fbpx

5 λάθη που κάνεις κάθε φορά που φορτίζεις το κινητό σου και καταστρέφεις τη μπαταρία!

Κάποιες συνήθεις που έχεις (θέλωντας ή μη) χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι -ίσως- να μειώνουν τη διάρκεια ζωής του κινητού σου…

Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποια λάθη τα οποία -μάλλον- κάνεις κι εσύ και σου καταστρέφουν τη μπαταρία!

Η λύση, όμως, δεν είναι να αγοράσεις νέο κινητό, αλλά να προσπαθήσεις να αποφύγεις τα παρακάτω λάθη για να μην αντιμετωπίσεις ξανά προβλήματα με την μπαταρία σου (και να ψάχνεις συνεχώς για power bank).

Δες τα λάθη που κάνεις ενώ φορτίζει το κινητό σου και καταστρέφεις τη μπαταρία:

1
Φόρτιση… και λάθος ενδείξεις

Freepik.com

Εάν φορτίζεις το κινητό σου τηλέφωνο μέχρι η ένδειξη να φθάσει στο 100%, τότε είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνεις, αφού αυτή η συνήθεια θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σου!

Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε μπαταρία έχει έναν ακριβή αριθμό κύκλων φόρτισης και εάν τη φορτίζεις πάντα στο 100%, αυτοί οι κύκλοι θα τελειώσουν νωρίτερα.

Ωστόσο… αν απορείς για το τι πρέπει να κάνεις, ο γενικός κανόνας είναι να φορτίζεις πλήρως (στο 100%) μόνο μία φορά τον μήνα και καμία φορά δεν πρέπει να αφήνεις τη μπαταρία να φτάνει στο 0%! Τις υπόλοιπες μέρες η μπαταρία σου πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 20% και 80%!

Υ.Γ.: Και να θυμάσαι… πρέπει να αποφεύγεις να φορτίζεις συχνά το κινητό σου! Προσπάθησε να το φορτίσεις όταν έχει πραγματική ανάγκη, δηλαδή όταν είναι κάτω από 20%, αλλά πάνω από τουλάχιστον 5%.

2
Φόρτιση σε λάθος timing και χρήση του κινητού ταυτόχρονα

Freepik.com

Ακόμη ένα σοβαρό λάθος το οποίο -σίγουρα- κάνεις κι εσύ είναι να φορτίζεις το κινητό σε λάθος timing! Αρχικά, δεν πρέπει να φορτίζεις το κινητό σου ενώ κοιμάσαι όλο το βράδυ, αφού αυτό καταστρέφει τη μπαταρία του κινητού σου!

Πλέον, τα τηλέφωνα χρειάζονται μισή με μια ώρα για να φορτιστούν, άρα το να το αφήνεις όλη νύχτα μόνο κακό μπορεί να κάνει!

Επίσης ένα πολύ κακό συνήθειο είναι να χρησιμοποιείς το κινητό ενώ φορτίζει, αφού αυτό οδηγεί στην υπερβολική πίεση της μπαταρίας, η οποία τώρα προσπαθεί να κάνει δυο πράγματα ταυτόχρονα… Γι’ αυτό την επόμενη φορά ΑΝ χρειαστεί να το χρησιμοποιήσεις, αφαίρεσε το πρώτα από την πρίζα!

3
Το φορτίζεις από τον υπολογιστή 

Freepik.com

Μπορεί μερικές φορές να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου για να φορτίσεις το κινητό σου… όμως θα παρατήρησες ότι η φόρτιση διαρκεί περισσότερη ώρα και αυτό καταστρέφει τη μπαταρία σου.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά φρόντισε να χρησιμοποιείς τον δικό του φορτιστή, τον οποίο να συνδέεις στην πρίζα.

4
Χρησιμοποιείς φθηνούς φορτιστές

Freepik.com

Ίσως έτυχε να χαλάσει ο παλιός σου φορτιστής και να πάρεις κάποιον νέο, αλλά φθηνότερο. Όπως αναφέραμε και στο τέλος του προηγούμενου σημείου, ο καλύτερος φορτιστής για το τηλέφωνο σου είναι αυτός που πήρες μαζί του όταν το αγόρασες – δηλαδή ο original!

Εάν δεν χρησιμοποιείς τον δικό του φορτιστή, η ισχύς της ενέργειας που μεταδίδεται στη μπαταρία μπορεί να είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή και αυτό μπορεί να οδηγήσει το κινητό σου σε υπερθέρμανση ή σε πολύ αργή φόρτιση.

5
Αφήνεις τον φορτιστή στην πρίζα

conventrytelegraph.net

Τέλος, ακόμη ένα λάθος που κάνεις είναι ότι αφήνεις τον φορτιστή στην πρίζα… Ένας φορτιστής αντλεί συνεχώς ρεύμα όταν βρίσκεται στην πρίζα, ακόμη και αν το κινητό σου τηλέφωνο δεν είναι συνδεδεμένο.

Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αποφεύγεις, όχι μόνο για τους λογαριασμούς, αλλά και για τον μετασχηματιστή, ο οποίος απελευθερώνει θερμότητα που μπορεί αργά να συσσωρευτεί και να προκαλέσει πυρκαγιά ή βραχυκύκλωμα!

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο από τα πιο πάνω λάθη κάνεις κι εσύ! Εμείς πάντως τα κάναμε όλα μέχρι σήμερα…

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending