fbpx

Συγκινούν οι 2 νέοι που γλίτωσαν από τη σύγκρουση & βοήθησαν κι άλλους επιβάτες να σωθούν!

Η Ελλάδα και μαζί της και η Κύπρος πενθούν μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης. Η σύγκρουση άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους… και οικογένειες που ντύθηκαν στα μαύρα!

Μέσα σε όλη αυτήν τη «μαυρίλα» και το ψυχοπλάκωμα που νιώθουμε όλοι με όσα βλέπουμε κι ακούμε τις τελευταίες ώρες, υπάρχουν και ιστορίες που μας δίνουν λίγη ελπίδα ότι υπάρχουν Άνθρωποι με Α κεφαλαίο ανάμεσά μας.

Δύο νέα παιδιά… δύο σύγχρονοι ήρωες, προκαλούν συγκίνηση με τις ηρωικές τους πράξεις. Κατάφεραν να βγουν σώοι μέσα από τα βαγόνια του τρόμου. Η «μαγκιά» τους, όμως, φάνηκε στο γεγονός πως δεν έτρεξαν να σώσουν μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και δεκάδες άλλους συνανθρώπους μας, που τους βοήθησαν να βγουν από το τρένο!

Ο 20χρονος φοιτητής που έσωσε τουλάχιστον 10 νέα παιδιά
ethnos.gr

Ο 20χρονος φοιτητής, Ανδρέας Αλικανιώτης, κατάφερε να βγει από το δεύτερο βαγόνι, σπάζοντας το τζάμι και στη συνέχεια έσωσε άλλους 10 επιβάτες. Όλα αυτά με κίνδυνο της ζωής του, αλλά και με δύναμη ψυχής!

10 νέα παιδιά -αγόρια και κορίτσια- σώθηκαν χάρη στον Ανδρέα, την ώρα που στο σημείο οι φλόγες κατέκαιγαν ό,τι έβρισκαν στο πέρασμά τους.

Την ηρωική αυτή πράξη του Ανδρέα έκανε γνωστή η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Ειρήνη Τζιαστούδη, με την πιο πάνω συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

Ο νεαρός Άγγελος έγινε ο «φύλακας άγγελος» 16 ατόμων

Ο νεαρός Άγγελος Τσιαμούρας κατάφερε μαζί με ένα ακόμα παλικάρι και την ΕΜΑΚ να σώσει 16 άτομα από τα βαγόνια.

Ο Άγγελος ταξίδευε στο έκτο βαγόνι του μοιραίου τρένου και περιέγραψε πώς βοήθησε και κατάφερε να σωθούν 16 ακόμα συνεπιβάτες του, ενώ μίλησε και για το πώς ο ίδιος βίωσε αυτήν την τραγωδία.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6 και εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι, μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και στο βαγόνι 4, ώστε να βοηθήσω να βγουν όσο περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, τον Γιώργο, που ήταν πραγματικός ήρωας, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3», περιέγραψε ο νεαρός στο Mega.

Όπως είπε, από το βαγόνι 3 με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ «σώσαμε τουλάχιστον πέντε άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση», με τον ίδιο να επιδεικνύει στους άνδρες της ΕΜΑΚ τα σημεία όπου έπρεπε να επιχειρήσουν.

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα. Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι 3, αλλά χωρίς ψαλίδια και μηχανισμούς που είχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ παίζαμε με τον χρόνο. Εν τέλει τα καταφέραμε».

Μπράβο σ’ αυτά τα νέα παιδιά δεν εγκατέλειψαν τα βαγόνια και βοήθησαν να σωθούν κι άλλες ζωές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending