fbpx

Τα 5 πιο εντυπωσιακά Christmas markets της Ευρώπης – Ανάμεσα τους και μια ελληνική αγορά!

Τα Χριστούγεννα είναι αδιαμφησβήτητα η πιο όμορφη περίοδος του χρόνου, μιας και έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στιγμές με την οικογένεια, τους φίλους και τον/τη σύντροφό μας.

Όλες οι πόλεις, λοιπόν, «φόρεσαν» τα γιορτινά τους, έστησαν τα Christmas markets τους και προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ζεστό και γιορτινό κλίμα για τους κατοίκους τους και όχι μόνο!

Μιας και η περίοδος των Χριστουγέννων, για πολλούς αποτελεί μια ευκαιρία να ταξιδέψουν και να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα, σ’ αυτό το άρθρο σου μαζέψαμε 5 από τις πιο εντυπωσιακές και παραμυθένιες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης! 

Δες πιο κάτω τις 5 Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης που ξεχωρίσαμε:

1
Βιέννη, Αυστρία

itravelling.gr

Η Βιέννη και συγκεκριμένα η Αυστρία βρίσκεται πάντα ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου που θέλει να ταξιδέψει τα Χριστούγεννα και όχι άδικα! Σε ένα απόλυτα μαγευτικό σκηνικό, στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο, διάφοροι μουσικοί συνοδεύουν ρυθμικά τους επισκέπτες.

Αυτή η αγορά έχει περίπου 150 πάγκους που πωλούν χριστουγεννιάτικα δώρα, ενώ το άρωμα του ζεστού κρασιού, του μαλλιού της γριάς και των ζαχαρωμένων φρούτων γεμίζουν τον αέρα!

2
«Πάρκο των ευχών», Ελλάδα

Facebook.com/@Kogkalidis Tours/iefimerida.gr

Τα τελευταία χρόνια αρχίζει να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα η παράδοση των Χριστουγεννιάτικων αγορών! Πρόσφατα, λοιπόν, δημιουργήθηκε μια παραμυθένια αγορά Χριστουγέννων στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο «Πάρκο των Ευχών» και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη!

Εκεί θα βρεις μια παγωμένη λίμνη, το σπίτι του Άγιου Βασίλη και το εργοστάσιο των ξωτικών του, ένα πολύχρωμο πάρκο διασκέδασης, το παλάτι της βασίλισσας του πάγου, αλλά και το το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το οποίο περιμένει τους επισκέπτες για να τους χαρίσει μια «μαγική» βόλτα.

3
Γκέτεμποργκ, Σουηδία

checkincyprus.com

Στο πάρκο του Liseberg βρίσκεται η μεγαλύτερη και η πιο εντυπωσιακή αγορά της Σουηδίας, η οποία είναι στολισμένη με περίπου 5 εκατομμύρια λαμπάκια και σε ταξιδέψει για λίγο στη Λαπωνία, την χώρα του Άγιου Βασίλη, μιας και έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά… ταράνδους!

Μεταξύ άλλων θα βρεις τοπικά προϊόντα, κρέας ταράνδου, καθώς και χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ενώ σύμφωνα με όσους έχουν επισκεφθεί ήδη τη συγκεκριμένη αγορά, δεν πρέπει να «χάσεις» με τίποτα το παραδοσιακό γλύκισμα polkagrisar.

4
Πράγα, Τσεχία

grecos.gr

Η Πράγα θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι και κάθε γωνιά της σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή! Τα Χριστούγεννα, λοιπόν, όλα φωτίζονται κι έτσι γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με χριστουγεννιάτικα παζάρια σε (σχεδόν) κάθε γωνιά της πόλης.

Η μεγαλύτερη και πιο φαντασμαγορική αγορά στήνεται στην πλατεία της «Παλαιάς Πόλης» με ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο! Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις την τσέχικη εκδοχή του ζεστού κρασιού (svařené vino) και να αγοράσεις αναμνηστικά όπως κρύσταλλα Βοημίας και ξύλινα παιχνίδια!

5
Βουδαπέστη, Ουγγαρία

checkincyprus.com

Στη Βουδαπέστη η «καρδιά» των Χριστουγέννων χτυπάει στην πλατεία Vörösmarty, η οποία κατά την περίοδο των γιορτών μετατρέπεται σε μια μεγάλη υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά, με 122 ξύλινους πάγκους γεμάτους από χειροποίητα προϊόντα και εδέσματα!

Η πλατεία πλημμυρίζει κυρίως από τις μυρωδιές των παραδοσιακών γεύσεων της Ουγγαρίας, όπως τα μπισκότα, τα στρούντελ, το γεμιστό λάχανο και το παραδοσιακό γλύκισμα Kurtoskalacs… Ωστόσο, πέρα από τις λαχταριστές λιχουδιές, καθημερινά δίνονται παραστάσεις με παραδοσιακή μουσική και διάφορα shows κάτω από τον ρομαντικό φωτισμό της πλατείας!

Ποια χριστουγεννιάτικη αγορά σε εντυπωσίασε περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending