα όταν επισκεφθείς τον συγκεκριμένο καταρράκτη θα μαγευτείς από το τοπίο και από τις εξαίσιες μελωδίες της φύσης, με το γλυκό κελαήδημα των αηδονιών!

5
Καταρράκτης του Κρεμμιώτη

Cyprus Alive

Ο καταρράκτης του Κρεμμιώτη βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του χωριού Κρήτου Τέρρα της Πάφου.

Έχει καταστεί προσβάσιμο το μονοπάτι που οδηγεί σε ένα μαγευτικό τοπίο, το οποίο η ίδια η φύση συνέθεσε. Το νερό από τον καταρράκτη του Κρεμμιώτη ρέει ολόχρονα και κτυπώντας στα βράχια δημιούργησε ένα καταπράσινο τοπίο… βγαλμένο από παραμύθι που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς.

Εσένα ποιος είναι ο αγαπημένος σου καταρράκτης της Κύπρου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending