fbpx

5 ανοιξιάτικοι προορισμοί για να πας roadtrip & να θαυμάσεις τις ανθισμένες αμυγδαλιές!

Τώρα που μπήκε η άνοιξη και ο καιρός άρχισε σιγά – σιγά να φτιάχνει, τι λες για ένα roadtrip στη φύση;

Σου βρήκαμε 5 ανοιξιάτικους προορισμούς στην Κύπρο, οι οποίοι είναι must visit για αυτήν την εποχή και πρέπει όπωσδηποτε να τους επισκεφθείς! Plus ότι εκτός από τη διαδρομή θα μπορείς να θαυμάσεις και τις ανθισμένες αμυγδαλιές.

Δες τους πιο κάτω:

1
Ροζ Λιβάδι Κλήρου

xyth.gr

Ένας ανοιξιάτικος προορισμός που φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας είναι το ροζ λιβάδι που βλέπεις στην πιο πάνω φωτογραφία και βρίσκεται στο χωριό Κλήρου!

Φέτος, αυτήν την εποχή έκανε και πάλι την εμφάνισή του και αν το επισκεφθείς θα ξετρελαθείς με το πανέμορφο – ροζ θέαμα από τα ανθισμένα δέντρα και λουλούδια που θυμίζουν ένα παραμυθένιο τοπίο.

2
Λιβάδι με άλογα Πισσούρι

Facebook.com/Alexandros Livery Stables

Στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο μονοπάτι Γένεσις, που βρίσκεται στο Πισσούρι, θα συναντήσεις μια αγέλη από άλογα, του Alexandros Livery Stables!

Τα Σαββατοκύριακα, τα άλογα βόσκουν ελεύθερα στο λιβάδι και οι εικόνες μαζί με τις ανθισμένες αμυγδαλιές που θα δεις αν επισκεφθείς το συγκεκριμένο λιβάδι θα σου μείνουν αποτυπωμένες στο μυαλό.

3
Φράγμα Ξυλιάτου

Cyprus Alive

Ακόμη ένα μαγευτικό ανοιξιάτικο τοπίο θα βρεις στην επαρχία Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο φράγμα του χωριού Ξυλιάτος!

Στη διαδρομή σου θα δεις πάρα πολλές ανθισμένες αμυγδαλιές να ομορφαίνουν κάθε λόφο του χωριού. Σίγουρα είναι ένας προορισμός που αξίζει να τον επισκεφθείς, αφού μπορείς πραγματικά να νιώσεις ένα με τη φύση και η γαλήνη που υπάρχει εκεί είναι απερίγραπτη!

4
Φτερικούδι

fterikoudi.com

Ήξερες ότι το χωριό Φτερικούδι είναι κτισμένο σε μέσο υψόμετρο 980 μέτρων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 20 ψηλότερα χωριά της Κύπρου;

Η περιοχή χαρακτηρίζεται από στενές, βαθιές κοιλάδες όπου μπορείς να βρεις και να θαυμάσεις το ανοιξιάτικο τοπίο!

5
Λιμνάτης

CyprusAlive

Ο Λιμνάτης της επαρχίας Λεμεσού είναι το χωριό με τη μεγαλύτερη παραγωγή αμυγδάλων στην Κύπρο!

Οι μεγάλες εκτάσεις με αμυγδαλιές δημιουργούν μία υπέροχη εικόνα, όταν τα δέντρα φορτώνονται με άνθη και στην είσοδο του χωριού μπορείς να βρεις παγκάκια ως σημείο θέας για να θαυμάσεις αυτό το μοναδικό τοπίο!


P.S.: Να θυμάσαι πάντα να αφήνεις τη φύση όπως ακριβώς τη βρίσκεις! Ας μην καταστρέφουμε τις ομορφιές που μας χαρίζει απλόχερα. 

Γράψε μας σε σχόλιο ποιον ανοιξιάτικο προορισμό θα επισκεφθείς!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,800FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending