fbpx

Δες τα χωριά που σου προτείνουμε για roadtrip με την παρέα!

Υπάρχει πιο κατάλληλη περίοδος για βόλτες και roadtrip στο βουνό με την παρέα; Δεν το νομίζω!

Πιο κάτω, λοιπόν, σου μαζέψαμε 5 χωριά της Κύπρου που είναι ιδανικά γι’ αυτήν την περίοδο! Φυσικά κάναμε την έρευνά μας για τις δραστηριότητες, το φαγητό, τα αξιοθέατα και όχι μόνο, ώστε να πας κατάλληλα προετοιμαμέν@!

Δες τα χωριά που αξίζει να επισκεφθείς στο επόμενο roadtrip:

1
Κάτω Δρυς 

pikist.com/cyprusalive.com

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο χωριό να ξεχωρίζει είναι τα χρώματά του. Ο Κάτω Δρυς, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Λάρνακας είναι από τα πιο χρωματιστά χωριά του νησιού, ενώ φημίζεται για την ηρεμία και τη γραφικότητά του.

Εκεί μπορείς να δεις και να κάνεις πολλά. Ξεκινώντας από το μουσείο λαϊκής τέχνης και το μουσείο μέλισσας. Το πρώτο, στεγάζεται σε μια παραδοσιακή οικεία και παρουσιάζει ένα παραδοσιακό νοικοκυριό. Στο μουσείο μέλισσας, θα μάθεις πώς φτιάχνεται το μέλι, η γύρις, ο βασιλικός πολτός και τα κέρινα κατασκευάσματα.

Όσο για το φαγητό, αν προτιμάς κάτι σε brunch, τότε θα πρέπει να επισκεφθείς το “JAR” που σερβίρει κυπριακό πρόγευμα, σπιτικά βουτήματα και γκουρμέ μαρμελάδα (την οποία μπορείς να αγοράσεις) σε περίεργους, αλλά πεντανόστιμους συνδυασμούς γεύσεων. Επίσης, έχεις και την επιλογή της ταβέρνας «Πλάτανος» που προσφέρει κυπριακούς μεζέδες και μαγειρευτά φαγητά της ημέρας.

2
Καλαβασός

cityoflarnaka.com/dolce.com

Η Καλαβασός χαρακτηρίζεται ως το καλλιτεχνικό χωριό της Κύπρου και αυτό το αποδεικνύει η μόνιμη έκθεση έργων Κυπρίων καλλιτεχνών, το πάρκο Γλυπτικής, τα εργαστήρια και οι σχολές τέχνης και χειροτεχνίας. Οι μουσικές εκδηλώσεις και τα διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται κατά διαστήματα είναι άλλο ένα στοιχείο του χαρακτήρα του χωριού.

Στην πλατείαθα βρεις τους πιο «ζεστούς» και φιλόξενους χώρους που προσφέρουν καλό, ποιοτικό και σπιτικό φαγητό. Αν ψήνεσαι για ”spa day”, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς το ”The Library Hotel and Wellness Resort” για μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης!

Και εννοείται πως δεν γίνεται να φύγεις από το χωριό χωρίς να επισκεφθείς τον Συνοικισμό της Τέντας, έναν από τους πιο σημαντικούς νεολιθικούς οικισμούς του νησιού, που χρονολογείται στο 7000 π.Χ.

3
Κρήτου Τέρρα 

thepaphospost.com

Μ’ αυτήν την εικόνα μια φράση ταιριάζει: «Δεν περιγράφω άλλο»! Και μόνο οι πανέμορφοι καταρράκτες με τα κρυστάλλινα νερά που θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις είναι ικανοί για να σε πείσουν να επισκεφθείς αυτό το χωριό της επαρχίας Πάφου!

Μπορείς επίσης να κάνεις μια μεγάλη βόλτα στα γραφικά δρομάκια, ώσπου να καταλήξεις στη νέα πλατεία και σιγά-σιγά να αποφασίσεις τι θα φας πριν φύγεις.

Αν και δεν νομίζω να δυσκολευτείς, στην πλατεία θα βρεις μια ταβέρνα με μεγάλη αυλή που δύσκολα θα σου περάσει απαρατήρητη.

4
Αυγόρου

offsite.com.cy/go2cyprus.events

Ίσως να νομίζεις ότι οι φωτογραφίες είναι «κλεμμένες» από κάποια άλλη χώρα, όμως, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού στο Αυγόρου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επισκεφθείς το Βοτανικό Πάρκο Cyherbia!

Το πάρκο χωρίζεται σε 9 υπέροχους βοτανικούς κήπους και μεταξύ άλλων μπορείς να απολαύσεις ένα περίπατο στον μεγαλύτερο κήπο λεβάντας του νησιού μας. Πέραν από αυτό, μπορείς να «εξερευνήσεις» επίσης το Εθνογραφικό Μουσείο Αυγόρου, όπου θα δεις σπάνια ξυλόγλυπτα έπιπλα, παραδοσιακά κεντήματα, έργα ζωγραφικής κ.α.

Αν και θα έχεις αρκετές επιλογές για φαγητό σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα, εμείς σου προτείνουμε να απολαύσεις brunch στο Βοτανικό Πάρκο.

5
Πέρα Ορεινής

mapio.net/pikist.com

Στα Πέρα Ορεινής, αυτό που θα σε κερδίσει από το πρώτο λεπτό είναι η γραφικότητα του χωριού με τα πετρόκτιστα σπίτια και δρομάκια. Η αλήθεια είναι ότι, δεν έχεις να κάνεις και πάρα πολλά στο χωριό, αλλά θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις -ίσως- το καλύτερο brunch στη χωρά ή έστω ένα από τα καλύτερα!

Δυο νεαροί, η Κωνσταντίνα και ο Δημήτρης, έφτιαξαν ένα γουστόζικο μαγαζί, προσφέροντας brunch τα Σαββατοκύριακα! Πρόκειται, λοιπό, για ένα παλιό καφενείο, συγκεκριμένα το “JinCo”, που οι δύο νέοι το μετέτρεψαν σ’ ένα σύγχρονο μαγαζί διατηρώντας τα παραδοσιακά στοιχεία του πρώην «καφενέ».

Σε ποιο από τα πιο πάνω χωριά θα κάνεις την επόμενη σου εξόρμηση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending