5 εναλλακτικές ιδέες για να στολίσεις τον χώρο σου και να μπεις σε #christmas mood!

YouTube.com/Becca Moss

Είτε μιλάμε για ολόκληρο σπίτι, είτε για δωμάτιο, είτε για ένα φοιτητικό διαμέρισμα/studio υπάρχουν άπειρα πραγματάκια να κάνεις για να δώσεις μια χριστουγεννιάτικη νότα και να αφήσεις το πνεύμα των εορτών να σε κατακλύσει!

Αρκεί να βάλεις τη φαντασία σου και τη δημιουργικότητα σου να δουλέψουν! Αν δεν έχεις τα προηγούμενα στοιχεία, εμείς έχουμε τη λύση… αφού σου μαζέψαμε εναλλακτικές ιδέες για να στολίσεις τον χώρο σου φέτος.

Δες πιο κάτω πώς σου προτείνουμε να στολίσεις τον χώρο σου και να μπεις σε #christmas mood:

1Γιορτινά κεράκια για να “μυρίσει” Χριστούγεννα

Freepik.com

Το δυνατό σημείο των κεριών είναι πως δεν σε βάζουν στο κλίμα μόνο από την όψη τους, αλλά και μέσα από τις μυρωδιές τους! Υπάρχουν διάφορα τέτοια κεράκια με γιορτινές μυρωδιές και σχέδια που και μόνο αυτά να ανάψεις στον χώρο σου, θα νιώσεις ότι “μυρίζει” Χριστούγεννα!

2Δημιούργησε μια χριστουγεννιάτικη γωνίτσα

Freepik.com

Αν δεν έχεις πολλά στολίδια, τότε καλύτερα να συγκεντρώσεις όσα διαθέτεις σε μια γωνίτσα, αντί να τα σκορπίσεις στον χώρο. Αν τα σκορπίσεις θα “χαθούν” εντελώς (δεν θα ξεχωρίζουν δηλαδή), ενώ αν δημιουργήσεις μια Χριστουγεννιάτικη γωνίτσα, τότε τα στολίδια θα φαίνονται πιο έντονα.

Έτσι, θα μπορείς να χαλαρώνεις εκεί, διαβάζοντας το βιβλίο σου, πίνοντας ζεστή σοκολάτα ή ακόμα να οργανώνεις βραδιές με επιτραπέζια και την παρέα σου με θέα… xmas decoration!

3Δημιούργησε τη θέα που εσύ θες στο παράθυρο σου!

Freepik.com

Στην Κύπρο επειδή δεν μπορείς να ελπίζεις και πολύ ότι θα χιονίσει… μπορείς να στολίσεις το παράθυρο σου όπως εσύ θες για να σου δώσει αυτό το γιορτινό mood!

Υπάρχουν διάφορα στολίδια, αλλά και αυτοκόλλητα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια να κολλήσεις στο παράθυρο σου. Κι αν είσαι πιο δημιουργικός/ή μπορείς να αγοράσεις σπρέι για να φτιάξεις ό,τι σχέδιο θες εσύ απευθείας πάνω στο τζάμι!

4Στόλισε ακόμα και το κρεβάτι σου!

Pinterest

Το κρεβάτι σου είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις όταν μπαίνεις στο δωμάτιο σου, οπότε κακώς δεν δίνεις την πρέπουσα σημασία κατά το στόλισμα.

Όταν έχεις μια κουραστική μέρα στο πανεπιστήμιο ή τη δουλειά… το σκέπασμα, τα μαξιλάρια και άλλα μικρά στολίδια που θα βάλεις στο κρεβάτι σου θα σου υπενθυμίζουν ότι βρίσκεσαι μια μέρα πιο κοντά στις διακοπές των Χριστουγέννων (και σίγουρα θα παίρνεις δύναμη)!

5Final Christmas Countdown

Freepik.com

Τι λες να κρεμάσεις ένα ημερολόγιο στον τοίχο σου (όπως το πιο πάνω) και κάθε πρωί που ξυπνάς να σημειώνεις πόσες μέρες απομένουν για τα Χριστούγεννα και να παίρνεις και μικρά “treats” κάθε μέρα;

Με αυτό τον τρόπο θα διακοσμήσεις και τον τον τοίχο θα φτιάξεις και τη διάθεση σου, βλέποντας ότι η πιο όμορφη μέρα του χρόνου πλησιάζει!

Ακόμα κι αν δεν έχεις δεντράκι, λοιπόν, μπορείς να κάνεις τον χώρο σου “γιορτινό”! Εσύ πώς θα διακοσμήσεις φέτος;