fbpx

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα χωριά στην Κύπρο θα σε βάλουν στο πιο γιορτινό mood!

Η πιο όμοφη εποχή του χρόνου έφτασε και η χαρά μας δεν κρύβεται! Αν θες να μπεις για τα καλά στο πνεύμα των γιορτών, τότε αυτά τα χριστουγεννιάτικα χωριά πρέπει να μπουν στη λίστα με τους προορισμούς σου για… xmas roadtrip με την παρέα!

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, ανέλαβε και φέτος πρωτοβουλία με στόχο την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και προώθησης της υπαίθρου, των ορεινών και των ακριτικών/απομακρυσμένων περιοχών, γι’ αυτό και στήνει για ακόμη μια φορά πανέμορφα Christmas Villages που αξίζει να επισκεφθείς!

Όλα θα είναι στολισμένα, η ατμόσφαιρα γιορτινή και πολλές εκδηλώσεις θα σε βάλουν στο πιο γιορτινό mood, καθώς θα δοκιμάσεις παραδοσιακά εδέσματα, φαγητά, γλυκά κι όχι μόνο!

Μάθε πιο κάτω ποια Χριστουγεννιάτικα χωριά αξίζει να επισκεφθείς φέτος:

1
Κυπερούντα

Facebook.com/@Kέντρο Νεότητας Κυπερούντας – Youth Club of Kyperounda

Αν θες να βρεις τον χειμερινό παράδεισο, τότε πρέπει να επισκεφθείς το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Κυπερούντας, που επιστρέφει με πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα. Αν πας -σίγουρα- θα δημιουργήσεις τις πιο αξέχαστες στιγμές στις γιορτινές σου διακοπές!

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα είναι στημένο στην Πλατεία Κυπερούντας, από τις 25/11/2023-17/12/2023 (μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και από τις 22/12/2023-7/01/2024, καθημερινά, καθώς και το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Ιανουαρίου από τις 10:00-18:00!

2
Αγρός

avant-garde.com.cy

Τα Χριστουγεννιάτικο χωριό Αγρός, βάζει τα γιορτινά του για άλλη μια χρονιά και ετοιμάζεται να υποδεχθεί ντόπιους και ξένους επισκέπτες σε μια μοναδική, ρομαντική και γιορτινή ατμόσφαιρα, με παραδόσεις και τοπικές γεύσεις!

“Πρεμιέρα” στις 25 Νοεμβρίου, με τον στολισμό του δέντρου στην Πλατεία του Κάουρα, ενώ τις μέρες που θα ακολουθήσουν (μέχρι και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου) θα απολαύσουμε θεατρικές παραστάσεις, χορούς, χειροτεχνίες, magic show, μουσικό πρόγραμμα, παρέα με αγαπημένες μασκότ!

3
Δερύνεια 

Check In Cyprus

Ο ακριτικός Δήμος Δερύνειας έχει επιλεγεί και φέτος από το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, μέσα από το Σχέδιο Επιχορήγησης Χριστουγεννιάτικων Χωριών.

Αν επισκεφθείς το συγκεκριμένο χωριό, θα γνωρίσεις από κοντά τη φιλοξενία της Δερύνειας, την κυπριακή παράδοση, μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες! Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα λειτουργήσει από τις 25 Νοεμβρίου 2023 και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024.

4
Φικάρδου

Facebook.com/@Φικάρδου

Το Φικάρδου μετατρέπεται για 2η συνεχή χρονιά σε Μεσαιωνικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό, από τις 25 Νοεμβρίου 2023 έως 14 Ιανουαρίου 2024!

Εκεί, θα ανακαλύψεις τη μαγεία των Χριστουγέννων στα στενά σοκάκια του xωριού, αφού θα είναι στολισμένα με φωτάκια, θα υπάρχουν στημένα ξύλινα σπιτάκια, και θα διεξαχθούν εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και βιωματικά εργαστήρια!

5
Καλοπαναγιώτης 

Facebook.com/@Κοινοτικό Συμβούλιο Καλοπαναγιώτη

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλοπαναγιώτη θα λειτουργήσει επίσης από τις 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024, με φανταστικά εργαστήρια και ξεχωριστές εκδηλώσεις, όπου θα μπορείς να γευτείς νόστιμα φαγητά, γλυκά και τοπικές λιχουδιές!

Οι μελωδίες των Χριστουγέννων θα ακούγονται από κάθε γωνιά του χωριού, ενώ ο ψυχρός, αλλά φρέσκος αέρας της χειμωνιάτικης νύχτας θα σε αγκαλιάζει με την απόλυτη γαλήνη της εποχής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ!

6
Λαϊκή Γειτονιά

Cyprus Times

Αν δεν σου αρέσει και τόσο το βουνό και προτιμάς την πόλη, ο Δήμος Λευκωσίας, θα διοργανώσει ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό «εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση», στη Λαϊκή Γειτονιά!

Η μικρή πλακόστρωτη πλατεία της Λαϊκής Γειτονιάς, με τα πανέμορφα, αναπαλαιωμένα σπίτια θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα λειτουργήσουν για την περίοδο των γιορτών ως παραδοσιακά μαγαζάκια πώλησης προϊόντων του τόπου μας, ως χώροι βιωματικών εργαστηρίων, χειροτεχνιών και γαστρονομικών επιδείξεων. Αυτά τα Χριστούγεννα στη Λευκωσία θα είναι αλλιώς!

Από την Κυριακή 26 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, καθημερινές 10:00-18:00, Παρασκευή – Κυριακή 10:00 – 22:00. 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου: 15:00 – 22:00.

7
Λεύκαρα

Pexels.com/Humphrey Muleba

Το Santa Lefkara (δεν έχει) ήδη προετοιμάζει πολλές εκπλήξεις, βιωματικά εργαστήρια και πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Αν επισκεφθείς το συγκεκριμένο χωριό το μόνο -σίγουρο- είναι ότι θα διασκεδάσεις με πολλά μουσικά σχήματα και θα μπεις σε χριστουγεννιάτικο mood!

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργεί από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου του 2024. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, στις 26/11 η αγαπημένη Κύπρια τραγουδίστρια Στέλλα Γεωργιάδου θα βρεθεί εκεί για να τραγουδήσει το νέο της χριστουγεννιάτικο τραγούδι και όχι μόνο, ενώ θα γίνει και η φωταγώγηση της κοινότητας.

Γράψε μας σε σχόλιο ποιο χριστουγεννιάτικο χωριό θα επισκεφθείς φέτος!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending