fbpx

5 ιδέες για υγιεινό πρωινό με πρωταγωνιστή το αυγό που θα σε «κρατήσουν» χορτάτο για ώρες!

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, γι’ αυτό δεν πρέπει να το παραλείπεις με τίποτα!

Ωστόσο ένα πρωινό με αυγό είναι η ιδανική λύση, αφού το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και πολλές βιταμίνες που θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου! Το αυγό είναι ένα τόσο χορταστικό που θα σε «κρατήσει» χορτάτο για ώρες!

Δες 5 ιδέες για πεντανόστιμο και υγιεινό πρωινό με πρωταγωνιστή το αυγό:

1
«Ρολάκια» ομελέτας

auga.gr

Η ομελέτα είναι κλασσικό και αγαπημένο πρόγευμα. Αν όμως «βαρέθηκες» το κλασσικό της «σχήμα», τότε δοκίμασε αυτήν την εναλλακτική που είναι εξίσου γευστική!

Σπάσε σε ένα μπολ 2-3 αυγά, ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι και χτύπα τα. Κόψε σε μικρά κυβάκια τα υλικά που θέλεις να έχει η ομελέτα σου μέσα, όπως: καρότο, μπέικον, τυρί ή χαλούμι, πιπεριά, κλπ. Ρίξε τα στο μείγμα και ανακάτεψε. Βάλε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τοποθέτησε το ¼ του μείγματος. Μαγείρεψε για 1-2 λεπτά και απαλά κάνε το ρολάκι. Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να σου τελειώσει το μείγμα.

Για σερβίρισμα, κόψε τα ρολά σε μπουκίτσες και το πρωινό σου είναι έτοιμο! Έτσι, δεν θα τρως μια απλή ομελέτα που είναι το συνηθισμένο.

2
Scrambled eggs

verybestbaking.com

Τα γνωστά σε όλους scrambled eggs δεν χρειάζονται ιδιαίτερη τεχνική για να τα πετύχεις!

Σε ένα μπολ σπάσε 2 αυγά, ρίξε αλάτι και χτύπησε τα ελαφρώς. Παράλληλα, πρόσθεσε λίγο βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει, ρίξε το μείγμα αυγού. Με μία ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ, ξεκίνα να ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει μικρά κομματάκια καθώς ψήνεται. Αφαιρείς από τη φωτιά και συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια το βάζεις πάλι στο μάτι και ρίχνεις λίγη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να απορροφήσει την κρέμα γάλακτος και τα βγάζεις από τη φωτιά.

Υ.Γ: Όλο το μυστικό είναι στο ανακάτεμα!

3
Egg burrito

nelliesfreerange.com

Για να κάνεις πρωινό αυγά… μπουρίτο, θα χρειαστείς μια πίτα τορτίγια και τα υλικά που θέλεις να έχει μέσα η ομελέτα-μπουρίτο σου!

Σε ένα μπολ, λοιπόν, σπας δύο αυγά, βάζεις αλάτι και πιπέρι και χτυπάς καλά το μείγμα. Παράλληλα, ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λίγο λάδι και στη συνέχεια ρίχνεις τα αυγά. Όσο ψήνεται το μείγμα, τοποθέτησε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά σου. Βάλε σπανάκι, ζαμπόν, τυρί και κομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και φυσικά χρωματιστές πιπεριές.

Ύστερα, κάλυψε τα υλικά με μια τορτίγια και μαγείρεψε για 1-2 λεπτά. Αναποδογύρισε το και μαγείρεψε για 1 λεπτό ακόμα. Μόλις είναι έτοιμο, άφησέ το λίγο να κρυώσει, δίπλωσε και το egg burrito σου είναι έτοιμο!

Υ.Γ Είναι μια συνταγή που όταν δοκιμάσεις, θα την κάνεις ξανά και ξανά!

4
French toast ομελέτας

neopolis.gr

Πάμε σε κάτι πιο προχωρημένο τώρα, αλλά καθόλου δύσκολο να το φτιάξει ένας φοιτητής (που το πιο πιθανό βαριέται τις συνταγές)!

Σε ένα μπολ σπάσε 2-3 αυγά, ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια χτύπησε τα. Βάλε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το μείγμα. Έπειτα, βούτηξε 2 φέτες ψωμί κι από τις δύο πλευρές στο μείγμα αυγού. Ψήσε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά και αναποδογύρισε με δύο σπάτουλες. Δίπλωσε τις άκρες της ομελέτας στο κέντρο. Έπειτα βάλε ζαμπόν και τυρί πάνω στη μια φέτα ψωμιού και δίπλωσε με την άλλη φέτα.

Συνδύασε το με τον καφέ σου και θα έχεις ένα πλήρες, νόστιμο και υγιεινό πρωινό στο πι και φι!

5
Ποσέ αυγό

proino me avgo
Freepik.com

Για να τα φτιάξεις ποσέ αυγό, πρέπει να βάλεις αρκετό νερό σε μια κατσαρόλα και να το αφήσεις να σιγοβράσει. Αντί για αλάτι, ρίχνεις μια κουταλιά της σούπας ξύδι στο νερό και ανακατεύεις. Αυτό θα δώσει πιο καλό σχήμα στο αυγό σου. Ανακατεύεις το νερό, ώστε να κάνει μια μικρή «ρουφήχτρα» και τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ρίξεις το αυγό σου μέσα στην κατσαρόλα! Άφησέ το για 3 λεπτά και με μια κουτάλα με τρύπες βγάλ’ το από το νερό.

Υ.Γ Για σερβίρισμα μπορείς να το βάλεις πάνω από μια φέτα ψωμί που να είναι αλειμμένη με αβοκάντο (ή να φτιάξεις μέχρι και pancakes αν προτιμάς) και για διακόσμηση να χρησιμοποιήσεις ντοματίνια!

Γράψε μας σε σχόλιο ποια από τις πιο πάνω συνταγές θα κάνεις για να φας νόστιμο πρωινό με αυγό! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending